writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

MIJN GEVOEL BIJ MIJN OPROEP!

door Liesje

Lieve lezers,

Ik merk dat mijn oproep op het forum enkele discussies met zich heeft meegebracht en wens dan ook graag nog even persoonlijk te reageren.

Ten eerste wil ik even vertellen en benadrukken dat de betaling van de begrafenis van mijn levenspartner voor mij "emotioneel" belangrijk is. Mijn partner verdient een 'waardig' afscheid en geen afscheid gekleurd door gerechtsdeurwaarders en andere. Ik vind het persoonlijk verschrikkelijk dat de begrafenis van mijn schatje 3,5 maand na zijn dood nog steeds niet "kon" worden betaald. Ik zou deze betaling enorm graag persoonlijk opvolgen, maar mijn huidige financiŽle situatie (meer uitgaven als inkomsten) laat dit niet toe.

WAS HET VAN MIJ CORRECT OM HULP TE VRAGEN OP DEZE SITE?

Nee, waarschijnlijk niet, doch een mens die niet meer weet waar hulp te vragen, klopt aan bij de deuren die misschien zullen open gaan. Ik hoop dat jullie dit begrijpen of willen proberen te begrijpen! Ik realiseer me wel dat dit geen hulpverleningssite is, maar een schrijverssite!

BETREFFENDE HET HUIDIGE HULPAANBOD:

Op de eerste plaats ben ik aangenaam verrast door de spontane reacties. Ik ben blij dat enkele mensen reeds mijn poŽziebundel hebben besteld! Ik ben ook blij de reikende hand van Francesco en Ivo, twee mensen met het hart op de juiste plaats, van zo nabij te mogen ervaren!

Ik voel me echter ook een beetje overrompeld. Het is en was niet de bedoeling om controverses of zo uit te lokken. De bedoeling is en was dat het afscheid van mijn schat op een serene manier kan worden bekostigd.

Naar mijn gevoel mogen de mensen in een grote boog om mijn oproep heen lopen. Ik vind dit niet erg. Mensen die me een duwtje in de rug willen geven, ben ik eeuwig dankbaar. Ook mensen die me de voorbije maanden al eens met een lief woordje hebben verwend (al dan niet als reactie op ťťn van mijn gedichten), ben ik eeuwig dankbaar. Mensen die vinden dat mijn oproep niet op de site moest worden geplaatst, kan ik ook begrijpen en zal ik dan ook zelf niet minder respecteren. Ik weet ook dat er mensen zijn die wel willen helpen, maar die het net als ik financieel niet gemakkellijk hebben! Deze mensen wens ik de mogelijkheid toe om toch een gelukkig leven te kunnen leiden en vraag ik niet om voor mij maar voor zichzelf te zorgen!

WAT LIJKT 'MIJ' OP HEDEN HET BESTE VOORSTEL:

- Ik blijf mijn gedichtbundel te koop aanbieden (zie forum). Mensen die dit graag hebben, kan ik het telefoonnummer van de begrafenisondernemer toesturen, zodat jullie zeker weten dat jullie gelden worden aangewend voor het juiste doel!

- Ik merk ook bij het lezen van de commentaar op de oproep van Francesco dat vele mensen wel willen helpen, maar 30 EUR teveel vinden. Francesco (bedankt hiervoor!) stelde voor om een rekening te openen en deze te vermelden op de site van writehistory. De gelden ontvangen op deze rekening worden dan rechtstreeks doorgestort naar de begrafenisondernemer. Ik vind dit zelf een schitterend idee.

Ik moet er wel bij vermelden dat ik mijn gedichtbundel enkel kan aanbieden, als 30 EUR wordt gestort. Ik moet ook de kosten voor het drukken en het verzenden van de bundel betalen en ik zou de organisatie hieromtrent ook liever zelf opvolgen. Ik weet dat 30 EUR voor een gedichtbundel veel geld is, maar ten slotte is het effectief de bedoeling om de begrafenis van mijn levenspartner te betalen en dus wat winst te maken op de verkoop! Ik kan ook de kosten voor het drukken en de verzending - jammer genoeg - op heden niet op mezelf nemen en dit gezien mijn eigen financieel precaire situatie. Hoeveel van de 30 EUR naar de begrafenisondernemer wordt doorgestort, is afhankelijk van hoeveel bundels worden besteld. Ook hieromtrent kan ik jullie - indien gewenst - meer concrete informatie bezorgen!

WAT ALS MEER GELD DAN NODIG WORDEN ONTVANGEN?

Dan wordt het bedrag wat resteert teruggestort naar de mensen die het meest financiŽle steun hebben aangeboden. Ik denk dat dit een fair gebaar is?


Ik hoop dat jullie allen mijn gedachten kunnen volgen...

Bedankt in elk geval voor elke reikende hand. Die zal ik nooit vergeten!

Veel liefs,
Liesje

 

feedback van andere lezers

 • yrsa
  Ik kan je gedachten heel goed volgen en ik wens je ontzettend veel sterkte en kracht toe en ik hoop dat ťťn last wat minder zal worden.
  liefs yrsa xx
  Liesje: Lieve Yrsa, in jouw gedichten vind ik veel gevoel en waarde terug, net als in deze reactie! Heel erg bedankt om er te zijn!!!!
  Veel liefs,
  Lies
 • Littlefairytale
  Als mensen op hun gevoel voor mededogen en solidariteit aangesproken worden gaan vele stemmen op.
  Luister enkel naar degene die jou in je waarde laten en weet dat heel veel mensen het ook gewoon moedig vinden dat je kan en durft opstaan en zeggen dat geld een probleem is in deze emotionele aangelegenheid.
  Ik heb een mail gestuurd naar Frank.
  Veel moed en kracht vorr al wat op je afkomt tegemoet te treden met zachte blik om al wat goed en mooi was.
  Ik wacht op het rekeningnummer.
  liefs; tine
  Liesje: Lieve Tine,
  Bedankt voor jouw waardevolle reactie... Ik word er even stil van en kan je alleen zeggen dat je woorden me omringen met positiviteit!!!
  Veel liefs,
  Lies
 • tati
  Jou gevoel is uitstekend Liesje. Ik ben al naar je site gaan kijken, die trouwens heel mooi is. Ik deel ook de fb van Ivo en zal daarom ook mijn steentje bijdragen. Knuf :o)
  Liesje: Bedankt Tati voor de waardering van mijn gevoel en de appreciatie van mijn site... en eigenlijk verdien ik geen lof, maar wel mijn partner die me echte liefde heeft leren kennen en mij rijkdom bracht!
  Veel liefs,
  Lies
 • ivo
  ik vind het heel moedig en lees ook geen schooigedrag, het delen van gevoelens kan ook het delen van noden zijn ..

  we zullen morgen bewust met een actie starten ...


  Liesje: Dank je Ivo...
  Ik vind jouw gedachte (het delen van gevoelens kan ook het delen van noden zijn) heel mooi!
  Veel liefs,
  Lies
 • Peerke
  Doe mij maar een voor 100 Euro, mag ik 'n gesigneerde?
  Wat is 't rekeningnummer?

  Prima gedicht overigens...


  Liesje: Peerke, je krijgt zeker een gesigneerde... het rekeningnummer vind je op het forum terug of op http://www.liesbethf.spaces.live.com/
  Ik vind hier wel niet direct een gedicht terug... of bedoelde je ťťn van mijn reeds geschreven gedichten?
  Groetjes,
  Lies
 • eisenik
  allemaal goed en wel maar dit blijft een poŽziewebsite geen zelfhulpgroep of ocmw ...
  ik denk dat de meeste schrijvers gebukt gaan onder financiŽle problemen en emotioneel geladen levensverhalen achter de hand hebben maar niet iedereen buit die uit of komt ermee op de proppen...
  ik zou mezelf ook niet echt goed voelen moest ik dingen betalen met geld dat ik geschooid heb op een wesbite
  alsnog vind ik het wel gedurf en respecteer ik je beslissing daaromtrent en wens ik je veel succes
  ik wens er el liever niets meer over te lezen
  ik denk dat het voor iedereen wel duidelijk is nu
  tijd voor een goed gedicht ;-)
  Liesje: Lieve Eisenik,

  Bedankt voor je oprechtheid! Enkele reacties (ik kan het niet laten hť):

  - Het OCMW kan mij niet verder helpen en ik zou - zelfs als maatschappelijk werkster - niet weten bij welke andere dienst ik dan wel kan aankloppen. Dit was aanvankelijk wel mijn eerste denkpiste...
  - Het is inderdaad zo dat er (jammer genoeg) meerdere schrijvers en ook niet-schrijvers zijn die gebukt gaan onder financiŽle problemen. Zoals geschreven, hoop ik oprecht dat deze mensen toch kunnen genieten van wat geluk en liefde. Zowel persoonlijk als in mijn dagtaak als maatschappelijk werkster, ervaar ik hoe zwaar deze problemen kunnen doorwegen...
  - Of ik me echt goed voel bij deze actie? Nee, eigenlijk niet. Ook ik moet de drempel van het zelfrespect even over, maar de liefde voor mijn overleden partner is groter dan dit. Ik heb hem te graag gezien om zijn afscheid zomaar los te laten... Hij heeft me geleerd wat echte liefde is en dit zorgt ervoor dat ik wel deze stap en actie durf te ondernemen.
  - Ik ben blij dat je mijn beslissing respecteert en me alsnog veel succes toewenst!
  - Ik ga er hier ook niets meer over schrijven. Ik had aanvankelijk ook mijn boodschap wat uit de schijnwerpers willen houden en had hem daarom ook in het forum geplaatst. Daar is volgens mij een plaatsje waar zo'n oproep wel geplaatst moet kunnen worden??
  - Dat gedicht komt er zeker aan, als ik mijn eigen rust wat heb teruggevonden! Dit is beloofd en ik hoop dat ik dan op een eerlijke beoordeling van jou mag rekenen ;-)

  Bedankt,
  Liesje

  PS: Mijn levenspartner dacht dat hij je kende... Hij had ooit iemand gekend met jouw naam, maar wist niet zeker of jij die persoon was. Hij heeft je hieromtrent ook nooit zelf aangesproken, maar heeft dit wel tegen mij verwoord.
 • dichtduvel
  Ik vind het heel moedig van jou. In ons huidig tijdsgewricht zijn er wel mensen die willen steunen, maar zij die hulp durven vragen, zijn echt dun gezaaid. Het pleit voor jou dat je dit wel durft, grtz, Jef
  Liesje: Jef, bedankt voor jouw steun en jouw begrip!
  Veel liefs,
  Lies
 • innerchild
  Ach Liesje ... gewoon een aai over je bol !
  Kom ne keer hier ...
  Liesje: knuffel...
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .