writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

bijkomende feedback op gedichten

Forum : Schrijven

manono20/1/2010 - 21:58
Yellow, schrijf nu aub verder.

Dit is een denk-schrijf avontuur. Het is niet omdat het niet wetenschappelijk gefundeerd is dat het daarom waardeloos zou zijn.

Dreb heeft zeer sterke wetenschappelijke duiding gegeven die ik ook graag gelezen heb maar dat verandert niets aan jouw schrijven.

Ik wil weten welke jouw stellingen zijn.

Gefundeerde wetenschap is vaak oerdom. Het is een ivoren toren die heel veel andere zienswijzen door haar infrastructuur alleen al systematisch uitsluit.

Ik ben geen wetenschapper. Toch scheid ik wat evolutie betreft de homo sapiens van fauna en flora.
Het lichaam hoort er bij maar niet het brein.
Ik noem het menselijk brein 'defective' vis-à-vis de natuur. Ik durf zelfs te spreken van de homo defectus ipv de homo sapiens.

Jij maakt geen scheiding tussen evolutie van de mens en de rest.
Dat is voor mij geen obstakel, integendeel. Je bent met iets bezig en ik wil graag weten wat je stellingen zijn.

Eigenlijk had ik een hele tekst al geschreven en dan kwam er een telefoon en nadien was ik uitgelogd en was alles weg.

Ik kan het allemaal niet meer schrijven. Ik merk wel dat je het deel over 'autisme' geschrapt hebt. Ik had het graag naar aanleiding van Dreb's feedback opnieuw willen lezen.

Voor mij is wetenschap niet heilig. Wetenschap heeft heel wat blunders op haar palmares. Ze heeft ook een karaktertje om nieuwe of controversiële zienswijzen systematisch uit te sluiten.

Ik heb geen tijd om honderden boeken te lezen en als vrije leerling biologie of wat dan ook te gaan studeren. Wat jij schrijft doet me nadenken op mijn niveau en dat is al heel veel. Ik ben nieuwsgierig.

Weet je dat het gros van informatie dat op deze planeet circuleert in een of andere vorm niet wetenschappelijk gefundeerd is? Voor wie zou je je dan moeten generen?

Ik toets graag mijn visies in de fase waarin ze zich nu bevinden aan de visies van iemand anders en dat over het zelfde onderwerp, wetenschappelijk gefundeerd of niet. Ik wil graag in mijn visies evolueren, sommige zaken aan de kant zetten en sommige pistes blijven volgen. Het is gewoon plezant en fasinerend.

En ik ben zeker de enige niet.

Ik ga stoppen want seffens ben ik weer uitgelogd.


yellow20/1/2010 - 18:37
evolutie /laatste deel : ik kreeg vandaag een grondige feedback van dreb.(waarvoor dank trouwens dreb) Wetenschappelijk ben ik niet op dat niveau vrees ik, ik ken de basisprincipes van het verhaal maar het doet me toch wel een beetje nadenken of ik wel kan verder gaan in mijn stellingen. Ik zou er graag aan verder schrijven maar heb de bedoeling om het objectief te brengen.

Na die feedback twijfel ik of ik alles wel voldoende bekeken heb om erover verder te schrijven, ik heb nog zeer veel ideeën om in dit verhaal naar voor te brengen maar ik zit nu echt te twijfelen of het wel een goed idee is om er aan verder te werken,
groetjes,
Yellow

(dreb. is afkorting)
manono20/1/2010 - 10:58
Yellow, we roeien met de riemen die we hebben.

Bij de volgende gelegenheid spring ik op de kar.
yellow20/1/2010 - 04:40
daarom ook dat ik titel datum en verhaal zet, ik kan het niet veranderen, wijzigen is onmogelijk in het forum.
manono19/1/2010 - 19:31
Yellow, je hebt het vrij algemeen aangepakt. Ik had verwacht dat je een topic zou openen over jouw evolutietheorie-schrijven alleen. We zullen wel zien hoe dat verloopt.

In elk geval mag je hier van mij wel wat verwachten ivm met de evolutietheorie. Hier is plaats en ik moet me dus niet meer inhouden. Totale vrijheid van eindeloos schrijven! En iedereen die zin heeft, doet er aan mee.

Kan je die titel niet veranderen in 'Commentaar evolutietheorie' of 'Discussie evolutietheorie'?
Ik pas me wel aan. Geen enkel probleem.

Als er andere schrijfsels aan bod komen, dan moeten ze wel van elkaar gescheiden blijven. Vind je niet? Alles staat al onder 'schrijven'.

Wat denk je? Iedereen die een opmerking heeft, is natuurlijk welkom. Dit forum staat toch leeg en ongebruikt als een soort spookhuis. Nog even de infrastructuur op punt stellen?

yellow19/1/2010 - 18:00
naar aanleiding en op initiatief van manono(waarvoor dank) kan er hier over eender welk gedicht of verhaal verdere uitgebreidere feedback gegeven worden iedereen is welkom maar indien je iets wil vertellen over een gedicht of verhaal dan graag eerst aangeven op deze manier :

gedicht of verhaal /titel/datum van publicatie

iedereen is welkom!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .