writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koude kip is ook lekker.

door marrik

De mededeling die Marcus oom Bob gaf,had het effect van een rechtse directe, vol op de kaak.Zo een als van Klaveren ze kon geven. Totaal onvoorbereid. De wereld is al aan het overspoelen door een tsunami aan nichten,maar hij? Zijn favo! Fuck…
Er is tegenwoordig geen commercieel televisie zendertje of onbeduidend popgroepje meer te vinden waarin niet een of andere relnicht in te vinden is. Erger nog dan de waardeloze kutprogramma's op de buis, die nergens ècht over gaan, zijn de talloze shows, die door onechte mannen worden gepresenteerd. En bleef het daar dan maar eens bij, maar neen… Benauwend vaak worden er medenichten uitgenodigd om het concept krácht te geven. Wat een gelul. Alles verliest zijn waarde.

Neef Marcus keek schuin omhoog naar oom Bob en maakte met zijn lippen een beweging alsof hij iets wilde gaan zeggen, maar besloot te zwijgen. Bob was nog niet uitgeraasd. Als er iets was dat hij de afgelopen jaren geleerd had dan was het wel, dat als Bob raast, dan moet je Bob laten razen.

'Kelerejong, je weet toch hoe ik over pisnichten denk. Dat nu jij, uitgerekend jij, mij komt vertellen dat je ook zo'n flikkie bent.
Goddomme, verdomme, je maakt er een teringzooi van. Weet je wat ik denk? Nou? Dat ze moeten stoppen met het pompen van miljoenen in een kut onderzoekje naar de slechte eetgewoontes van politiesnollen, maar geld moet pompen in een onderzoek om een middel te vinden tegen het homo gen. Sterker nog, om het te zelfs te vernietigen.
Maar voor jou is het te laat. Nu kun jij ook bij zo'n pisnichten zender gaan werken. Voor jou ligt er een wereld en een toekomst open.
Je steekt je snikkel bij zo'n tv nicht erin en je zit gebeiteld.
Teringtieves Marcus. Alles loopt in het honderd".

Marcus nam niet eens de moeite om Bob aan te kijken. Wetend dat hij toch geen kans kreeg om zich tegen dit geraas te verweren. Maar een toekomst in medialand zag hij wel zitten, en om daar te komen moest je inderdaad bij oom Bob zijn. Nee oom Bob is geen onbekende in dat wereldje.
Trouwens… De halve wereld kent Bobbie.

Oom Bob is schrijver… of eigenlijk WAS schrijver. Hij had het geluk om een boek te schrijven, dat de hele wereld voor waar aannam. En oom Bob nam niet de moeite om te vertellen dat het maar allemaal verzonnen was, maar nam wel netjes de credits en de cheque's in ontvangst, en leeft daar vrolijk van. In die tijd kwam hij vaak met zijn smoel op TV. "Als er iemand is die deze pisnicht kan helpen, dan is het mijn oom Bob wel", bedacht Marcus.
(een vervolg gewenst???)

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .