writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

dreigend afscheid

door stater



zonder dat ik besefte
was je er al even
gekleed in
veranderende kleuren

grijze gieter
in d' ene koele hand
rukt de andere
bladeren van bomen

je doet de wind
het water kolken
molenaars wieken borgen
twijgen breken af

bloemen laat je sterven
vogels slaan op de vlucht
nieuwe geur, nieuw gezicht
schenk je de natuur

maar ook ruimte
voor nieuw leven
dat tergend lang
op zich zal laten wachten

 

feedback van andere lezers

  • Victoria
    Ik vind je laatste strofe geweldig!
    Ik zou in de lente op een stoel zitten wachten voor het raam tot die bloembollen nu eens eindelijk hun kop opsteken... Meestal haal ik na nieuwjaar al bollen in huis om de lente binnen te halen.
    stater: dank je, Victoria.. voor je waardering..! en wat die bollen betreft.. hier gaat het niet anders.. ;-) groetjes, Stater
  • louisaatje
    enkele hele mooie beelden (de gieter,de molenaar), maar ook enkele stukken (de twee laatste strofen)die ik redelijk clich? vind. kortom fantastische veelbelovende aanloop, en dan een beetje een souffl? probleempje.
    stater: dank je, louisaatje.. en bedankt voor je feedback.. ofschoon ik t.a.v. de slotstrofen de indruk krijg dat de meningen/gevoelens verdeeld zijn.. ;-)
  • lief
    het yin yang in dit gedicht is prachtig,
    liefs lief

    stater: dank je wel, lief.. voor je waardering.. indien de twee tegengestelde elementen van het universum hierin herkenbaar zijn.. dan moet ik bekennen dat dat puur op m'n gevoel is geschied.. nochtans mag ik je woorden toch wel beschouwen als een fraai compliment..? :-) liefs terug van Stater..
  • eric
    Ik las door de eerste vier strofen met een vlot, helder ritme - en bleef plotseling steken bij de vijfde. Het ritme lijkt ploseling anders... misschien komt het wel door die laatste twee zinnen... (Dat tergend lang op zich zal laten wachten). En vreemd, toen ik het herlas zonder de laatste strofe, heb ik er van genoten... Het is uiteraard jouw gedicht, maar misschien die laatste strofe even herbekijken - of er gewoon aflaten...
    Graag gelezen, Eli!
    stater: dank je zeer, eric.. voor je waardering en nuttige feedback.. misschien is het wel te verklaren.. die ritmeverandering.. de tegenstelling tussen enerzijds de afbraak en anderzijds het ruimte maken voor het op zich wachten latende nieuwe.. ik zal er nog eens over nadenken.. groetjes van Eli..
    ps: zie ajb ook de reactie van louisaatje en mijn repliek daarop..
  • Rachel
    Ja super dit Stater, echt! Geweldige beelden en in een taal om te watertanden. Ben het wel met Eric eens, please kijk er nog eens naar.
    Dit dicht is zoooooooo mooi.

    Rachel
    stater: dank je, Rachel.. voor je enthousiaste waardering.. doet me goed.. mag ik je ook even verwijzen naar de reacties van louisaatje en eric en mijn resp. replieken..? groetjes van Stater..
  • SabineLuypaert
    heerlijk beeld, zowel met als zonder laatste strofe
    stater: ik voel met je mee, Sabientje.. je hebt een brede kijk op de dichtkunst.. ;-) wil je ook even kijken naar de reacties van louisaatje en eric en mijn resp. replieken..? dank voor je appreciatie..!
  • lucky
    eerlijk gezegd schipper ik hier tussen de strofes de 1e is mooi
    de laatse voelt een beetje hopeloos ...

    ik blijf schipperen
    stater: dat klopt helemaal, Lucky.. ik heb getracht binnen het dichie een zeker contrast in gevoelens te cre?ren.. ambivalentie.. die in de apotheose tot uitdrukking komt.. dank voor je (schipperende) waardering.. ;-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .