writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een vleugje respect

door freke

een dichter strooit met letters
kneedt en kneedt tot woorden
gezouten, gepeperde zinnen
op tweehonderd graden gebakken

gedichten

soms waagt hij zich aan een taart
versierd met komma's en punten
hoofdletters sieren de kaars
nooit door ieder gesmaakt

ook met fb gevulde pralines
worden veelvuldig geproefd
gewogen en gemeten
soms te scherp bevonden

de wiek ontschiet de kaars
verbolgen door de vorm
in delicatessen hoort geen smaad
wel mag recht voor de raap

uit het verkeerde keelgat genomen
schiet een proever harde noten
naar de auteur van dit recept
respect is wat de vulling mist

wat er ook zit in een gedicht
onnozel beoordeel je dat nooit
bewijs dat je begrijpt
bezorg ons slagroom op de kers

 

feedback van andere lezers

  • gono
    Slagroom op de kers? Moet het niet de kers op de taart zijn?En daarna de kers op de taart? 't Is maar een gedacht hé?
    Voor de rest lijk dit gedicht wel een dubbele bodem te hebben?
    Heb je dit speciaal geschreven met iemand in gedachten?
    Een nieuwe trend in het dichterlandschap dichters die elkaar van antwoord dienen via gedichten, moet kunnen!
    freke: de kers stond er al op, reste enkel nog iets extra
    het lijkt niet zo, het is zo
    goed gemerkt gono, speciaaal voor jou
    wowww ben ik een trendzetter? en het is beter met gedichten dan met harde woorden
    en dit plaatste ik onder moraal

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • miepe
    mag ik jouw gedicht nu opeten?
    freke: dat mag je zeker, ik zal wat koffie brengen

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • ivo
    omdat de dubbele bodem wat mij beterft nogal wrang smaakt en ik me niet in polemieken wil storten, wil ik over de inhoud van het gedicht niet socren.
    De rijm zelf is nogal gezocht.

    ...
    freke: ik waardeer je standpunt ivo, bij rijm heb ik echt niet stilgestaan

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • Lucky
    Ma Dalton vermaakt zich uitstekend....en Averell lacht zich een deuk......en wil een stuk.......
    taart......

    en Lucky lust geen kersen....wel bramen of zoiets en bonen....prairiekip met cactus...gierenstampot......dichtersstoof.......
    freke: ja soms mag het al eens ludiek zijn ;-)
    ik bedenk wel een ander recept voor jou

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • RolandBergeys
    -kneedt en kneedt, dt;
    -zou ook komma's en punten zetten ipv koma en punten.

    Maar: leuk en waar!
    freke: gelijk heb je en het is aangepast (dank)
    de waarheid op een leuke manier brengen is eens iets anders

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • libo
    ik ben het met je eens freke er zit meer in dan je denkt
    ik wou wel goesting een stukje taart van de bakker nu
    groetjes livina
    freke: had geropen, ik had het gebracht ;-)

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • zwartkopje
    Leuke vorm en intrigerende vulling.

    groetjes,

    zwartkopje
    freke: bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • ERWEE
    Luchtig gezet en verder niet te zwaar om tillen.
    freke: doe ik verder niet hoor

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • SabineLuypaert
    heel waar
    freke: bedankt Sabine

    ook voor je reactie

    groetjes, fréke
  • Nine
    Prachtig geschreven vind ik!!!
    freke: bloos, zou beter bakker worden ;-)

    bedankt voor je reactie Nine

    groetjes, fréke
  • Vlinderman
    Hier stap je af van gedwongen rijm, je gebruikt voor de hand liggende beelden op een eigengereide wijze en sla je bovendien ook nog eens spijkers met koppen. Lang leve de feedbacking!
    freke: yesssssssssssssss het is me gelukt ;-)
    ik weet fb altijd te waarderen, zeker de leerzame to the point
    whhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiii hahahahahahah
    en de oude stijl bestaat gelukkig niet meer, er is aan gekneed

    bedankt voor je reactie

    waarderende groet, fréke
  • littlefairytale
    ik hou van herkneden...
    wroeten in letters
    en kieren in taal.
    Mag ik de lepel aflikken? tine
    freke: er is nog een stukje over ;-)

    bedankt voor je reactie

    groetjes, fréke
  • thijl
    Prima en herkenbaar want ik heb gelijkaardige ervaringen helaas. Woorden die te scherp worden opgevat, soep die te heet gegeten wordt.

    Nu ja, niet elke taart moet zoet zijn.
    freke: inderdaad zijn er soms woorden die te scherp worden opgevat, maar als je dan in gedichtvorm reageert is het nog leuk vind ik ;-)

    bedankt voor je reactie en waardering

    ggreetzz, fr?ke
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .