writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kattenbazen... je hebt wat met ze te stellen als eerbiedwaardige kat

door Henny

Mensen denken dat wij, huiskatten, het maar gemakkelijk hebben. Nou, ik kan je vertellen, dat is beslist niet waar! Neem mij nou. Ik krijg op tijd mijn natje en mijn droogje, dat is waar. Ook heb ik heel de zolder ter beschikking, met een eigen stoel en bed. In de nacht slaap ik meestal aan het voeteneind of hoofdkussen bij het vrouwtje. Als kat vind ik dat ook de normaalste zaak van de wereld.

Het begon zo'n drie weken geleden. Opeens hoorde ik een hoop geschuif en gestommel. Laat die mensen maar doen, dacht ik nog en sliep verder. Zo rond etenstijd ging ik naar beneden en mauwde luid bij de deur, om kenbaar te maken dat ik onmiddellijk naar binnen wilde. Laten ze me binnen, en wat zag ik. Hebben ze het bankstel en tv-kast helemaal anders neergezet! Waar mijn vertrouwde stoel stond, zag ik opeens de bank en de kast stond ook aan de andere kant. Met opgeheven staart moest ik alles weer goed in mij opnemen.
Nou en? Zie ik jullie denken.
De volgende dag hoorde ik weer een hoop gestommel. Wat bleek, hebben ze een nieuwe tv gekocht. Zo'n platte en die paste niet in de tv-kast. Dus heeft de baas die kast voor het raam gezet. Dat was helemaal geen gezicht. Op de plek waar de kast stond zag ik een bijzettafeltje met een paar stapels boeken er op. Daarop stond weer dat groot plat ding. Ik ben nog op de kast gesprongen om door het raam naar buiten te kunnen kijken. Dat was ook niets, heel anders dan vanaf de vensterbank.

Was ik na een paar dagen aan de inrichting gewend, kwam er weer een vent die kast en de oude tv ophalen die in de kamer stond. Dat ruimde wel op en ik kon weer ongehinderd over de vensterbank lopen.
Mooi opgelost, denken jullie.
Mooi niet!
Lag ik rustig wat te dommelen, op het waterbed, hoorde ik de voordeur open gaan. Kwam de baas met een grote doos binnen gesjouwd, even later met nóg een. Vanuit de huiskamer hoorde ik het scheuren van karton en meer van die geluiden. Ze doen maar, dacht ik, ze moeten het toch zelf opruimen. Tegen etenstijd besloot ik naar beneden te gaan. Kom ik de kamer in, is het bankstel weg!
Daarvoor in de plaats zijn twee tweezitbankjes gekomen. Een voor hen zelf en een voor mij en de hond. Weg was mijn eigen stoel.

Jullie denken toch niet dat ik samen met een hond op een bank ga liggen?
Ik heb besloten een paar dagen boven te blijven. Zal ze leren!

 

feedback van andere lezers

  • muis
    hahahaha:)
    Herkenbaar Henny:) Je hebt dit heel smakelijk geschreven.
    En naar mijn mening, volledig uit het oogpunt van de huiskat:)

    Knap!
    groetjes
    Henny: Het was elke keer leuk als ik zag hoe hij keek als hij beneden kwam. Er is ook veel uit de grote duim, hond en kat liggen gewoon samen op de bankt
  • aquaangel
    ben geen kattenmens, maar je stukje is leuk xx
    Henny: Als ik je een glimlach kon brengen ben ik al tevreden. Ik ben zelf een echte katten/honden mens en dieren heb ik al mijn hele leven. Zelfs in de box als kind.
  • Ghislaine
    Zie maar dat je met je kattenkont niet op straat komt te staan. Zet je knapzak al maar klaar :-)
    Henny: haha! De kattenkont ligt nu confortabel op de bank.
  • togu_hang
    leuk Henny ... graag gelezen ... wanneer beginnen jullie aan de bovenverdieping ... ben benieuwd wat er dan uit de pen komt ... of de kat???
    groetjes
    Henny: Hij vindt alles best, maar als we aan de zolder zouden beginnen... worden de nagels geslepen, ;)
  • stormvonk
    :)
    Henny: Dank je!
  • SabineLuypaert
    heeeeeeel smakelijk geschreven dit immense leed van het arme poesje:P zo de meubeld steeds verzetten, net of hij niets anders te doen heeft dan alles steeds opnieuw keuren en goedkeuren he hahaha
    Henny: Hij heeft toch ook niets beter te doen. :D
  • Victoria
    wel, ik heb een gloeiende hekel aan katten (echt zo van de onbetrouwbare loerders) maar dit heb ik graag gelezen!
    Henny: Hahaha! Onbetrouwbare loeders! Deze is heel trouw en gaat ook mee op vakantie in de caravan. Blauwe russen denken dat ze honden zijn.
  • jbrouns
    Met een big smile gelezen, grts.
    Henny: Dat was ook de bedoeling, jbrouns. Even een vrolijke noot er tussen door.
  • ERWEE
    Driewerf leuk en goed gezet hoor Henny.

    Blauwe russen? Is dat een kattenras, zal eens moeten googelen, indien yes, help je me hier in ene aan een klein stukje inspiratie voor een dichtwerk dat voorlopig het zonlicht nog niet zien mag.
    Henny: Dank je Erwee, ik ga er bijna van blozen. Ja, het is een kattenras. Een slanke kat met groene ogen. Ze zijn er in de kleuren blauw(grijs dus) wit en zwart. Ze mauwen (praten) ook veel en zijn meestal op een persoon gericht. Op internet kun je zeker veel meer er over vinden.
  • annedanvoie
    *met een glimlach gelezen Henny,
    heel leuk verhaal.
    Gewoon prachtig neergezet,hoor!
    Lieve warme groet.
    Een fijne dag,
    liefs,
    @nne xxx
    Henny: Hee Anne! Fijn dat ik je kon laten glimlachen. Daar heb ik het ook voor geschreven.
  • freke
    bijna aalles is al opgemerkt wat er in mijn gedachten kwam na je verhaal te hebben gelezen
    prima verwoord, is alles wat ik nog kan toevoegen

    ggerrtzz, fréke
    Henny: Dank je! Fijn dat het je kon bekoren, daar doen we het voor.
  • eradi
    Jij hebt toevallig toch geen nieuwe tv en bankstel hè henny? Anders is dit plagiaat van jouw kat :D
    Nah heel goed geschreven, je moet er maar opkomen om eens in de gedachten te kruipen van een kat :)
    Henny: Ik heb toevallig wel twee nieuwe bankjes en een nieuwe tv. :D Ik kruip vaker in de gedachten van dieren. Ik ga voor je nog wel eens een oudje opduiken.
  • lin
    Dit is echt een heel fraai stukje denk- en schrijfwerk Henny. Klasse. In de eerste strofe zou ik de "dat is waar" weglaten. Daar vlak vóór staat al "dat is beslist niet waar", dus dat is erg veel "waar" vlak na elkaar.. Verder is alles wat wél waar is nog niet afgelopen als je "dat is waar" schrijft, er komt nog meer.
    Prachtig kattengespin dit verhaal! Gr, lin
    Henny: Bedankt Lin. Ik zal daar eens naar kijken. Wat jij aangeeft is een van mijn zwakke punten. Nu ben ik bezig om een ander lid meer over lees en aanhalingstekens te leren. Met goede reacties steken we er allemaal wat van op.
  • Hoeselaar
    Heerlijk! Nu weet ik het zeker dat met die reïncarnatie nu eerst kan ik me voluit daarop concentreren.
    Mooi verhaal over de katten moraal

    Willy
    Henny: Als je bij mij, als kat, terug komt, zit je zeker goed.
  • jan
    ik heb een zwarte kater maar ik kan hem niet missen!

    groetjes JW
    Henny: Nog twee maanden en dan wordt hij zeventien. Ik wil hem ook nog niet missen hoor. Hoewel hij wat vergeetachtig wordt en soms in de hal schijt. :-D
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .