writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

Het forum

Forum : Algemeen over WH

jan_willems9/9/2010 - 15:43
Dat betekent dus dat het voor een uitgever niet uitmaakt of je al eerder publiceerde. Normaal is een uitgever blij dat hij je 'binnenhaalt' en als er dan geen bestaand contract is, is er dan ook geen probleem.
jan_willems9/9/2010 - 15:42
Hallo Dora,

Dat geeft niet hoor, ik heb er gewoon wat meer tijd in gestoken omdat bleek dat dat nodig was.

Op de vraag over de uitgevers, heb ik al twee keer een antwoord gepost op het forum, maar ik begrijp dat het met zovele posts wat onduidelijk kan overkomen. Hier nog een keer:

op de vraag over auteursrecht en de mogelijke reactie van uitgevers op online publiceren en/of in eigen beheer uitgeven, had ik al geantwoord gisteren, maar hierbij nog eens:

Hallo Dora,

Het auteursrecht blijft altijd bij de de auteur, ook als je in een boek publiceert of samen met anderen in een boek publiceert. Zolang je geen contract tekent met een uitgever is er geen gevaar.

Met een uitgeverscontract verkoop je onder andere je auteursrecht aan de uitgeverij en in ruil krijg je daarvoor royalties, en heb je verplichtingen tegenover die uitgever. Dus zolang je geen contract tekent, is er geen vraag over auteursrecht.

Dat is ook de reden waarom wij nooit zelf voorstellen om een contract te tekenen, zodat de auteur alle vrijheid behoudt.
Dora9/9/2010 - 11:27
Ik post hier even wat ik bij aanpassingen ook heb neegezet.....

Goh Jan
15 berichten van jou,
Wat een werk heb je eraan gehad….Dank je wel.
In die tijd kon je inderdaad niet een van al je andere taken verrichten….
Veel van mijn vragen zijn opgelost.

Jij doet alles dus inderdaad alleen, petje af.
Dat zou ik echt niet kunnen, al had ik alle tijd van de wereld.
Met permissie, als ik je dan nu de oprichter/vader van de site noem.
Ik deed een verkeerde aanname door WH als een “Organisatie” in te schatten. Dat komt denk ik omdat je altijd over WIJ praat
Jammer, daardoor denk ik een groep die de site runt.
Nu worden er wellicht te hoge eisen gesteld, verwacht men waarschijnlijk dingen die voor 1 man niet te verwezenlijken zijn.

Misschien kun je het zien kinderen die volwassen zijn … Ik wil niet ondankbaar lijken, ben (om het luchtig te houden) een later aangevlogen “koekoeksjong”dat lastige vragen stelt omdat ik wil weten in welk nest ik ben beland, de consequenties wil kunnen overzien ….
Sommige willen meepraten over de gezamenlijke gang van zaken, anderen niet.
Wellicht is het een idee om een gerichte oproep te plaatsen, alleen jij weet voor welke functies je iemand zoekt:
Penningmeester, adminatrator, jurist, sitebeheerder/ontwerper, perswoordvoerder, onderhandelaar drukkerijen, rofaltiesbeheerder, medewerker verzending boeken, beheerder internetwinkel, organisator boekenbeurs, wedstijdvoorzitter, mediawoordvoerder, redactier, corigeerder, redigeerder, mentor beginnende schrijvers, etc… Poehee een hele waslijst

Ik schreef dat je ergens hebt uitgelegd dat voor een goede sitebeheerder 25 000 nodig is, dat kan niet van schrijfgelden, (opbrengsten royalties ken ik niet.)
Ik kan óók lezen, twee keer hetzelfde uitleggen komt mij wat onnodig over, Jan.

Helaas krijg ik nog geen bevredigend antwoord op een vraag maar wellicht is dat ook helemaal niet bekend?
3e poging: Wat vinden reguliere uitgevers ervan als je al op internet hebt gepubliceerd?
jan_willems9/9/2010 - 01:34
ik denk dat alle vragen tot op heden beantwoordt zijn. Er is misschien nog geen oplossing voor elk probleem, idee of suggestie, maar er is wel op gereageerd, en de bekommernissen zijn genoteerd.

Als je het gevoek hebt dat dat niet zo is, laat het ons dan snel weten!
jan_willems9/9/2010 - 01:33
het houdt ons wel bezig als het forum overstelpt wordt
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .