writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

Een volledig manuscript in stukken aanbieden?

Forum : Schrijvers en dichters aan het woord

Wardibald22/9/2010 - 15:56
Dag Silvia,

Alle kritiek welkom maar vrijblijvend (natuurlijk ;)
silvia21/9/2010 - 17:53
hallo Wardibald, ik kijk uit naar je verhaal en zal proberen van fb te geven. Veel succes in ieder geval en ik hoop dat je ook van veel anderen nuttige fb zal krijgen !
Wardibald21/9/2010 - 16:33
idd, mijn eerste stukje is blijkbaar al wat te lang. Dan ziet het er naar uit dat ik mijn boek hier onmogelijk helemaal op deze manier kan plaatsen.

Eén stukje per keer dan maar. Dan zie ik wel waar ik terecht kom.
jan_willems21/9/2010 - 15:16
Hallo Wardibald,

Eerst en vooral: welkom op de site!

Wat je vraag betreft: je kan jezelf ook afvragen hoe lang je zelf op een scherm kan lezen. De ervaring leert dat 1 A4-tje per keer meestal genoeg is. Wat ik zou voorstellen is dat je het in scènes of in hoofdstukken verdeelt, rekening houdend met 1 A4. Kijk eens bij de verhalen, de gemiddelde lengte is daar niet hoog, en zeer lange verhalen krijgen helaas niet zoveel feedback omdat dat nu eenmaal meer inspanning vergt. Hopelijk heb je hier wat aan.

Vriendelijke groeten, Jan
Wardibald21/9/2010 - 13:07
Voorlopig blijft het wat stil op mijn vraag. Dan maar wat actie van mijn kant, zeker?

Zoals ik het nu zie, kan ik best een deel van mijn boek als een reeks verhalen publiceren. Ik zal dat met mate doen, kwestie van het werk van de rest niet weg te flooden van de verhalenlijst.

Dus, al wie geïnteresseerd is; binnenkort kan je een inleiding en het eerste hoofdstuk (of zo) verwachten.

Mijn vraag mag natuurlijk nog altijd beantwoord worden. Of wanneer iemand een beter idee heeft om mijn toeren hier te publiceren, voor mij hoef je het niet te laten.

Wardibald19/9/2010 - 13:20
Goeiedag iedereen,


Meer dan twee jaar nu, werk ik aan mijn eigen SF-boek. Omdat ik wel even zoet zou zijn met uit te leggen waar het over gaat, doe ik dat voorlopig nog even niet. Sta mij eerst toe als nieuw (nog niet betalend) lid de boel hier wat af te tasten.

Mijn boek kan best omvangrijk worden genoemd. Het bestaat uit drie delen van elk twaalf hoofdstukken, gaat ondertussen voorbij de 400 blz (word) en bevat meer dan 200000 woorden. Dit vermeld ik toch al even, want misschien is dat teveel om hier ter beschikking te stellen.

Het is ook nog helemaal niet afgewerkt. Na op een goed jaar de basis te hebben geschreven, zit ik er momenteel voor de derde keer aan te schaven. Pakweg eind dit jaar zou dat voorbij moeten zijn, op dit moment ben ik net over de helft.

Dat brengt mij naar de hamvraag: wat ik hier hoop te vinden.
Simpelweg: feedback.

Ik werk immers helemaal op eigen houtje, niemand heeft om mijn verhaal gevraagd en niemand volgt mijn vorderingen op. Toen ik eraan begon had ik eigenlijk geen noemenswaardige ervaring, dus kan je wel stellen dat er nog heel wat haken en ogen aan zijn. Om het zacht uit te drukken.
Niettemin heb ik ondertussen een klein dozijn enthousiaste lezers gehad, die mij de moed hebben gegeven om verder te werken. Maar hoe waardevol ook, echt concrete ideeën om de kwaliteit van mijn verhaal op te vijzelen, heeft dat mij niet opgeleverd.

Daarom kom ik dus nu hier aankloppen. En vraag ik mij af hoe ik dit hier het best kan aanpakken. Ik bedoel dan vooral: hoe lang mogen de verschillende stukken zijn; of er speciale voorzieningen zijn om aan elkaar sluitende stukken aan te bieden; en natuurlijk: gaat dat niet voorbij de bedoeling van deze site?


Alvast bedankt,
Ward
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .