writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Winterbeelden

door tessy


Land van melk en honing
waar winter opnieuw koning
ministers ruzie maken
over mensen zonder daken

kinderen in de sneeuw
die vrieskou moeten lijden
hoe anders proefden wij
winterpret in vroeger tijden
 

feedback van andere lezers

 • teevee
  Velen komen hier op 'vakantie'
  met honderden tegelijk en geld
  wordt hen zomaar in het handje
  voor niets en gratis neergeteld
  tessy: Hier ben ik het volkomen mee eens, het is dan ook tegen het beleid gericht die niks doen aan de situatie..maar intussen zitten die kinderen hier wel en die hebben aan heel de toestand geen schuld.
 • alie_jankind
  ik proef nostalgie in winterse dagen..
  sleetje rijden.... ik zie de beelden van vroeger weer voor me

  groet
  tessy: Dank je wel
 • Runner
  De wereld staat bol van ongelijkheid!
  tessy: Inderdaad, maar het ging mij eigenlijk meer om het feit dat er niks tegen gedaan wordt, ieder schuift de zwarte Piet door naar de ander terwijl de hele toestand verder uit de hand blijft lopen en men uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet.
  Dank je wel voor fb.
 • Mistaker
  Op de school waar ik werk lopen zat kinderen rond zonder handschoenen, met dunne jasjes en zelfs zonder sokken. Maar goed, ze zijn in elk geval niet dakloos!

  Groet,
  Greta
  tessy: Zo is het Greta, ik vind het ook onverantwoord dat ouders met kinderen op avontuur trekken en hen in deze schrijnende toestanden brengen, maar het maakt me kwaad dat er helemaal niks aan het probleem gedaan wordt. Mensen blijven hier toestromen in de hoop op een beter leven en niemand die hen helpt of zegt dat alles al vol zit, de hoge heren blijven gewoon verder ruzie maken wie er nou schuld heeft aan deze problemen en wie ze moet opvangen..
 • b_engel
  de harde waarheid
  tessy: Jammer genoeg wel
 • bessy
  mooi gedicht, Tess, ik kom van een boerderij waar het ijs op onze beddezak lag als we 's morgens wakker werden. We sliepen met negen kinderen op een open zolder onder het pannendak.
  tessy: Wat een tijden waren dat he, wij waren thuis met twaalf kinderen, ik herinner me nog de ijsbloemen op de ruiten, en het laagje rijm van onze nachtelijke adem dat op de dekens achterbleef. Vroeger was niet alles beter, wij worden gewoon sentimenteler..het ouder worden denk ik :-)
 • VUURKRACHT
  Goede weergave van vriesharde realiteiten Tessy!

  Groetjes!
  tessy: dank je wel
  liefs
  Tess
 • jan
  wat is er veel ellende...
  tessy: Maar ook veel moois, vandaag was ik gewoon een beetje boos tijdens het journaal kijken :-)
 • Dora
  Mooitje weer, een flink aantal vlokjes waard hoor...Ja, hoe anders, al hoewel... het kon binnen letterlijk en figuurlijk ook verdomd hard vriezen. Ik ben net met de episode bezig dat de leidingen bevroren waren en het ijs op de dekens stond...toen het land van melk honingde waar de winter opnieuw koningde

  tessy: Ja maar als je de beelden ziet van daklozen en mensen die met kleine kinderen hierheen komen in de hoop hen een beter leven te geven, en dan in de vrieskou moeten blijven zitten, dat snijdt me toch door het hart.
  Terwijl onze eerste minister in Zurich de grote Jan uithangt om een paar voetbalwedstrijden te kunnen organiseren..kennen die dan geen prioriteiten meer ?? pff ik maak mij daar kwaad in ja, maar veel zin heeft dit niet natuurlijk.
 • hettie35
  Hier staat op het marktplein momenteel een omgebouwde bus voor daklozen, met deze kou mag niemand buiten slapen,
  er zijn velen die onschuldig door de omstandigheden zo diep beland zijn. Verdrietig in onze welvaart waar velen nog meer willen.
  Mooi neergezet Tessy, sorry voor de uitgebreide feedback moest het even kwijt!
  liefs Hettie
  tessy: Veel van die mensen worden misleid door mensensmokkelaars, het is aan het beleid om een krachtig signaal te geven maar dat doen ze niet.
  En als ik dan die kinderen zie die er de dupe van zijn, ja dan bloed mijn hart ja want hen treft geen enkele schuld.
 • Kat
  Oh wat roept dit veel herinnering op, zo waar! XX Groetjes Anneke
  tessy: Dank je wel Anneke
  liefs
  Tess
 • Aramis
  aan daklozen verdient De Crem geen hoge post bij de NAVO. Vergeet het dus maar.
  tessy: En anderen verdienen er blijkbaar weer veel aan als ze die mensen blijven lokken. Het is een carrousel die blijft draaien zolang ieder de zwarte piet naar de ander schuift vrees ik.
 • Hoeselaar
  Moest je van de winter maar naar Moskau gaan

  Willy
  tessy: Is me een beetje te ver ;-)
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .