writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Twee werelden

door anne

Ze zoeken allemaal
plezier
vertier
sta ik daar
met m'n woordenernst
binnenkort boekenweek


twee werelden
over elkaar
onverstaanbaar de letters
op papier en in de ziel
bolt het niet mee

intellectuelen
boekenwurmen
dichters
zwevend voor
de andere wereld
van plezier en vertier

alsof een dichter niet lachen kan
alleen de eenvoudige man.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Dichters zijn ook eenvoudige lui hoor, ik toch ;-)

  Groet,
  Greta
  anne: Weet ik maar ik zit hier elke dag met werklui en het enige wat die doen, zo zie ik het, is werkenwerkenwerken, alleen maar fysische inspanning en geen geestelijk werk. zouden ze mijn gedichten apprecieren vraag ik me dan vaak af. Dat bedoelde ik met de twee werelden, die van de lezende en denkende mens en die van de altijd in de weer mens, de arbeider die niet stilstaat maar wl leeft en ook gelukkig is. zo zie je maar, er zijn verschillende manieren om eenvoudig te zijn, en wij zijn dat ook, alleen op een ander niveau. Ziehier weer een filosofische bui van anne, ;-), denk je Greta voor je lezing en waardering.
 • Liesje
  Dag Anne, pozie is inderdaad niet voor 'iedereen', maar toch heeft iedereen gelukkig zijn gaven... elk diertje zijn pleziertje h!
  anne: zo is het Liesje, maar sommigen noemen je een vreemde eend als je poezie schrijft, dan ben je ver van hun wereld. Mensen leven in verschillende werelden afhankelijk van hun interesses, dat is boeiend maar kan ook voor onbegrip en andere gevoelens zorgen. Dat is zowat de inhoud van het gedicht. Dank je ook voor je mooie reactie, anne.
 • GoNo2
  Ik ben al blij dat ik hier kan volgen. Of juist niet?
  anne: Twijfel maar niet, ;-) dank je Noel.
 • ppe
  knap!
  anne: dank je ppe!
 • jan
  het walhalla voor schrijvers en dichters, heerlijk neuzen in de boeken:-)
  anne: Ja, ga jij ook? ik weet nog niet wanneer maar misschien komen we elkaar wel tegen, op de stand van WH bij het signeren van de boeken bv. Grtjes, anne.
 • teevee
  Zo heeft ieder
  zijn verzetje
  wie laatst lacht
  sterft met 'n pretje
  anne: Hahha, super jouw rijmelingen teevee, ik hoop dat ik mag sterven met een pretje... . Grtjes en merci voor je lezen, anne.
 • klaver4
  Gewoon compartimenteren; en delen met wie het kan appreciren!
  Alles kan beter, ok, maar laat dat geen van uw twee werelden bezoedelen; ze hebben elk hun bestaansrecht, al streeft iedere ziel naar eenheid, maar dat is een te koesteren ideaal h ;o)!
  liefs
  klaver4
  anne: Wat een mooie feed-back zeg! Nee hoor, hier thuis valt dat wel mee maar ik dacht gewoon aan jan met de pet die nooit een boek leest en ook gelukkig in het leven staat. Wat zou die ervan denken van zo'n boekenbeurs bv. . Grtjes en merci.
 • ivo
  ach, anne, Pozie moet je leren zoals Jazz .. dat kan je ook niet zomaar opzetten en genieten ... en wie er geen tijd voor neemt, omdat andere dingen belangrijker zijn of zich niet even kan ontspannen om het aan te leren, tja .. die zal zijn zoals de boer die iets niet kent, die lust dat niet ...
  je kan er best eenzaam onder zijn, vooral omdat het 'niet begrijpen' ook als afgewezen aanvoelt, maar volgens mij hoeft dat laatste niet altijd zo te zijn.
  anne: Dank je ivo, wat een mooie feed-back zeg. Ik voel me niet altijd afgewezen maar soms wel een zonderling en dan denk je, er zijn er toch die er geld mee verdienen met schrijven, dus dan is het wl belangrijk, als er centen, sorry euro's bij te pas komen. zo zie je maar hoe mensen je beoordelen soms. voor het plezier schrijven is al minder waardevol in sommigen hun ogen. Maar daar lig ik niet wakker van hoor, en jan met de pet ook niet denk ik; -) Grtjes en misschien wel tot op de boekenbeurs, weet nog niet wanneer ik er langsga.
 • alie_jankind
  de letters op papier en de lettters, woorden van de ziel,
  een mooi thema om nog eens over door te filosoferen

  groeten
  anne: Dank je alie jankind en ja, het is niet voor iedereen eenvoudig, een boek lezen of poezie.
 • lucky
  hahaha gave uitzwaai
  anne: Was rond de boekenweek, is al weer een tijdje geleden, o ja, een laat maar gewenst goed begin van 2010 h, is ook al even geleden maar zit hopeloos achter met vanalles.
 • KapiteinSeBBos
  een nieuwe wereld ging open dankzij pozie!

  xxx
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .