< terug
SOS Lief
Als de eerste zonnestralen het groene mos raken
en windstille blauwe verhalen gewag maken van Valentijn
dringen ondanks de veertiende dagelijkse plichten
zich in veel gezichten.
Wat schaft die dag de pot
naar een recept surf ik als een verliefde zot.
Ik kan geen pompoensoep meer zien
en bewaar die kop liever voor Halloween
ook die specialiteit met kreeften
levend in kokend water gesmeten
mag je snel vergeten op mijn menu
hoe ze die beesten behandelen is te cru.
In de prooienkast vil ik de half verrotte ooi
het kadaver voer ik aan de vliegende doodgraver.
Opgeschorte keukentaal voor het bereiden van een
degelijk degistief maal,
zwart gegaten kousenband,
speels spettert echte boter in de pan,
ik dans de can can met gestresst kakelende legbatterijkippen
en speel met de gedachte aan een superzachtgekookt ei
of vul ik de vispan dolfijnvrij met tonijn?
ik verlaat de pagina keukentips
en bedenk zelf iets hips:
Hormoondoorspekte dikbillenschotel
Uitgerukte gekke koetongensoep gevuld met gelijmde vinkenharten
en zelfafgedraaide bokkeballen voorzichtig gesneden in niemendallen
om het diner te starten
uitgeholde gebakken peren gaan de patatten garneren
met zelf geschoren schorseneren als surprise
terwijl ik onderuitgezakt kijk naar Johnny Holliday on Ice.
Piet maakt een nagerecht van ieders gade
goedgeroerde wentelteefjes gevuld met champignons
in warme slagroomsaus met pure chocolade en de oven
moet en zal op 180 graden.
feedback van andere lezers- Rob
Dan blijf ik toch met de vraag zitten]. ´Wie is Piet?´ lief: Piet Huysentruit onze tv kok Rob
thx ffb liefs - lucky
eh ... ik kan ook een pizzaatje bestellen als je wil ...
groetjes lief: quatre staggioni is oké Léon
thx liefs - aquaangel
schuif eens bij aqua aan ;)P lief: als ik naar het openluchtmuseum ga
mail ik je
thx aqua
liefs - Hoeselaar
Dat is me nog al wat hé. Dit lijkt me op een protestsong tegen alles wat met dierlijk leed te maken heeft en de daaruit vloeiende levenswijsheid, oh ja die Piet ken ik maar niet persoonlijk
Wilhelm lief: koken is niet mijn ding Wilhelm
en ik ben begaan met dieren
die worden gemarteld voordat
ze op een bord belanden
thx liefs - ivo
sos Piet de tv kok op VTM (commerciële zender) die de huismoeder komt helpen met een gerecht dat niet wil lukken ..
Sos Lief die een slagveld van emoties probeert te overwinnen in een keuken van hormonen waarin tegenslag de hoofdmoot is...
tja .. het zindert na en hoe ... lief: Ivo die glazen bol van u werkt perfect
thx ffb liefs - SabineLuypaert
kzit hier te lachen zenne:o ben blij niet in die keuke te hoeven toeven :lol: en ik opteer een pitaake van bij den bart hahaha lief: laten we het simpel houden Sabine en de overdaad laten
aan de slachtoffers van het Cupidosyndroom,
een inzamelactie lijkt me overbodig
thx ffb liefs - ERWEE
Over al hetgeen je schrijft zat ik zwaar na te denken, maar voor een pannenkoek kom ik niet langs zinne lief!
Super geschreven! lief: ik ben geen vegetariër eet graag stoofvlees en zelfs bokkeballen
mits goed klaargemaakt hmmmmm
ik heb die voor het eerst in Turkije gegeten, een delicatesse
op een satestokje
dankje Erwee voor het compliment
liefs - Mistaker
Ik zat ook te peinzen op die Piet maar nu weet ik het, heb die gast een keer gezien toen ik op vakantie was in Ieper. Druk typetje.
Fijn gedicht Lief!
Liefs,
Greta (ik ben ook geen kookster hoor) lief: thx Greta
ik hou het bij een pannekoek de 14de
liefs - dichtduvel
eerst bokkeballen zelf afdraaien en dan voorzichtig snijden, ik had het liever andersom se, j lief: pas maar op, je hebt er maar twee Jef
of wonen er geen kannibalen bij u in de straat?
thx en liefs
|