writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

brood

door dovan



graantje gezaaid
groeit
eindelijk gesnoeid

gemalen
gezeefd
bijna
het leeft

water erbij
gist in de brij
zout en smout
380 V gekneed
tien minuten breed

afwegen
rijzen met folie over
35 à 40 minuten
opbollen
mouwen rollen

nog een tweede rijs
brood is bijna spijs

oven ontvlammen
250 °
volle gas
...temperaturen rammen

dikke 35 minuten
krisper, krasper, heet
lekker brood
dat smeekt om een beet

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    een woordenbakker in ons midden, dat wordt smeren ...
    dovan: speculoospasta
    mjammie
  • Francis
    ruikt lekker vers dat vers
    dovan: yo
    groetjes
  • SabineLuypaert
    oh jeetje, en dat kan zo lekker ruiken he (smile)
    dovan: bedankt
    groetjes
    te weinig tijd...sorry
  • Liesje
    zou toch eens zelf moeten brood bakken, denk ik bij dit gedicht :-)
    dovan: niet zo moeilijk hoor
    groetjes
  • ATMD
    Kleine aanvulling voor de bakkers onder ons;)

    Ingredi?nten:
    10 gr gedroogde gist
    ? 3 dl lauwe melk of water
    500 gr volkorenmeel
    12 gr zout
    (50 gr boter)

    grtz.



    dovan: 'k had het over wit brood
    boter is zws uit den boze
    melk vzsprekend
    15 gr gedroogde gist is iets beter
    en zout
    ....en niet te vergeten een goede kneder...
    vandaag 64 stuks gemaakt...
    oven wordt iets te klein ...dju
  • alie_jankind
    Leuk dit broodvers! Dat ruikt dan zo lekker ...

    groeten
    dovan: smakelijk
    groetjes
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .