writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

Samen schrijven

Forum : Schrijven

elpe23/7/2011 - 09:29
@ beestige verhalenschrijvers....

Ik heb alles nog eens op een rijtje gezet zodat we allemaal een zicht krijgen wat we schrijven en in welke richting we gaan. Zelf ben ik van mening dat alles goed loopt en het verhaal tot leven komt? voorlopig zijn de dieren zelf aan beurt om hun ding te doen, misschien dat in een volgend deel de "baasjes" iet meer op de voorgrond kunnen komen en nadien terug te dieren... het is maar een idee.

In deel 1 (ontmoeting) moet volgens mij nog een algemeen afsluitend stukje neergepend worden met een "cliffhanger" naar het volgende deel.
Ik heb enkele "onderdelen" getiteld om een beetje een krijtlijn te zetten in het verhaal . Als jullie dit zien zitten OK, indien niet mag je deze krijtlijnen gerust uitwissen en veranderen.

Wie schrijft een afsluitend stukje voor deel 1 (Ontmoeting)......????

mvg

Luc
elpe18/7/2011 - 21:46
beste beestigaards .... je kan het verhaal verder posten onder de titel " beestig verhaal ". De andere commentaar kunnen we eventueel HIER kwijt ...vinden jullie dat goed ?

grtz

LucP
silvia18/7/2011 - 20:38
sorry M-C, ik heb je hond alweer omgedoopt...ik zal 't nooit meer doen, Preciosa is de naam en niet Capriosa...:-)
silvia18/7/2011 - 20:36
"hey jongens, dit gaat helemaal fout" dacht Bandiet wanhopig toen hij zowel Capriosa als Bas onverhoeds zag vertrekken..."tijd voor actie, voor het te laat is". En met een décharge waar Napoleon himself op jaloers zou geweest zijn vertrok hij in een woeste run, zijn bazinnetje meesleurend, richting Capriosa. "Bandiet, stop, zit, kom terug" riep Chéry, zijn bazinnetje wanhopig uit, maar Bandiet was niet te stoppen. Bas was inmiddels te ver weg, maar Capriosa hield ter plekke halt, en spitste haar oren om niets te missen van het woeste geblaf van Bandiet, dat haar als hemelse, viriele muziek in de oren klonk.
elpe17/7/2011 - 12:33
Wat was dat toch een knappe blondine, kwijlde Bas in gedachten verder. Het wriemelen achter zijn enorme flappers kalmeerde hem duidelijk. Schuin keek hij naar de blondine aan de overkant en jankte zacht. Omdat Louis dacht dat hij Bas bezeerde hield hij echter op met strelen en keek op naar de overkant van de weide.
Daar zag hij een knappe greyhound en haar al even knappe baasje. “Dat is niks voor mij, veel te hoog gegrepen” dachten zowel Bas als Louis. Ze vertrokken terug naar hun flatje en keken, bij het verlaten van de weide, nog eens vluchtig over de schouder. Diep ongelukkig staken ze ze grote baan over en liepen, met afhangende schouders, binnen in het immense appartementsgebouw.

../..
MarieChristine17/7/2011 - 09:32
Met een iel gejank maakte Preciosa duidelijk dat ze zo vlug mogelijk weer naar huis wilde. Ze rook onweer en vreesde dat haar mooie pels nat zou worden. Snel hurkte ze neer voor haar plasje en trok haar bazin naar de uitgang.
Voor het poortje keek ze nog even om en zag de jonge Labrador snuffelend haar kant op komen. Zou Astrid het goedkeuren als ze even terugsnuffelde? Hij zag er wel sympatiek uit.
Astrid merkte echter niets van haar vragende blik , want zij stond met interesse naar een man te kijken die troostend zijn hond achter de oren krabde.
Toen ging Preciosa geduldig zitten. Het onweer leek over te waaien. Als Astrid weer zin kreeg in een praatje met andere dierenliefhebbers verdwenen misschien ook de donkere wolken uit haar gemoed.
silvia14/7/2011 - 11:12
een titel kan ik niet zo direct bedenken, daarvoor is het verhaal nog te pril, maar misschien heeft 1 van jullie een idee ?
goed idee om een apart onderwerp te starten op het forum, dan blijft ons verhaaltje een apart item.
elpe14/7/2011 - 06:57
knap Sylvia,

* heeft er iemand een titel?
* het is misschien een idee om een afzonderlijk onderwerp te starten bij het forum... of niet ?

grtz

MC het is aan jou of aan Jan Willems....
Maar niet haasten hoor, we hebben de tijd

elpe
silvia13/7/2011 - 20:11
Bandiet had zich verbazend snel hersteld van de schrik en liep alweer met zijn neus tegen de grond al snuffelend verder. Hij had dat pittige ding met het verwaande snoetje in de gaten en loodste zijn bazinnetje kordaat in haar richting. "Daar gaan we weer" foeterde deze laatste binnensmonds "waarom heeft mijn hond toch altijd een voorkeur voor salonpoppetjes ?" Een ontmoeting tussen Bandiet en het opgedirkte hondje hield onvermijdelijk een confrontatie tussen haar en de eigenares van het beestje in, maar ze had al lang gezien dat het bekakte mormel een hondse kopie was van "het mens". Niet bepaald iemand waar ze anders spontaan een praatje mee zou slaan.
elpe11/7/2011 - 21:36
--------een tussentekstje en een vervolg over BAS.

Door een onverwachte rukwind sloeg het groene poortje van de hondenweide met een klap dicht. Alle omstanders reageerden verschillend. Links zag je een wit-bruin-zwart gevlekte viervoeter zich neerleggen op de grond achter de benen van z’n begeleider. Rechts zag je dan weer een grijze schim op en neer springen van angst en aan de overzijde van het plein leek het alsof de chocoladebruine potigaard springveren in z’n benen had.
Zo plots de rukwind opkwam, zo plots verdween deze en bedaarde alles en iedereen.

Grommend om het komend onheil bleef Bas stokstijf staan. Z’n staart recht omhoog en zijn linkerpoot omhoog in de richting van zijn neus. Het lawaai deed hem schrikken en in een reactie plantte hij zich neer op de grond. Of Louis nu verder wilde of niet, HIJ zeker niet. De leiband trok zo hard om zijn hals dat hij hijgend met bloedrood doorlopen ogen en bang naar zijn beste vriend keek. Neen, mensentaal was niet zijn ding, maar door zijn houding kon hij toch bereiken dat Louis stopte. Louis knielde neer en streelde Bas zachtjes achter zijn enorme flaporen en gebaar dat Bas wel kon appreciëren en hem verder deed gaan.

..../....
silvia11/7/2011 - 06:34
hallo allemaal, ik was een paar dagen in Zweden en heb dus nu pas het eerste "totaalstukje" van ons hondenverhaal gelezen, en inderdaad, Luc, het leeft hé !
Ik heb er geweldig veel zin in om verder te schrijven, en ik hoop dat Jan ook nog mee op de hondentrein springt, wie weet met wat voor viervoeter hij nog komt aandraven !
groetjes en tot gauw !
elpe9/7/2011 - 23:51
Hierna een voorproefje van wat ons verhaal zou kunnen worden... het leeft !!!

TITEL : .............nog te bepalen.

DEEL I.- De ontmoeting :

Bas kwam opvallend mistroostig aangelopen in het park. Louis, zijn beste maatje, had op hun flat een halfuur naar hem zitten staren en géén woord gezegd. Hij leek wel een zombie. Zelfs hij, “Bas de trieste” zoals hij al wel eens werd genoemd, was er stil van geworden. Na wat aandringen en het aantonen wat hij juist verlangde, waren ze er samen op uit getrokken naar het park. De warmte van deze voorjaarsdag had hem afgemat in hun aircoloze flatje en de nieuwe buitenlucht deed hem goed.
Frisse lucht opsnuivend nam hij zijdelings de geur waar van een vreemd iets. Aan het poortje werd het duidelijk. De concurrentie was al toegekomen en stond op 10 meter van hem vandaan. Een diep zacht gegrom kwam uit zijn diepste ik.

Het onderwerp van zijn ergernis kwam argeloos de weide opgestoven, enthousiast zijn bazinnetje, een frêle blonde schoonheid van voor in de dertig, aan zijn leiband meeslepend. De hond in kwestie, een chocoladebruine labrador, was de puppieleeftijd nog maar net ontgroeid en leek enkel te bestaan uit poten en een onweerstaanbaar sympathiek koppie.
"Bandiet, je laat me nog verongelukken" hijgde het bazinnetje buiten adem, "ik hoop dat ze je wat manieren bijbrengen in de hondenschool".
Bij het woord hondenschool versomberde de blik van Bandiet. Vanaf morgen moest hij 2 keer per week naar school, en hij werd al bij voorbaat doodongelukkig. "School...ik wil helemaal niet naar die rotschool" dacht hij somber "ik wil spelen, in de tuin of in 't park, of hier op de weide, maakt niet uit, maar niet naar school..." Uit pure rebellie liet hij zich op zijn buik zakken en vertikte het van nog één poot te verzetten.

Preciosa, een fluweelgrijze lady-Greyhound, had vandaag geen zin in de wandeling naar de hondenweide. Ze was net terug van Barcelona waar ze dagelijks in de vloedlijn had gewandeld en waar ze erg genoten had van de zeebries en het verfijnde eten. Maar zoals het een echte dame past hield ze haar gevoelens voor zich, en stapte fier door het park.
Ze wist dat ze er goed uitzag met haar lange poten, haar slanke taille en gekrulde staart. Bovendien droeg ze een fijn zilveren halsketting met Swarovskisteentjes en bijpassende leiband.
Met haar gevoelig hondenverstand begreep ze dat ze als steun en toeverlaat moest fungeren voor haar bazinnetje. Astrid was pas gescheiden en het enige gezelschap dat ze hadden was elkaar.
Toen Preciosa dan eindelijk de hondenweide binnenging meende ze ook wat tristesse te bespeuren in de reeds aanwezige Bassethound, en zelfs in de rebelse Labrador.

wordt vervolg ...


MarieChristine9/7/2011 - 17:29
Preciosa, een fluweelgrijze lady-Greyhound, had vandaag geen zin in de wandeling naar de hondenweide. Ze was net terug van Barcelona waar ze dagelijks in de vloedlijn had gewandeld en waar ze erg genoten had van de zeebries en het verfijnde eten. Maar zoals het een echte dame past hield ze haar gevoelens voor zich, en stapte fier door het park.
Ze wist dat ze er goed uitzag met haar lange poten, haar slanke taille en gekrulde staart. Bovendien droeg ze een fijn zilveren halsketting met Swarovskisteentjes en bijpassende leiband.
Met haar gevoelig hondenverstand begreep ze dat ze als steun en toeverlaat moest fungeren voor haar bazinnetje. Astrid was pas gescheiden en het enige gezelschap dat ze hadden was elkaar.
Toen Preciosa dan eindelijk de hondenweide binnenging meende ze ook wat tristesse te bespeuren in de reeds aanwezige Bassethound, en zelfs in de rebelse Labrador.
Mistaker6/7/2011 - 11:36
Hoe gaat het inmiddels met jullie verhaal?
elpe11/6/2011 - 20:22
@ Marie-Christine
Sta me toe het idee wat verder uit te leggen....

* elke schrijver schrijft een stukje verhaal (een dialoog of wat anders) van ZIJN karakter dat hij/zij gekozen heeft en voorgestelde.
* Zo zal het dan ook tot leven komen in de verschillende dialogen naar elkaar toe. Het is niet de bedoeling dat we elke keer iets aanvullen IN het karakter van een andere schrijver.
Wat wel een idee zou kunnen zijn is dat één karakter in dialoog komt met een ander in de verschillende alinea's....
Je moet het zien als een soort van virtueel toneelstukje dat je speelt en waar de dialogen (en tussenstukjes) nog niet van geschreven zijn. Je moet je als schrijver in de huid en de geest plaatsen van je karakters (jouw hond en jouw baasje) en zo een interactie uitlokken met de anderen...

Zo ik hoop dat ik het een beetje verstaanbaar heb uitgelegd.

groetjes Luc
MarieChristine11/6/2011 - 18:45
Bas en Bandiet staakten hun zorgelijke gepeins en draaiden gelijktijdig hun neus naar het westen. Een fijne geur die aan bloemen deed denken prikkelde hun fantasie. Ze spitsten hun oren en richtten hun blik naar het grindpad in het park.
"Wat een lekker ding", dachten ze toen ze een fluweelgrijze ranke schoonheid zagen naderen.
"Goed voorzien van oren en poten", dacht Bas.
"Misschien zit zij ook op de hondenschool", hoopte Bandiet.
Preciosa zag er weer superelegant uit. Ze droeg een fijn zilveren halskettinkje met Swarovskisteentjes en een bijpassende leiband. Haar staart hield ze gekruld. Ze zweette nooit buitensporig want ze reisde veel en was hogere temperaturen gewend. Bovendien werd ze wekelijks in het hondenkapsalon gewassen.
Net voor het poortje van de hondeweide fluisterde Astrid :"Liefje, zoals altijd de andere hondjes negeren, hé."
Bas en Bandiet waren amper hun zenuwen en hormonen de baas.
silvia10/6/2011 - 19:05
oké, hier gaan we dan :

Het onderwerp van zijn ergernis kwam argeloos de weide opgestoven, enthousiast zijn bazinnetje, een frêle blonde schoonheid van voor in de dertig, aan zijn leiband meeslepend. De hond in kwestie, een chocoladebruine labrador, was de puppieleeftijd nog maar net ontgroeid en leek enkel te bestaan uit poten en een onweerstaanbaar sympathiek koppie.
"bandiet, je laat me nog verongelukken" hijgde het bazinnetje buiten adem, "ik hoop dat ze je wat manieren bijbrengen in de hondenschool". Bij het woord hondenschool versomberde de blik van Bandiet. Vanaf morgen moest hij 2 keer per week naar school, en hij werd al bij voorbaat doodongelukkig. "school...ik wil helemaal niet naar die rotschool" dacht hij somber "ik wil spelen, in de tuin of in 't park, of hier op de weide, maakt niet uit, maar niet naar school..." Uit pure rebellie liet hij zich op zijn buik zakken en vertikte het van nog één poot te verzetten.
elpe10/6/2011 - 11:14
OK, opnieuw voor mij... (hi hi) - foutje hieronder rechtgezet

Volgorde is voor mij goed, maakt in feite niet veel uit omdat er soms slechts twee van de vier karakters zullen dialogeren, je zal wel zien. Maar het geeft een goed ritme aan in de volledige verhaallijn. Na een aantal dialogen moet er m.i. telkens een bindtekst geschreven worden om het verhaal in een richting te duwen of terug op het spoor te zetten. Als het voor jullie goed is zal ik nadat alle vier de karakters een "entrée" hebben gemaakt een eerste bindtekst schrijven. Vervolgens stel ik voor dat iedereen en stuk schrijft (zonder van de grote lijnen af te gaan).

qua publicatie stel ik voor dat we op het forum blijven en telkens we een reeks dialogen hebben (of een stukje van het verhaal) , we deze publiceren in de verhalen. Zo kunnen we nog wat foutjes er uit halen of herschrijven.

Sylvia, Marie-christine of Jan, jullie mogen me altijd mailen op elpe@skynet.be voor eventueel overleg.

Ik denk dat het nu aan jullie is.....

====


1.- karakters :

(sylvia)
mijn hond is een chocoladebruine labrador, hij is een rebel, maar ongelooflijk lief. Zijn bazinnetje is 33, en heeft naast de hond ook nog 2 katten en 4 kinderen...De hond is een reu, en heet Bandiet.
Zo, verdere kennismaking volgt later...

(Marie-Christine)
Mijn hond is een Greyhound, uiteraard een teefje, en ze heet Preciosa. Haar bazinnetje is gracieus, rond de veertig jaar, en heel mysterieus ; daarom kan ik haar naam en haar verdere identiteit nog niet verklappen.

(Luc)
Ik zou in de huid van een Bassethound (reu) willen kruipen die door zijn baasje BAS werd gedoopt. Z'n baasje (Louis) is een 40-jarige ambtenaar van financiën die een beetje uitgeblust is in zijn job en zijn liefdesleven...

(Jan W)
…..?.....


2.- omgeving :

De hondenweide in de stad X is gesitueerd in een buitenwijk tussen woonblokken en huizen. De weide ligt in een park met allerhande begroeiing (bomen, struiken, planten, bloemen) waar ook wandelaars & joggers rondlopen.

Een groep “jongeren” heeft een publieke zitbank met annex tafel tot zijn “bezit” gemaakt en zijn geregeld aanwezig in de omgeving van de hondenweide zowel ‘s middags als ’s avonds (duisternis).

De hondenweide op zich is ongeveer 50m2 groot en afgebakend met een groene draad en twee poortjes. De hondeneigenaars zijn, volgens stedelijke reglementeringen, verplicht van steeds een hondenpoepzakje bij te hebben om het “gevoeg” van hun dieren op te ruimen. Naast de weide staat een speciale vuilnisbak waar ze dit in kunnen deponeren.

3.- verhaallijn :

Waar : Stad - METROCITY
Wanneer In de loop van een warm voorjaar
Wat : ontmoetingen van de honden met hun baasjes
interventies van de “jongeren”, wandelaars, joggers, een parkwachter….enz.


Titel : Beestig groen. (?)

I.- De ontmoeting :

Bas kwam opvallend mistroostig aangelopen in het park.
Louis, zijn beste maatje, had op hun flat een halfuur naar hem zitten staren en géén woord gezegd. Hij leek wel een zombie. Zelfs hij, “Bas de trieste” zoals hij al wel eens werd genoemd, was er stil van geworden.
Na wat aandringen en het aantonen wat hij juist verlangde, waren ze er samen op uit getrokken naar het park. De warmte van deze voorjaarsdag had hem afgemat in hun aircoloze flatje en de nieuwe buitenlucht deed hem goed.
Frisse lucht opsnuivend nam hij zijdelings de geur waar van een vreemd iets. Aan het poortje werd het duidelijk. De concurrentie was al toegekomen en stond op 10 meter van hem vandaan. Een diep zacht gegrom kwam uit zijn diepste ik.

...../.......
MarieChristine9/6/2011 - 20:48
Elpe, je idee is echt leuk. Mijn hond is wel een beetje triest, want zij heet Preciosa.
Wat vinden jullie ervan om op volgorde te schrijven : Elpe, Silvia, ik. Als Jan er klaar voor is pikt hij gewoon in.
Gaan we dit experiment op het forum schrijven of bij verhalen, zodat we feedback krijgen?
Groetjes,
Marie-Christine.
silvia9/6/2011 - 17:15
elpe, leuk begin, maar er is een foutje geslopen en je overzichtje. De hond van Marie-Christine heet Capriosa...:-) foutje bij het knippen en plakken, haha.
Wat is nu de bedoeling, dat één van ons de draad oppikt en verder schrijft ?
elpe8/6/2011 - 20:32
OK, laat ons maar eens beginnen , Jan W volgt wel.

....

1.- karakters :

(sylvia)
mijn hond is een chocoladebruine labrador, hij is een rebel, maar ongelooflijk lief. Zijn bazinnetje is 33, en heeft naast de hond ook nog 2 katten en 4 kinderen...De hond is een reu, en heet Bandiet.
Zo, verdere kennismaking volgt later...

(Marie-Christine)
mijn hond is een chocoladebruine labrador, hij is een rebel, maar ongelooflijk lief. Zijn bazinnetje is 33, en heeft naast de hond ook nog 2 katten en 4 kinderen...De hond is een reu, en heet Bandiet.
Zo, verdere kennismaking volgt later...

(Luc)
Ik zou in de huid van een Bassethound (reu) willen kruipen die door zijn baasje BAS werd gedoopt. Z'n baasje (Louis) is een 40-jarige ambtenaar van financiën die een beetje uitgeblust is in zijn job en zijn liefdesleven...

(Jan W)
…..?.....


2.- omgeving :

De hondenweide in de stad X is gesitueerd in een buitenwijk tussen woonblokken en huizen. De weide ligt in een park met allerhande begroeiing (bomen, struiken, planten, bloemen) waar ook wandelaars & joggers rondlopen.

Een groep “jongeren” heeft een publieke zitbank met annex tafel tot zijn “bezit” gemaakt en zijn geregeld aanwezig in de omgeving van de hondenweide zowel ‘s middags als ’s avonds (duisternis).

De hondenweide op zich is ongeveer 50m2 groot en afgebakend met een groene draad en twee poortjes. De hondeneigenaars zijn, volgens stedelijke reglementeringen, verplicht van steeds een hondenpoepzakje bij te hebben om het “gevoeg” van hun dieren op te ruimen. Naast de weide staat een speciale vuilnisbak waar ze dit in kunnen deponeren.

3.- verhaallijn :

Waar : Stad X
Wanneer : Voorjaar
Wat : ontmoetingen van de honden met hun baasjes
interventies van de “jongeren”, wandelaars, joggers, een parkwachter….enz.

====


Titel : ……………


I.- De ontmoeting :

Bas kwam zichtbaar mistroostig aangelopen in het park.
Louis, zijn beste maatje, had op hun flat een halfuur naar hem zitten staren en géén woord gezegd. Zelfs hij, “Bas de triestige”, zoals hij al wel eens werd genoemd werd er stil van.
Na wat aandringen en het zichtbaar aantonen wat hij juist wilde waren ze er samen op uit getrokken naar het park. De warmte van deze voorjaarsdag had hem afgemat en de frisse buitenlucht deed hem goed.
Frisse lucht opsnuivend nam hij de geur waar van een vreemd iets. Aan het poortje werd het duidelijk. De concurrentie was al toegekomen en stond op 10 meter van hem vandaan. Een diep zacht gegrom kwam uit zijn diepste ik.
///
silvia8/6/2011 - 19:40
mijn hond is een chocoladebruine labrador, hij is een rebel, maar ongelooflijk lief. Zijn bazinnetje is 33, en heeft naast de hond ook nog 2 katten en 4 kinderen...De hond is een reu, en heet Bandiet.
Zo, verdere kennismaking volgt later...
elpe2/6/2011 - 15:13
@ Syllvia en Jan Willems : en jullie ???
elpe2/6/2011 - 15:13
@ mariechristine - Knap idee..hihi, lijkt met leuk..
Mariechristine2/6/2011 - 12:17
Mijn hond is een Greyhound, uiteraard een teefje, en ze heet Preciosa. Haar bazinnetje is gracieus, rond de veertig jaar, en heel mysterieus ; daarom kan ik haar naam en haar verdere identiteit nog niet verklappen.
elpe2/6/2011 - 07:09
Het lijkt me haalbaar om elk karakter telkens ongeveer 10 à 20 lijnen te laten dialogeren en zo elke persoonlijkheid aan bod te laten komen.

...
elpe1/6/2011 - 22:46
beste Wh-ers

Ik zat nog even te wachten op eventuele gegadigden maar blijkbaar zal het bij ons vieren blijven.

Als jullie er mee akkoord gaan zou ik graag m'n basisidee willen behouden wat betreft het algemeen kader (verschillende honden die elkaar geregeld of niet ontmoeten aan de hondenweide van een grootstad.

Ik zou een proloogje kunnen schrijven en "off the record" een algemene lijn of een algemeen kader waarin we onze figuren of karakters laten leven (acteren).

Ook heb ik vastgesteld dat we met twee mannelijke en twee vrouwelijke schrijvers zijn... dat lijkt me goed. Is er iemand die zich geroep voelt om bindteksten tussen de dialogen te schrijven?

Als iedereen er klaar voor is dan zal ik volgende week de voorzet geven. Zelf zou ik in de huid van een Bassethound (reu) willen kruipen die door zijn baasje BAS werd gedoopt. Z'n baasje (Louis) is een 40 jarige ambtenaar van financiën die een beetje uitgeblust is in zijn job en zijn liefdesleven...
Voila, daar heb je al een kader wat mijn karakter(s) betreft.

De eer is aan julie...om jezelf (hond) voor te stellen.

groetjes

Luc (elpe)



MarieChristine1/6/2011 - 21:01
Beste elpe ,
Dit is jouw initiatief en daarom verwachten we ook dat jij het startschot voor de planning geeft. Wachten we nog even om te zien of er zich nog schrijvers melden? Geven we ideeën door via het forum of via mail?
Wie meedoet zal er zeker plezier aan beleven, wat bijleren, en voor de warme zomer komen we hopelijk met iets fris op de proppen.
Marie-Christine.
MarieChristine29/5/2011 - 22:33
Ik doe ook mee.
silvia29/5/2011 - 21:03
ik doe mee, lijkt me wel leuk !
elpe27/5/2011 - 08:46
OK, bent de eerste kandidaat...
Ik denk dat we minstens met een drai à vier schrijvers moeten zijn voor we van start kunnen gaan.

PS : het onderwerp moet gekozen worden in onderling overleg ..
jan_willems26/5/2011 - 20:56
ik doe mee!

Jan
Mistaker25/5/2011 - 00:41
Een leuk idee Elpe, ik hoop dat je een aantal medeschrijvers vindt. Persoonlijk heb ik er geen tijd voor helaas.
elpe24/5/2011 - 07:09
Zijn er Wh-ers die zin hebben om samen een levend gedialogeerd verhaal te schrijven.

Zo schreven Tee en ik ooit een verhaal van een kattin en haar kittens op een boerderij..... enz. de dieren kregen dan menselijke trekjes en reageerden dan ook zo.

Het idee is als volgt :

* we scheppen een algemeen kader in een tijdsgeest en een omgeving met een aantal karakters (personages of andere)

* een Wh-er schrijft een proloog waarin dit kader min of meer wordt aangegeven en houdt zich ook bezig met het verhaal tussen de dialogen en de algemene afgesproken lijn van heet verhaal.

* verschillende Wh-ers nemen één bepaald karakter voor zich en laten dit dialogeren of " leven " in het algemeen kader en t.o.v. de andere "personages".

* elke Wh-er zou zijn "personage" in een verhaallijn kunnen schrijven van plus minus 10 à 15 lijnen.

* hier en daar moet dan wel het verhaal aangetipt of bijgeschreven worden omdat je m.i. niet alles in dialogen kan schrijven.

* naderhand kunnen we een titel kiezen.... enz.

Wie doet mee?
Wie kiest een verhaal/kader?


PS:

Ik had bijvoorbeerd eens gedacht over een interrelationeel verhaal tussen verschillende honden die elkaar dagelijks ontmoeten aan de hondenweide in een grootstad.

Hierbij zou je er van kunnen uitgaan dat elk hondenras een aantal specifieke karaktertrekken heeft. Reu of teef is.....en dat de baasjes van deze honden ook een (kleine) rol kunnen spelen.

please shoot (but not the pianist)

grtz elpe

jan_willems13/4/2011 - 09:24
Alle ideeën met betrekking tot animo zijn zeer welkom!!!
GoNo213/4/2011 - 08:12
Het forum wordt inderdaad amper gelezen.
Ooit is het anders geweest.
Mistaker12/4/2011 - 21:02
Niet bepaald veel animo blijkbaar, of wordt het forum amper gelezen?
GoNo230/3/2011 - 12:39
Ik zou wel willen meedoen, maar dan moet ik eerst leren schrijven. Maar ik ga nu alvast beginnen oefenen...

Mvg

GoNo
Mistaker30/3/2011 - 09:42
Ik wil ook meedoen!
silvia29/3/2011 - 19:43
goed idee Marie-Christine ! ik doe graag mee, nu de verhuis achter de rug is kan ik terug meer tijd vrijmaken voor de schrijvelarij !
MarieChristine25/3/2011 - 19:02
Beste schrijvers,
zoals sommigen zich nog herinneren waren er vorig jaar enkele initiatieven om samen aan een project te werken : een prachtig oosters gedicht, een lange limerick en 'ons verhaal', waaraan ikzelf enthousiast meewerkte. Mochten er geïnteresseerden voor een samenwerking zijn ( eventueel eens een interactief verhaal) dan hoor ik dat graag op dit forum.
Vriendelijke groeten,
Marie-Christine.
silvia6/7/2010 - 20:04
zelfde voor mij - vreselijk drukke weken momenteel op mijn werk, vandaar ook mijn povere aanwezigheid op WH, maar volgende week hoop ik op meer tijd...
Mistaker6/7/2010 - 10:00
Ik heb het momenteel zo druk (laatste schoolweek voor de zomervakantie) dat ik even niet met het verhaal bezig ben, maar ik ben het zeker niet vergeten en blijf enthouisiast!
Mistaker30/6/2010 - 07:59
Ik bedoelde Obama i.p.v. Clinton!
Mistaker30/6/2010 - 07:58
Actualiteit vind ik ook gewaagd en bovendien heb je dan de situatie dat bepaalde dingen alleen bij Vlamingen bekend zijn en niet bij Nederlanders, en omgekeerd. Stel dat ik bijv. de zelfmoord van Sjoerd Kooistra in het verhaal zou verwerken, dan weten Vlamingen niet waar het over gaat volgens mij. Maar we kunnen natuurlijk wel iemand als Bill Clinton een rol laten spelen, ik zeg maar wat.
Van een interactief verhaal ben ik ook geen voorstander.
jan_willems30/6/2010 - 00:01
Bedankt, Ik heb een voorbeeld aangemaakt bij de interactieve verhalen. Het best kan je het gewoon proberen, er wat mee spelen, zeg maar. Je kan niets verkeerd doen, je kan altijd vragen en antwoorden wissen, en je kan de tekst onzichtbaar maken voor lezers als je wil.
Mariechristine29/6/2010 - 23:24
Hartelijk dank aan Jan Willems voor de betoonde interesse. Ik denk dat we uw hulp wel nodig zullen hebben. Voor een interactief verhaal ben ik dan weer geen voorstander; alleen wie meedoet kan een inbreng doen, maar iedereen mag natuurlijk meeschrijven.
Manono en Silvia, jullie voorstellen zijn prettig maar ik zou ze liever via mail uitwerken.
Een eerder voorstel van Manono om de actualiteit in ons verhaal te verwerken is gevaarlijk omdat dat de dag nadien al verouderd is.
The sky is the limit en misschien wordt een nieuwe Anna Karenina geboren (haha).
silvia29/6/2010 - 20:15
manono en de andere meeschrijvers : ik zie het helemaal zitten wat Manono voorstelt : ik wil gerust één van de personages uitwerken, bvb. dat sexueel actief zie ik wel zitten, hihi, nee, grapje :-)
ik ga alvast eens nadenken over een mogelijke verhaallijn, en zal ze naar jullie doormailen.
silvia29/6/2010 - 20:13
hallo Jan Willems ! ik weet niet goed wat een interactief verhaal inhoudt - kan je misschien een beetje meer info verstrekken hoe het werkt ?
jan_willems29/6/2010 - 10:15
Hallo,

Waarom maken jullie geen interactief verhaal? Je kan daar een heleboel vragen stellen over een verhaal en mensen laten stemmen. Als je hulp nodig hebt, laat het gerust weten!

Jan
Mistaker29/6/2010 - 07:54
Dan kunnen we ook onze vakantie ervaringen een rol laten spelen.
Als startlocatie vind ik alles best.
silvia29/6/2010 - 06:34
zullen we het dan gewoon op begin oktober houden ? Hebben we allemaal lekker veel tijd om al te broeden op ideeën :-)
Mistaker28/6/2010 - 22:01
Het voordeel van begin oktober is, dat we dan meteen kunnen gaan beginnen met schrijven, anders krijg je de situatie dat allerlei mensen eerst op vakantie gaan.
Mistaker28/6/2010 - 22:00
De 3e week van augustus beginnen hier de basisscholen weer en vanaf dan kan ik alleen in het weekend of op woensdagmiddag.
Verder ben ik helemaal mee met alles wat er hier gezegd is over het nieuwe verhaal.
silvia28/6/2010 - 21:31
een psychologische triller zegt mij wel iets, ik lees ze zelf ook heel graag !
Het voorstel van Manono had ik ook al in gedachten, van op voorhand de karakters min of meer vast te leggen. Starten op de reële tijd : goed idee ! Belgïe/Nederland kan perfect, en ik denk dat er ook ruimte in zit om af en toe "vreemd" te gaan : personages op vakantie, zakenreis, enz.
Ik denk trouwens dat we ook de startlocatie moeten afspreken, maar de verschillende personages kunnen perfect uit de 4 windstreken afkomstig zijn en elkaar in de loop van het verhaal ontmoeten, opnieuw ontmoeten, of een relatie beginnen.
Manono, ik vermoed dat jij al een serieus idee hebt voor een verhaallijn ?
Wat een datum voor onze live brainstorm betreft : ik heb het tot half augustus beestig druk, maar vanaf de derde week van augustus kan ik wel afspreken (onder een klein voorbehoud : rond 21/8 wordt ons kleinkindje geboren en als het zover is moet ik dat natuurlijk sito presto gaan bewonderen.
voor mij kan afspreken normaal gezien elke donderdag, maar zaterdag kan ook.
Mistaker28/6/2010 - 09:49
Voorstel: psychologische thriller, met de nadruk op psychologisch?
Op 23 augustus begint in Amsterdam het nieuwe schooljaar weer voor de basisscholen dus vanaf dan kan ik alleen in het weekend en op woensdagmiddag. Eerder lijkt me inderdaad niet zo verstandig i.v.m. vakanties.
MarieChristine28/6/2010 - 09:38
Hallo allemaal,
-Ik wil wel mee naar Amsterdam, maar kan pas vanaf 27 augustus. Wij passen nl op onze kleinkinderen en hebben zelf al enkele reisjes geboekt. Als jullie eerder willen gaan hoeven jullie echt geen rekening met mij te houden.
-Bij 'creatief schrijven' heb ik een on-line-cursus besteld 'schrijven van scène naar scène'. Als er interessante tips zijn laat ik ze jullie weten.
-Ook ik heb een voorkeur om met enkele mensen meer te schrijven. Beslissen jullie maar wanneer we een oproep doen bij 'verhalen'.
-Ik ben heel benieuwd om te vernemen welke ideëen jullie al hebben. Zelf heb ik nog niets concreet in gedachten.
Mistaker27/6/2010 - 18:28
Misschien kunnen we bij Verhalen een oproep plaatsen voor medeschrijvers?
Mistaker27/6/2010 - 13:46
Ik zou het wel leuk vinden als er ook wat mannen mee zouden schrijven, een gemengd gezelschap lijkt me het verhaal ten goede komen.
Een meeting in Amsterdam: geweldig!!!!
silvia27/6/2010 - 07:32
hallo allemaal ! ik ben een paar dagen niet in de buurt van mijn computer geweest en ben nu aan 't bijlezen. Als ik jullie berichtje zo lees krijg ik er ongelooflijk veel zin in om aan een nieuw verhaal te beginnen. Manono, jouw idee om te schrijven over iets wat we kennen volg ik helemaal. Daarom heb ik ook steeds in "Ons verhaal" de kliffen van de misdaadscene ontweken :-) - ik heb inmiddels wel een paar ideetjes, maar ik zal ze op mail zetten naar jullie. Live brainstormen in Amsterdam : yes, waarom niet, en dan kan Greta er bij zijn :-)
Zoals je ook opmerkt Manono, we zijn met 4 vrouwen, zelfde generatie maar uiteenlopende levens : daar moet voldoende inspiratie in zitten voor een spitant verhaal :-)
Ik kom hier nog op terug, want moet nu weer weg, maar ik sta alleszins in de startblokken om eraan te beginnen !
Mistaker26/6/2010 - 18:51
Het criminele milieu vond ik ook lastig om over te schrijven, wat dat betreft kunnen we beter voor iets 'bekends' kiezen ja.
Jammer dat je niet meedoet Jan maar heel begrijpelijk.
Een meeting in Amsterdam zie ik helemaal zitten natuurlijk :-)
jan26/6/2010 - 08:44
geen zorgen collega's ik ben er nog!

ONS Verhaal was leuk maar ik zal niet meedoen
aan het volgende project wegens tijdgebrek,

ik ben al blij dat ik een gedicht of een flarf
kan schrijven, het wordt me to much helaas!

grtzz
MarieChristine25/6/2010 - 15:44
Voor alle duidelijkheid : we zouden je niet willen missen Mistaker.
Hoe we communiceren met mensen die niet in de buurt wonen, we vinden er wel iets op. Chatten heb ik nog nooit gedaan, maar jullie zullen het mij wel leren, hé?
Mistaker25/6/2010 - 15:14
Voor alle duidelijkheid: ik ben dus geïnteresseerd.
Mistaker25/6/2010 - 15:13
In levenden lijve zullen jullie mij niet zien, of het moet een meeting in Amsterdam worden (en dat wordt het vast niet ;-))
Een chatsessie ben ik wel voor te vinden en welk genre maakt me weinig uit. ik vind het juist leuk om over personages te schrijven die ver van me af staan!
MarieChristine25/6/2010 - 13:00
'Ernstig aanpakken' zal deze keer de boodschap zijn en zo kunnen we weer ervaring opdoen. Een verhaallijn, een thema en personages zullen moeten afgesproken worden, maar ook weer niet te strikt zodat iedereen voldoende kans heeft om eigen inbreng te doen.
Volgens mij moeten eerst geïnteresseerden zich melden om samen te werken en geven we van tevoren niets prijs op deze site; afspraken worden gemaakt door de deelnemers in levende lijve of via mail.
MarieChristine25/6/2010 - 11:19
Ik denk dat we inderdaad nu al kunnen plannen voor ons schrijfproject van september. Door onze ervaring weten we dat er meer logica in de personages moet komen; of er daar iemand van buitenaf moet mee lezen vraag ik mij toch af. We hebben zelf geleerd dat het van het grootste belang is om elkaars teksten héél aandachtig te lezen alvorens je eigen vervolg te schrijven.
In de veronderstelling dat we ons volgend verhaal willen publiceren zou ik liefs aan een verhaal werken dat goed in de markt ligt, en volgens mij is dat minder het geval met iets wat zich in de middeleeuwen afspeelt. Wilde, grappige avonturen van Mister Bean-achtige personages kunnen dat wel zijn; maar zo wild als in ONS verhaal hoeft nu ook weer niet. Een beetje propere erotiek doet het waarschijnlijk ook altijd goed. Ik bedoel maar dat we een beetje commerciëel zullen moeten leren denken.
Langs deze weg kunnen zich geïnteresseerden melden, en dan gaan we afspreken om samen aan de voorbereiding te werken. Wie wil een aankondiging doen bij 'verhalen', zoals Manono voorstelde?
Dan een datum : ik kan op 17-18-19 juli of op 27-28-29 augustus. Kiezen jullie maar een lokatie.
MAAR WAAR IS JAN? Zonder jou gedacht te horen gaan we niet van start, hoor.
Hartelijke groeten, M-Ch.

ERWEE25/6/2010 - 10:12
Hoikes, ik ben inderdaad niet zover gegaan om bij te houden of de naam van iemand nu Wieteke was en bvb. tien stukken verder ineens Hilde, Rita, Justine, Kim of Erika Terpstra *lol* geworden was.
Anderszijds heb ik wel wat kleine dingen naar eenzelfde lijn gebracht. Ik zou zeggen: laat dit jullie eerste opstap geweest zijn tot samenwerken. Overleg voorafgaandelijk een beetje, kan via onderlinge mails, controleer een en ander ook meteen, wat namen betreft: meg een lijstje aan zodat iemand vandaag Beatrix heet en niet plotseling Fabiola wordt, schrijf geen volgend deel eer iedereen akkoord is met een het afgewerkte deel. Hou ook voor ogen dat je de bomen nog ziet in het bos, zodat er niet meer bossen ontstaan dan bomen.
Over zo'n correctiewwerk valt te denken, of ik daar goed in ben als het gaat om sf weet ik niet met zekerheid, maar dat het jullie dan heelder bakken Blonde Leffe gaat kosten plus regelmatig een pizza, een spaghetti, een tortellini, een ravioli, een penne, een lasagna, een canelloni of een tagliatelli: wees daar maar absoluut zeker van.
Intussen doe ik verder aan de eigen schrijverij en wens jullie een leuke zomer.
Groetjes!
Mistaker24/6/2010 - 20:32
De corrector moet een oplettend en kritisch persoon zijn. Ik wil helemaal niet zeggen dat ERWEE dat niet is, maar hij heeft in Ons verhaal blijkbaar niets onlogisch kunnen vinden, alleen wat dingen m.b.t. leestekens. Dat lijkt me niet de bedoeling.
En brainstormen: ik ben van de partij! (Kriek erbij)
GoNo224/6/2010 - 20:04
Beste medeschrijvers en schrijveressen,

Ik heb zo 't gedacht dat na twee bijdragen van mijnentwege niemand nog zal kunnen volgen, ikzelf ook niet! En wat dat brainstormen betreft, ik heb helemaal geen brain, laat staan een storm. Of 't zou moeten in een glas water zijn. maar ik drink alleen maar Kriek....

Mvg
GoNo2You
silvia24/6/2010 - 19:49
ik wil ook wel graag terug meedoen en vind het idee van een SF verhaal of een middeleeuws verhaal best wel aantrekkelijk : lekker naar hartenlust fantaseren...
Misschien wil Erwee de rol op zich nemen van "corrector" ?
Wil Gono ook meeschrijven deze keer en misschien nog anderen ?

Ik vind ook dat we moeten brainstormen vooraf, maar misschien kunnen we dat "live" doen zodat we het nuttige aan het aangename koppelen ?

Mistaker23/6/2010 - 15:22
De vrouw van Nonkel Walter heette eerst Wieteke, toen Hilde, was eerst dood en toen weer levend en veranderde daarna in Walters zus. Het lijkt The bold and the beautiful wel zeg!
Ook bij de karakters van diverse personen was het soms niet logisch zoals ze reageerden. Zo was Nidjaya soms onderdanig (gezien haar verleden vol misbruik) en dan weer zeer dominant.

Ik had Charvino ook wel in leven willen houden maar Jan moest hem zo nodig laten afknallen ;-)

Enne Karel Karelsma had maar 5 dochters haha.

Wat het nieuwe verhaal betreft: misschien iemand die met een tijdmachine teruggaat naar de middeleeuwen? Ik zeg maar wat hoor, en ik ben niet bepaald een middeleeuwen-deskundige...
Eigenlijk vind ik alles best.
Mistaker23/6/2010 - 14:18
Ik bedoelde eigenlijk: iemand die VOORAF de betreffende aflevering leest, zoadat een overleden persoon niet opeens weer levend wordt, en een onderdanig type opeens dominant blijkt te zijn, en er dingen gedaan worden die eerder al eens anders gedaan zijn en zo. Of we moeten voor een soap kiezen, daarin kan zowat alles. Maar nu dacht ik tijdens het lezen soms: dit klopt niet! Ik ben zelf ook weleens de mist ingegaan hoor, dat is vrijwel onvermijdelijk wanneer je met meerdere mensen schrijft. Maar de volgende keer kunnen we leren van onze 'fouten'.
ERWEE23/6/2010 - 13:25
Dat lezen (zie Mistaker) heb ik dus gedaan, te beginnen na de ontmoeting in Antwerpen. Ben nu klaar tot 45 en ik leef nog. Zitten slechts een aantal dingen in op het vlak van leestekens. Het verhaal is vlot leesbaar. Enkele weken geleden heb ik in een mail reeds aangegeven (naar Silvia) dat het tijd wordt om uit te kijken naar een einde omdat er intussen anders meer bossen te zien zijn dan bomen. Prima samenwerking overigens.
Mistaker23/6/2010 - 11:50
Die thrillerzondaar was ik, zoals gebruikelijk. Heb het hersteld.
Mistaker23/6/2010 - 11:48
Ik wil ook graag weer meedoen Manono. Het lijkt me inderdaad handig als er van tevoren het een en ander vaststaat, wat handgrepen qua karakter en en zo. Misschien is het ook handig als er iemand komt die niet schrijft maar alleen meeleest en controleert op 'onlogische dingen'.
GoNo223/6/2010 - 07:45
Willy wordt een pedofiele pater, Saartje een lesbische non (wat haar individuele ontplooiing zeker goed zal doen). Na lange omzwervingen ( maar da's een ander verhaal) worden ze beiden in de adelstand verheven door koning Philippe I van België en Koning Willem-Alexander ook I van Oranje.Willy & Saartje pendelen nu alle dagen tussen de twee koningshuizen en zijn graaggeziene personen in beide hoven. Maar dat komt door hun avonturen die op de voet en andere lichaamsdelen gevolgd werden door prinses Mathilde & Maxima ( die heimelijk een boontje hadden voor Willy)...

Mvg
GoNo
silvia22/6/2010 - 20:13
tja, Willy is wel een slechterik hé, hij is eigenlijk geen happy end waard.
Saartje kan misschien tot inkeer komen in het klooster van Durbuy en wie weet kan Felix daar ook terecht...
of ze gaan er samen vandoor met het drugsgeld, en leven gelukkig en maken lange kindertjes...of we breien er een end aan alla Dallas destijds, weet je nog, toen Pam op een dag wakker werd en haar Bobby gewoon onder de douche stond en ze blijkbaar enkel gedroomd had dat hij dood en begraven was. Misschien heeft Saar ook alles gedroomd...
Hihi...ik ben echt benieuwd...
Mistaker21/6/2010 - 20:54
Ik gun Saartje en Felix absoluut een happy end maar Willy zeker NIET!
MarieChristine21/6/2010 - 18:45
Ik ben het met jullie eens om een einde aan ONS verhaal te schrijven, vooral ook omdat de grote vakantie eraan komt. Ik ben benieuwd wie het laatste woord gaat hebben (Mistaker of Jan) en hoe het afloopt met Willy en Saartje.
Het samen schrijven ben ik echter nog niet beu. Misschien kunnen we vanaf september met een nieuw verhaal beginnen met een groep geïnteresseerden. We zien wel.
silvia21/6/2010 - 17:24
ja, goed idee, anders wordt het een beetje te veel uitgerokken hé
ik denk alvast mee na over een dramatisch einde :-)
Mistaker21/6/2010 - 15:56
Ben ik helemaal met je eens. Ik ben als volgende aan de beurt en apotheose-ideeën zijn welkom!
MarieChristine28/5/2010 - 19:06
Het was eigenlijk mijn beurt om aan ONS verhaal te schrijven, maar ik ben er onverwacht een weekje niet. Manono, wil jij verder schrijven? Daarna neem ik enthousiast mijn plaats weer in.
Beste groeten, Marie-Christine.
silvia21/5/2010 - 18:50
hihi Hettie .... ik zal stelten nodig hebben vrees ik...:-)
hettie3521/5/2010 - 16:51
Silvia, wil je ook stelten lenen?
Dan kun je het beter bijbenen! ( Lol )

Doeiiiiiiiiiiiiiii
silvia21/5/2010 - 09:14
Tessy, Manono, Hettie, Marie Christine, Greta, en alle anderen : dank voor jullie lieve wensen ! Ik neem in ieder geval een notaboekje mee en een rits pennen, zodat ik alle indrukken kan noteren en later hopelijk aan jullie kan meedelen in de vorm van een gedicht of een verhaal :-)

Als ik terug ben zal ik heel wat werk hebben om al jullie schrijfsels bij te benen :-)
groetjes en tot binnenkort !
tessy20/5/2010 - 17:33
Silvia, ik wens je een heel mooi verblijf daar in die prachtige streek en hoop stiekem dat je terug komt met een vracht inspiratie om ons te verwennen met gedichten over de natuur en het stille genieten aldaar.:-)
hettie3518/5/2010 - 21:32
Wens je een hele fijne week toe Silva, hopelijk met mooi weer!

groetjes Hettie
silvia18/5/2010 - 19:17
nog even via deze weg : ik vertrek aanstaande zaterdag op vakantie naar de Provence en zal dus noodgedwongen ook nog eens een keertje mijn beurt moeten overslaan voor "ons verhaal"
ik pik graag terug mee in na 2/6 en wie weet, krijgt ons verhaal dan wel een "Provençaals tintje" :-)
groetjes en tot binnenkort !
Mistaker16/5/2010 - 18:09
Geen probleem Manono, ik kom z.s.m. met de volgende aflevering maar ik moet morgen weer werken na de meivakantie dus het wordt woensdag (mijn vrije middag).
silvia29/4/2010 - 07:29
Marie Christine, ik vond het ook een supergezellige dag, zoals het klikte tussen ons allemaal vanaf de eerste minuut. De uren zijn voorbij gevolgen en dit is voor mij zeker voor herhaling vatbaar !
Hihi...Manono, wat spookt er allemaal rond in jouw brein ? Ik ben vreselijk benieuwd naar jullie hersenspinsels :-)

groetjes en hopelijk tot heel gauw !
manono28/4/2010 - 20:55
Marie-Christine, de ambiance is er zeker!

Ik kijk uit naar jouw stuk en hoop stillekes dat je niet te vlug weggaat van dat dierenpark domein omdat ik na jou daar nog even een stunt wil uithalen.

We gaan elkaar zeker nog terug zien en hopelijk met vele anderen.
MarieChristine28/4/2010 - 20:24
Beste compagnons, hartelijk dank voor de meer dan gezellige dag in Antwerpen. Nu we elkaar gezien en gesproken hebben zal dit wellicht een extra stimulans zijn om enthousiast verder te schrijven, zowel aan ONs verhaal als aan ons eigen werk. Ik hoop op een "tot weerziens".
Mistaker27/4/2010 - 20:09
Ik heb je een mailtje gestuurd. Ziet er gezellig uit hoor!
Wat een volgende bijeenkomst betreft: buiten de schoolvakanties kan ik alleen in het weekend. Misschien eens inventariseren waar iedereen die interesse heeft, woont, en dan een 'middelpunt' kiezen?
silvia27/4/2010 - 19:40
hallo allemaal ! inmiddels moeten jullie de foto's op mail gekregen hebben. Laat even weten of iedereen mijn mail ontvangen heeft ?
Manono, bedankt voor het relaas, ik was hetzelfde van plan, maar jouw verslagje geeft perfect ons samenzijn weer :-)
Ook voor mij was het een superdag ! en zoals Manono schrijft, het klikte vanaf de eerste seconde, zoiets heb ik nog niet vaak meegemaakt. Ik ben wel benieuwd naar wat je met je inspiratie allemaal gaat doen Manono, hihi. Ik ben blij dat je met een positieve indruk van Antwerpen naar huis bent gegaan, Antwerpen is een heerlijke stad, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt objectief ben in deze :-) Hoe dan ook, het was gisteren duidelijk dat iedereen een grotere bijeenkomst ziet zitten, dus wil ik er graag mijn schouders mee onder zetten om zoiets te organiseren. Wellicht eind september, begin oktober, dan is iedereen terug van vakantie ? Alle suggesties zijn welkom !
jan27/4/2010 - 18:55
zeker voor herhaling vatbaar,
het was een perfecte dag!

Mistaker27/4/2010 - 17:09
Dat klinkt geweldig! Ondertussen was ik aan het werk hier in Amsterdam, dat is toch een stuk minder.
Hopelijk ben ik er de volgende keer wél bij! En, hebben jullie foto's gemaakt?
manono27/4/2010 - 15:09
ONS verhaal treffen Antwerpen 26 april 2010

Even een klein relaas : een prachtige dag voor mij van het begin tot het einde. Voor mij klikte het meteen en dat is trouwens bevestigd geweest aan één van de terrasjes die we aandeden.
Heel veel uiteenlopende gespreksonderwerpen over het leven, over schrijven... uiterst aangename gesprekken, gezond geflankeerd met schaterlachen.

Ik ben ook naar huis gegaan met een positief beeld van Antwerpen. Dat was nodig. En daar ben ik ook dankbaar voor. Blij dat ik er bij was en blij om fijne mensen te hebben mogen ontmoeten in levende lijve.

Ik heb ook inspiratie opgedaan : twee toiletbezoeken die opmerkelijk anders verliepen dan wat je verwacht, en een eenzaam vrouwtje op ons terrasje, een tafeltje verder, waar ik even contact mee had en waar ik eigenlijk een tiental minuutjes bij had willen gaan zitten. Ik heb haar een wijntje betaald.
Ook aan de andere zijde zat iemand aan een tafeltje te glimlachen ... Jullie kunnen je inbeelden hoe geanimeerd het er aan ons tafeltje aan toe ging.

Als ik ooit verse inspiratie nodig heb, dan doe ik gewoon een dagje terrasjes Antwerpen. Ik weet ook wel dat zo'n mooie dag uniek is en zich zelden op die zelfde manier herhaalt.


Greta, we hebben je gemist! Wees er maar zeker van! Zeker toen we het meermaals hadden over ONS verhaal.

manono25/4/2010 - 08:51
Ik onderschrijf dit volledig!
silvia25/4/2010 - 08:17
dank je wel Hope, Tessy, Hetty, Gono en alle anderen die ons maandag een prettige dag toewensen !
Het is bijzonder leuk te vernemen dat er "stille" lezers zijn van "ons verhaal". Dat is een extra stimulans om door te gaan met dit leuke experiment :-)
hope24/4/2010 - 23:09
Ik heb ook niet meegeschreven aan 'ons verhaal' maar heb het wel met veel belangstelling gevolgd. De auteurs ervan en allen die mekaar maandag gaan ontmoeten, wens ik een aangename en verrijkende kennismaking toe. Bij een volgende (ruimere) bijeenkomst zal ik ook zeker aanwezig trachten te zijn.
Hope
hettie3524/4/2010 - 22:53
Monano als er een grote bijeenkomst ooit ergens zal zijn,
zal ik zeker mijn best doen om te komen,
Veel plezier Maandag
tessy24/4/2010 - 20:52
Mag ook ik jullie allen een heel prettige dag wensen, dat er vriendschapsbanden voor het leven gesmeed mogen worden.
Geniet ervan de zon is besteld :-)
silvia24/4/2010 - 16:27
Jan, ik drukte te vlug op enter bij mijn reactie op jouw nieuwe aflevering en pats...het was al opgeslagen nog voor ik uitgepraat was :-) dus bij deze het vervolg van mijn uitleg : het is dus een crème van een aflevering en er zit een heleboel voer in voor mijn volgende bijdrage. Ik heb er zin in, wait and see :-)

Voor maandag : Erwee, leuk dat je ook komt. Gono, en alle anderen die eventueel zin hebben om te komen : hoe meer zielen, hoe meer vreugd, ik wil jullie allemaal graag leren kennen !

Jan Willems : een grote bijeenkomst ziet iedereen wel zitten denk ik. Misschien toch eens serieus werk van maken, ergens op een centrale lokatie zodat onze Noorderburen er bij kunnen zijn ?

manono24/4/2010 - 12:22
Ik vind het fijn dat meer mensen zin hebben om te komen. Waarom niet eigenlijk?

Marie-Christine, Erwee, ik wacht beneden aan de trappen in de grote hal tot 10u30.
Vergeet-me-nietjes in mijn knoopsgat. Heb dat nog nooit eerder gedaan!

Hettie, als de grote bijeenkomst er komt, hoop ik van harte dat ze ergens georganiseerd wordt waar jij vlot naar toe kan komen. Hoop ik voor iedereen trouwens.

Ik kijk uit naar maandag!

ERWEE24/4/2010 - 11:50
ERWEE heeft niet meegeschreven aan dat verhaal, maar eet graag pasta.
Dat mag spaghetti zijn, tortellini, ravioli, penne, lasagna, canelloni of tagliatelli.
Om 10.11 h. ben ik in het Centraal Sation. Kom van spoor 22.
Ben zeker omtrent half elf aan die trappen.
Ben te herkennen aan mijn lange haren. Geen bloemen, geen blad.
Wait for me!

ps: ik volg het topic
MarieChristine24/4/2010 - 11:37
Manono, goed idee : ik zie je onderaan de trappen. Als we elkaar om 10.30 u niet gevonden hebben wandelen we naar het restaurant ok? Hoe lang het zal duren is moeilijk te voorspellen, maar je kan mijn gsm gebruiken om je vriend te verwittigen.
Gono, bedankt voor je sympathieke wensen. Als je zin hebt om ook te komen, je weet waar je ons kan vinden, hé. Iedereen welkom!
GoNo224/4/2010 - 10:06
Ik wens jullie een fijne en uitermate prettige dag, moge dit uitstapje een hechte band tussen jullie smeden!

GoNo
hettie3523/4/2010 - 22:40
Ik vind het ook jammer Silvia. maar het is niet anders, het is een eind weg voor mij op zo een korte termijn om iets te regelen.
Maar ik gun het jullie van harte hoor!
silvia23/4/2010 - 22:16
dank je Hettie ! eigenlijk vind ik het jammer dat je er niet bij zult zijn want ik zou jou (en nog een aantal anderen) ook graag leren kennen, maar wat niet is kan nog komen hé :-)
groetjes en ook voor jou een heel fijn, zonnig, zomers weekend !
hettie3523/4/2010 - 22:09
Wens jullie op 26 April een hele fijne dag,
dat het een bijzondere dag voor jullie mag worden,

groetjes Hettie
manono23/4/2010 - 19:58
Marie-Christine, ik kom af met de auto. Mijn vriend werkt in Antwerpen. Daar hij in principe een hele dagtaak heeft, en ik altijd vroeg uit de veren ben, kan ik als je wil, je opwachten in het station aan de trappen om10u15. Dan kunnen we misschien samen naar Da Giovanni gaan? Die opent pas om 11 u.

Ik zou ook wel graag willen weten wat jullie voorzien als eindtijd om huiswaarts te keren. Ik heb geen GSM en moet iets af spreken met mijn vriend om huiswaarts te keren. 't Is maar om een gedacht te hebben. Ik moet zeggen dat ik geen Pietje Precies ben, eerder 'slachtoffer' van de ambiance.
MarieChristine23/4/2010 - 19:11
Mijn trein "landt" al om 10.15, dus zal ik zeker op tijd zijn, gewapend met bloem en blad.
Ik kijk er met plezier naar uit.
Hartelijke groeten, M-Ch.
Mistaker22/4/2010 - 22:19
Ik denk aan jullie, en wat leuk van die bloemetjes! Daar is de lente...
manono22/4/2010 - 22:10
Greta, we maken een boeketje van de bloempjes en die zijn voor jou.

Jan : de rozen zijn bij mijn weten nog niet in bloei. De madeliefjes, de pisbloemen, narcissen, tulpen wel. 't Is maar een suggestie opdat iedereen op tijd daar is.
silvia22/4/2010 - 21:44
die foto's zijn beloofd Mistakertje ! ik weet niet of we ze hier op de site kunnen zetten, maar als je je mailadres doorgeeft, zorg ik ervoor dat je ze op mail krijgt !
jan22/4/2010 - 21:22
ik zal onderweg wel een roos plukken,
bij leven en welzijn tot maandag!

grtzz
Mistaker22/4/2010 - 20:22
Hel veel plezier jullie! Ik ben dan aan het werk in het 'verre' Amsterdam, bah. Wel foto's maken hoor!
silvia22/4/2010 - 18:08
goed idee Manono ! ik ga proberen van eraan te denken :-)
ik verheug me echt op maandag, ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen !
groetjes en tot dan !
manono22/4/2010 - 17:44
ONZE afspraak : maandag, 26 april, 11u Da Giovanni Antwerpen.

Beste Marie-Christine, Silvia en Jan, ik ga daar niet staan met een wit blad op mijn borst geprijkt.
De vergeet-me-nietjes staan hier in bloei, dus ik steek enkele stengeltjes in mijn knoopsgat.
Vergeet-me-nietjes zijn blauw, klein en fijn.

Kunnen jullie ook geen bloempje 'rippen'? Uiteindelijk staat er heel veel in bloei nu.
Mistaker15/4/2010 - 11:18
Omdat ik de hele week werk, kan ik alleen in het weekend maar ik heb straks 6 weken zomervakantie dus dat biedt mogelijkheden.
Als ik niet midden in een verhuizing zit, kom ik zeker!
silvia14/4/2010 - 22:09
goed idee Jan ! en het hoort zeker thuis in de nieuwsbrief ! Volgende stap is een geschikte lokatie prikken denk ik, zodat zoveel mogelijk mensen er kunnen bij zijn.
Ik wil graag mee helpen, daar mag je alvast op rekenen.
manono14/4/2010 - 16:16
Ik ben ook van de partij, hoewel alles afhangt van broed vogels en locatie. 's Avonds zie ik het niet zitten.
jan_willems14/4/2010 - 15:45
Ik denk dat het eenvoudigste is dat we een datum prikken ver genoeg in de toekomst, en die al vastleggen, dan kunnen mensen hem reserveren in hun agenda. Ondertussen zoeken we dan een locatie, en ik kan dit in de nieuwsbrief zetten, want de nieuwsbrief is ook alweer lang geleden....
Mistaker14/4/2010 - 12:00
Goed idee!
silvia13/4/2010 - 19:51
steengoed idee Marie-Christine. Ik had ook al aan zoiets lopen denken. Ik wil gerust mee organiseren, maar misschien moeten we dan eerst eens informeren wie er allemaal geïnteresseerd is om te komen ? Misschien kunnen we aan Jan Willems vragen of hij zijn schouders er mee onder wil zetten ?
MarieChristine13/4/2010 - 18:11
Dit is een kleine samenkomst van vier mensen. Als het meevalt kunnen we misschien in de zomer een grote samenkomst organiseren. Mensen met organisatorisch talent mogen zich melden.
Beste groeten, M-Ch.
Mistaker13/4/2010 - 14:59
@Jan: ik ben de enige die in Noord-Nederland woont, van de mensen voor wie de meeting bedoeld is, dus is Antwerpen een veel logischer keus omdat verder iedereen daar in de buurt woont.
jan_willems13/4/2010 - 10:34
waarom niet een samenkomst doen ergens in het midden voor onze Nederlandse leden, bv Breda?
Mistaker12/4/2010 - 23:41
Fotootjes vind ik leuk, dan weet ik in ieder geval hoe jullie eruit zien en hoe gezellig het ongetwijfeld was!
silvia12/4/2010 - 18:28
Manono, heb je al eens gegoogelt ? De foto die je ziet, die met de rode hoekgevel, dat is het gezelligste van de twee en dat heeft inderdaad een paar verdiepingen. Het andere is aan de overkant, maar is volgens mij niet zo knus. Het lijkt me ook beter om buiten even op elkaar te wachten. Ik stel voor dat we het "academisch kwartiertje" hanteren voor de eventuele laatkomers, dus wachten tot 11.15u voor we naar binnen gaan ?
Ik kijk er echt heel erg naar uit om jullie allemaal te leren kennen in "levende lijve", benieuwd of we "live" even welbespraakt zijn als on line, haha !
Hierbij alvast mijn GSM nummer : 0485 962094
manono12/4/2010 - 17:54
Dan wordt het dus maandag, 26 april om 11u. Ik heb net gebeld en ze zijn alle maandagen open vanaf 11u.

Er is meer dan één Da Giovanni pand in die straat. Dus zullen we toch even op elkaar moeten wachten, denk ik, want anders weten we niet wie in welk pand al zit en dat kan tot misverstanden leiden. Eén pand heeft drie verdiepingen als ik het goed begrepen heb.

Ik hoop dat het mooi weer is, dan kunnen we op een terrasje zitten.

Ik weet nog niet of ik met de auto of met de trein kom, maar ik trek mijn plan wel.
Als ik er om 11u 10 niet ben, is er iets onverwacht misgelopen. Ik heb geen GSM. Dus wacht niet langer. Normaal ben ik altijd vijf minuten te vroeg.
Misschien is het nuttig GSM nrs uit te wisselen in geval van onvoorziene omstandigheden (autopech, file, treinvertraging...).

Deze afspraak is vliegensvlug gegaan net zoals ONS verhaal!

silvia12/4/2010 - 17:39
oké voor mij !
jan12/4/2010 - 17:20
goed idee silvia, we spreken af in het restaurant,
iedereen akkoord?

silvia12/4/2010 - 16:03
een kleine bedenking : wie komt er eigenlijk met de trein ? Want als iedereen met de auto komt of met een bus kunnen we beter gelijk ergens aan het restaurant afspreken ? Als je even googelt op Da Giovanni Antwerpen krijg je het adres en een foto van het restaurant. Je kan er echt niet naast kijken. We kunnen dan nog beslissen of we daar ineens binnenstappen of liever elders eerst een aperitiefje nuttigen.
silvia12/4/2010 - 15:50
Greta, vreselijk jammer dat je er niet kunt bij zijn, maar ik snap het helemaal hoor. Zullen we fotootjes maken en ze naar jou doormailen ?Zo kan je toch een beetje mee de sfeer opsnuiven ?
silvia12/4/2010 - 14:37
hallo allemaal ! maandag 26 april om 11u is prima voor mij. Haha, Manono, ik moet lachen met jouw vooruithollende fantasie. Ik zie ons daar al staan met een volgeschreven blad in plaats van een leeg.
Ik zal voor alle zekerheid even checken of Da Giovanni wel open is op maandag :-)
MarieChristine12/4/2010 - 12:50
Door jullie prettige reacties zit de sfeer er al goed in. Op maandag 26 april ben ik ook vrij.
Same time, same place : 11u, onderaan de grote trap. Ik kijk er naar uit.
manono12/4/2010 - 12:30
Ja, dat is jammer, Greta.

Hier kan in elk geval een relaasje komen.

Het Italiaans restaurant vind ik ook oké. Het blanco blad ook. Heb dit nooit eerder gedaan! En dan nog wel in Antwerpen station aan de trappen binnen. Stel je voor dat er iemand op ideeën komt en er iets op wilt schrijven. Kan ik dan neen zeggen? Ik zal er voor alle zekerheid maar twee meebrengen.
Mijn fantasie slaat al op hol. In ene grote stad weet je nooit.

Nu nog de datum zeker? Of zal er aan het vorige nog gewijzigd worden? De datum zou ik graag willen weten zodat ik afspraken die op til zijn, niet op die dag plan. Juliie beslissen.
jan12/4/2010 - 10:02
heel erg jammer Greta,
Amsterdam is ver van hier of
we zouden een weekend
moeten plannen maar gezien
de agenda's van de collega's
lijkt me dat verre van mogelijk,

Ik volg Silvia wat die Italiaan
betreft, za, zo en maandag
kan ik tijd vrij maken.


Mistaker12/4/2010 - 09:54
Antwerpen is voor mij echt te ver, maar vooral te duur, zeker nu ik met een nieuwe woning bezig ben. Misschien kan ik een videoboodschap voor jullie in elkaar knutselen haha. Heel veel plezier en eet smakelijk!
silvia11/4/2010 - 21:51
ik kan nooit op vrijdag, omdat ik dan werk. Maandag en donderdag ben ik vrij maar zaterdag kan ik me eventueel ook wel vrij maken, alleen niet op 24/4 (sorry, ben drukbezet mens :-))
Afspreken in het centraal station lijkt me een goed idee : bvb. onderaan de grote trap. Als iedereen van Italiaans houdt heb ik wel een leuk adres : Da Giovanni vlakbij de Groenplaats. Dat is op wandelafstand van het station, is zeer democratisch van prijs en supergezellig. En, Jan, de pizza's zijn er overheerlijk, net als de pasta's :-)
Dat blanco blad als herkenningspunt spreekt me ook wel aan :-)
ik kijk er alvast naar uit !
jan10/4/2010 - 20:13
ik kom heel sporadisch in Antwerpen
dus iemand van jullie zal het restaurant
moeten kiezen, Ik ken wel de pizzahut
vlakbij het station ik heb daar eens
voortreffelijke spaghetti gegeten
goed idee misschien?
manono10/4/2010 - 18:56
Marie-Christine, dan heb ik nog liever Antwerpen. Mijn vriend werkt in Antwerpen en ik ken Lier helemaal niet. Sorry dat ik je op een verkeerd been heb gezet.

Voor de tijdsituering, ben ik helemaal akkoord. Ik vind 11uur een zeer rustig uur. Na het eten kan er misschien dan nog iets afgesproken worden, à l'improviste...

Wat de datum betreft: wat beslist wordt is voor mij oké. Ik kan in principe alle weekenden, ook vrijdags. Voor de datum moet er met mij al geen rekening worden gehouden.

Willen we gewoon afspreken in het buffet Antwerpen station? Of als er mensen zijn die parking moeten zoeken, meteen daar waar we gaan aperitieven en eventueel eten? Ik ken er niets want het is jaren geleden. Misschien dat Jan iets goeds weet?



MarieChristine10/4/2010 - 16:15
Antwerpen is voor mij ok, maar als Manono niet van drukte houdt is Lier een goed alternatief : pitoresk, en goed bereikbaar met auto of trein. Bovendien vinden we elkaar gemakkelijk in dit kleinere station. Zullen we een blanco blad meebrengen om elkaar te herkennen?
Ik heb een voorkeur om overdag af te spreken bv. vanaf 11u; dan kunnen we na een kleine babbel al beginnen te aperitieven, en moeten zeker geen overnachtingen geboekt worden.
Dan de datum ; ik kan bijna altijd op vrijdag of tijdens het weekend, maar niet op 23/4 en 8/5.
Is zaterdag 24/4 te vlug?
manono10/4/2010 - 13:28
Wat Antwerpen betreft : zal dit etentje door gaan in de namiddag of 's avonds? Ik zou dat graag willen weten. Dat maakt wel een hemelsbreed verschil qua vervoer enzomeer. Blijven slapen in Antwerpen of niet.

Mistral, ik zou het spijtig vinden als je er niet bij zou zijn. Hou het nog even in petto, tenzij je de lange rit Amsterdam-Antwerpen volledig onoverkomelijk vindt. Alle begrip daar voor.

Nog een vraag want ik ben wat dit betreft als heremiet met Madame Boucquet trekjes tuk op goede organisatie : wanneer? Die vraag kan niet vroeg genoeg gesteld worden. Ik ga er vanuit dat de meeste mensen een drukke agenda hebben.



Mistaker10/4/2010 - 13:08
Ik heb het aangepast en nu staan mijn delen ook onder thriller. Ik let daar helemaal nooit op, ook niet bij mijn soloverhalen.

Antwerpen is voor mij echt te ver, maar omdat ik volgens mij de enige Noord-Nederlander ben, snap ik wel dat jullie voor deze stad kiezen.
silvia10/4/2010 - 09:50
je hebt gelijk Manono, ik heb mijn stukjes alvast gewijzigd in thriller.
Mistral, doe gerust mee als je zin hebt, hoe meer er mee schrijven hoe meer verrassingen in het verhaal :-)
manono9/4/2010 - 21:34
Mistral, als je zin hebt om in te pikken... waarom niet? Voor mij is het zeer oké. We zijn nu wel op dreef maar dat wil niet zeggen dat...

Silvia, goed dat je terug bent want de lading wordt elke keer zwaarder en zwaarder.

Algemene oproep aan alle deelnemers om administratieve puntjes op de 'i' te zetten. Als ik me niet vergis is dit een thriller. Deze thriller is echter niet in haar geheel bij 'thriller' terug te vinden. Sommige stukken zitten bij 'drama' of elders?
Willen jullie dat even nakijken en corrigeren aub? Een geestdriftige lezer die de draad wil oppikken vanaf deel 1 vangt bot bij 'thriller'. Die rubriek is eigenlijk het gemakkelijkste om alle delen terug te vinden.

Voor mij is Antwerpen oké, alhoewel ik op mijn tanden zal moeten bijten want die drukte... ik sta open voor andere rustiger suggesties.

silvia9/4/2010 - 20:32
hallo allemaal ! ik ben terug :-) ik heb vlug alle afleveringen gelezen en vind het geweldig !
ik zal met veel plezier mijn plaats na Jan terug innemen !
ook het voorstel voor een gezamenlijk etentje vind ik reusachtig ! Antwerpen is een ideale lokatie voor mij, want ik woon in Aartselaar, maar ik wil gerust ook ergens anders afspreken. De meerderheid beslist hé :-)
ik kijk er echt naar uit om jullie allemaal eens "live" te zien !
jan_willems8/4/2010 - 23:54
De volgende stap is dan misschien: samen uitgeven?

Laat maar weten wanneer jullie klaar zijn...

Jan
mistral6/4/2010 - 22:08
heb net alle 21 afleveringen van "ons verhaal" met spanning gelezen. Nu nog inpikken zou jammer zijn voor de schrijvers die er tot nu toe al hun latijn in gestoken hebben.

Proficiat allemaal!!! knap geschreven, gekruid met de nodige humor, nog veel succes, ik blijf volgen!
mistral6/4/2010 - 19:56
ik wil me duizendmaal verontschuldigen en dat is waarschijnlijk nog niet genoeg, ik pleit schuldig! schuldig! schuldig!
ik zal zo vlug mogelijk het verhaal lezen en dan met jullie afspreken waar ik kan inpikken,

jan5/4/2010 - 19:35
ik denk dat Antwerpen de beste optie is collega's,
niet ver van het station zijn er legio eetgelegenheden,

grtzz

manono5/4/2010 - 15:56
Hallo Vuurkracht,

Ik denk dat je best een email verstuurt naar Jan Willems. Ik heb het ook maanden geleden bij het begin van mijn lidmaatschap aangevinkt en er nooit respons opgekregen.
Meer kan ik ook niet zeggen.

Laat me weten als je iets meer te weten komt.
VUURKRACHT5/4/2010 - 15:06
Bij deze herhaal ik nog eens mijn vraag: "Hoe krijg je een mentor toegewezen?
Ik vinkte deze vraag aan bij mijn inschrijving, maar kreeg hierop geen respons.
Bedankt!
Mistaker4/4/2010 - 18:24
Ik woon in Amsterdam. Het Verre Noorden dus...
manono4/4/2010 - 09:58
Voor mij is dat Leuven.

Ik heb dit nog nooit gedaan maar sta er wel open voor.

Ben benieuwd.
MarieChristine3/4/2010 - 20:36
Ja, goed idee Jan. Dan kom ik voor één keertje na jou. Hoe zit dat met ONS etentje? We gaan dat hopelijk echt eens doen. Als we onze postcode laten weten kunnen we een stad(je) vinden dat voor iedereen bereikbaar is . Voor mij is dat 2560. MarieChristine.
Mistaker3/4/2010 - 15:52
Ik vind het ook prima.
manono3/4/2010 - 07:53
Hallo Jan,

Voor mij is dat zeer oké. Het is ook mijn beurt nog niet.

Marie-Christine komt voor mij.
jan2/4/2010 - 20:46
hey medeschrijvers aan Ons Verhaal,

ik stel voor dat ik ook deel 20 schrijf met
jullie permissie natuurlijk!

grtzz JW
VUURKRACHT15/3/2010 - 13:52
Hallo,
Bij mijn inschrijving vinkte ik het verlangen naar een mentor aan.
Wie zijn de mentors,welke zijn de voorwaarden om een mentor toegewezen te krijgen?
Groetjes,
Monique
Mistaker14/3/2010 - 18:53
Dat werd dus zondag al.
Mistaker13/3/2010 - 18:51
Ja hoor, ik kom z.s.m. (waarschijnlijk maandag) met de volgende aflevering.
Mariechristine13/3/2010 - 16:16
Beste Mistaker zou jij verder willen schrijven aan "ONS verhaal" vermits Mistral deze week niets van zich heeft laten horen?
Mariechristine12/3/2010 - 15:02
Mistral waar ben je? Het is jouw beurt om "ONS verhaal" aan te vullen.
Laat iets weten aub.
M-Ch.
Mistaker9/3/2010 - 01:29
Tot nu toe is het een erg aangenaam verhaal, vind ik. Ben benieuwd naar de bijdrage van Mistral.
manono8/3/2010 - 17:59
Hallo Silvia, tof dat je meedoet!

Tessy, heel leuk dat je ons verhaal gaat volgen.

Het is, als ik me niet vergis, de beurt aan Mistral.
tessy6/3/2010 - 19:24
ik vind dit een heel leuk initiatief, en kijk uit naar jullie schrijfkunsten.
Het gene reeds verschenen is leest allezins al erg vlot.
Ik wil jullie dan ook veel schrijfplezier wensen en zal zelf een fervente lezer worden.
silvia4/3/2010 - 18:50
hallo Marie Christine ! bij deze laat ik je dus even weten dat ik graag wil meeschrijven. Ik vind het idee geweldig geestig en de aanzet die je al zelf gegeven hebt, spreekt tot de verbeelding :-)
laat je even weten wanneer ik aan de beurt ben ?

alvast bedankt
groetjes
MarieChristine4/3/2010 - 15:47
Beste Schrijvers,
hartelijk dank voor jullie reacties. Het idee om samen een thriller te schrijven lijkt mij prima.
De literaire thriller is in de mode, en voor ons allemaal een hele uitdaging. Het voorstel van Jan om een toneelstuk te schrijven lijkt mij op dit moment te moeilijk. Alleen dialoog en een verhaal dat in het laatste bedrijf op zijn plaats valt is volgens mij zo ingewikkeld, dat we dat misschien later eens kunnen proberen.
Als volgorde zal ik dezelfde gebruiken als die van jullie reacties : 1 MarieChristine, 2 Manono, 3 Mistral, 4 Mistaker, 5 Jan. Iedere schrijver heeft één week de tijd om het vervolg te schrijven.
Ga je met vakantie, heb je even geen inspiratie of geen zin, plaats dit dan op het forum; de volgende neemt dan je plaats in.
Het belangrijkste is dat we er plezier aan beleven.
Zal ik maar beginnen?
Groetjes, MarieChristine.
jan2/3/2010 - 23:47
misschien is een toneelstuk wel een goed idee,
zodat de dialogen echt zijn, en ieder zijn eigen
personage in kan vullen..
manono2/3/2010 - 22:14
Voor mij zijn alle genres oké. Ik zie het als een uitdaging voor mezelf. Met fantasy zal ik het het moeilijkst hebben omdat ik het jargon nauwelijks ken.

Dus beslissen jullie maar welk genre. Ook voor de andere zaken heb ik geen voorkeur.
Ik ben wel benieuwd wat het zal worden.
Mistaker2/3/2010 - 21:04
Een thriller misschien? Lijkt mij wel wat!
Er zijn inderdaad praktische zaken die opgelost moeten worden, bijv. waar het verhaal zich afspeelt en in welk milieu.
MarieChristine2/3/2010 - 18:07
Jullie weten niet hoe blij ik ben dat jullie zo gericht meedenken!
Inderdaad moet eerst door ons democratisch beslist worden welk genre het wordt. Laat maar weten wat jullie het liefst schrijven en lezen.
Die beurtrol is ook een schitterende vondst. Als er schrijvers later willen meedoen kunnen ze dit via het forum laten weten, en worden dan in de beurtrol opgenomen.
Ook het idee om onze inzendingen bij "verhalen" te posten is prima. Zo kan iedereen meelezen, een score geven en meeschrijven.
Wie graag het begin schrijft mag zich melden; anders begin ik wel, maar door de vele reacties denk ik dat de tijd er nog niet helemaal rijp voor is. Laat ons nog even overleggen.
"Leve de democratie !"
Beste groeten, Marie-Christine.
manono2/3/2010 - 13:47
Voorlopig zijn we met z'n vijven. Daarom stel ik dus de beurtrol voor zodat eenieder het verhaal kan volgen en weet wanneer het zijn/haar beurt is om vervolg te schrijven. En wanneer iedereen geweest is, is het terug de beurt aan de eerste.

Ik zou ook graag weten welke genre we tegemoet gaan. 'Ons verhaal' vind ik zeer interessant.

Ik zou het persoonlijk graag bij verhalen zien zodat iedereen feedback kan geven.

Misschien iets in de vorm van 'Ons verhaal' en tussen haakjes de naam van diegene die het stukje geschreven heeft?

Dat zijn alleen maar suggesties hoor.

Ik kijk in elk geval uit naar Marie-Christine's startstuk.
mistral1/3/2010 - 22:13
Misschien toch eerst vastleggen of het een thriller, detectiveverhaal, romantisch verhaal ... of anders betreft.

Je kan toch niet willekeurig tekst gaan droppen?

en hoe verwerk je dan die teksten?, via het forum?

ik vrees wat voor de praktische kant, als er veel reactie komt en ieder zijn vervolg post, hoe ga je dan de keuze maken over welk stuk er het vervolg wordt?

manono1/3/2010 - 21:07
Misschien een beurtrol afspreken?

Ik heb hier nog geen ervaring mee. Misschien zijn er andere oplossingen om dubbel schrijven te voorkomen.
MarieChristine1/3/2010 - 18:58
Beste Schrijvers, ik ben blij met jullie reacties om mee te doen met een gezamelijk verhaal.
De meest gemaakte opmerking is :" gaan we eerst samen een verhaallijn schrijven?" Volgens mij is dit praktisch niet mogelijk. Misschien moeten we daaraan twee maanden werken, om het dan nog niet eens te zijn. Als iemand gewoon zonder afspraken bv begint met "een oude man zat op een bank en keek naar de eendjes op de vijver", kan de volgende toevoegen A: toen zag hij dat er kind bijna verdronk, of B: er kwam een lijk bovendrijven, en een derde verzint A: wie en waar zijn de ouders of B: bel ik naar de politie of heb ik zelf iets te verbergen. Dit alles natuurlijk helemaal uitgewerkt in een verhaal .
De titel "Onze trein" zorgt voor verwarring, en zou beter "Ons verhaal" worden, want ik denk dat niemand over treinen wil schrijven.
Een ander praktisch probleem is dat je een leuk vervolg klaar hebt, maar een andere schrijver is je voor. Hoe lossen we dit op?
Ik hoop dat we via het forum goed kunnen overleggen, en morgen begin ik met "Ons verhaal".
MarieChristine.
jan24/2/2010 - 18:10
iedereen een paar zinnen, een soort flarf dus...oké dan!
Mistaker24/2/2010 - 13:27
Ik wil ook meedoen!
mistral23/2/2010 - 11:57
lijkt me boeiend te kunnen worden, wil graag meedoen!

terug van weggeweest ...
manono23/2/2010 - 09:51
Ik wil wel meedoen om iets nieuw te ervaren in het schrijven. Lijkt me leuk.
MarieChristine22/2/2010 - 10:46
Ik denk dat prettig zou zijn om met geïnteresseerden samen aan één verhaal te werken. Je moet dan je fantasie dubbel laten werken omdat door de inbreng van collega's het verhaal een andere wending neemt dan je zelf zou bedenken. Ik denk dat iedere inbreng bijvoorbeeld maximum veertig lijnen per keer zou mogen bevatten, kwestie van niet alles naar één persoon toe te trekken.
Als er mensen zijn die mee willen doen laat dan iets weten voor één maart .
Wie later wil inpikken kan dat natuurlijk ook.

Groeten, MarieChristine.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .