writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

specula(a)ndeelhouders

door stater



aa-bee-en-am-roo
machteloze reus, verscheurd..
door drie piranha's


» senryu-actueel «


én wel hierom..! mogelijk heeft de wetgever z'n hand overspeeld door aandeelhouders (de waarlijk betrokkenen uitgezonderd) zoveel macht toe te kennen.. en geen rekening te houden met een opmerkelijk korte-termijn-denkende-speculanten-gehalte..


 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Lekker actueel!

    Groet,
    Greta
    stater: zo is 't.. dank je wel, Greta..!
  • Victoria
    Allé Francesco! zelfs ìk heb er al een geschreven :-) dan kan jij het ook!
    gaat die bank failliet of zo? ben niet zo mee met de financiële wereld en al helemààl niet met de Nederlandse, maar ABN-Amro bestaat ook in België zeker?
    stater: Neêrlands grootste bank, de ABN AMRO Bank, global player, wordt (met als achtergrond een stagnerende shareholders-value) door toedoen van agressieve hedgefunds en speculant-aandeelhouders (voor € 70 miljard) overgenomen door en onderling verdeeld over drie andere (hoofdzakelijk buitenlandse) banken..
  • SabineLuypaert
    oioi, daar komt vast een staartje aan (smile)
    stater: als daar maar geen venijn in zit..! ;-) dank je, Sabientje..
  • Francesco
    In feite ken ik nog altijd niets van senryu's enz. Dit kan ik wel leuk vinden en je speelt behoorlijk kort op de actuele bal.
    Hartelijk, Frank
    stater: kort gedicht (per definitie) kort op de actualiteit.. dank voor je appreciatie, Frank.. onder het dichie staat een URL vermeld alwaar je wat meer te weten kunt komen over senryu (en haiku)..
  • J_Tucher
    Economisch dichtwerk. Senryu knap!
    stater: leuke reactie, Hans.. dank daarvoor..!
  • soezel
    het blijft iedereen maar bezig houden, of het goed is...?
    graag gelezen, knap

    liefs
    stater: persoonlijk beschouw ik het als slecht.. jammer genoeg hebben we in Nederland een minister van financiën (Wouter Bos) met slappe knieën.. dank voor je appreciatie, soezel..! liefs terug..
  • lucky
    Klasse !


    en ja als een bedrijf op de beurs vertoeft bepalen de aandeelhouders het beleidt en niet anders,zij hebben geen enkele feeling met de mensen daar en directeuren hebben maar te doen wat die aandeelhouders willen en dat is maar 1 ding: geld verdienen over de ruggen van anderen al werk je nog zo hard het boeit ze niet en die directeuren hebben dan ook nog aandelen en ze zijn wel zo slim om een vette handdruk te regelen voor als ze een scheve schaats rijden ...
    ik trap daar niet meer in en slijt mijn dag wel en doe me onnozel voor ...

    kon de drang niet onderdrukken die dit werkje bij mij heeft opgeroepen (weet ook teveel over bedrijfsvoering en hoe de hard werkende mens voor het lapje gehouden wordt ...) ik trap daar allang niet meer in ...

    gezien het geen dat het bij me opriep een geslaagde senryu Eli


    stater: graaien in de diepte en de breedte, lucky.. naar mijn inzicht zal dat nooit verdwijnen.. dank voor je uitgebreide observaties waarin ik nogal wat herken.. dus.. laten wij ons maar beperken tot schrijven en dichten.. zonder geldelijke vergoedingen.. ;-)

    het verheugt me dat het gedichtje je aanspreekt.. hartelijk dank voor je waardering dan ook..

    groet, Eli
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .