writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Haspengouws stilleven

door Aramis



badend in 't eigen welig sap
verdulden wulpse peren
't zachtfruitig roze gezelschap
van frambozen en beren

gewarmde gouwse geitenkaas
brengt zijn volrijpe geuren
met spekblokjes, honing en sla
tot een geslaagd larderen

bosbessen en balsamico
nootjes, droog en gesteven,
voltooien, met een Loonse stroop,
dit haspengouws stilleven




naar een recept van mijn Haspengouwse Heksie

 

feedback van andere lezers

  • Danvoieanne
    Een mooi beeld van dit Haspengouws recept...

    Aramis: aan impressionisme geen tekort in Haspengouw !
  • elpe
    Met water in de mond beleef ik m'n jeugd in Hapsengouw.

    Aramis: drink tussendoor een appelsapje
    en neem gerust ook nog een hapje
  • Hoeselaar
    Laat het je smaken, enhe mocht je nog wat over hebben

    Willy
    Aramis: maak alvast wat plaats in je mailbox ;)
  • Dora
    mmmm, jaja larderen maar
    met spekblokjes, honing en sla

    Aramis: en eerst lekker laten sisssen ...
  • killea
    le gastronome et le connaisseur d'art fin
    xx
    j
    Aramis: le chevalier de la table ronde vous salue !
  • Kat
    Goh is dat even smullen, zou zo naar de winkel kunnen gaan om de ingredienten in te slaan, Super smakelijk gedicht!
    Aramis: Hierbij alvast het winkellijstje :

    1 potje geitenkaas (Chavroux)
    1 blikje halve peren op sap
    1 handvol nootjes, gedroogde rozijntjes, pijnboompitten enz.
    1 handvol zwarte bosbessen, frambozen, aardbeien of ander zoet fruit.
    1 appel
    1 tomaat
    1 handvol veldsla
    1 handvol gebakken spekblokjes
    Honing
    Peren siroop
    Balsamicocreme

    Bereiding:

    Geitekaas opwarmen: 1 potje 1 minuut in de microgolf op volle kracht
    Halve peren opwarmen: 1 minuut in de microgolf op volle kracht
    Spekblokjes: 1 minuut in de microgolf op volle kracht
  • martine
    dit smaakt naar meer
    graag gelezen
    Aramis: ober, wil je de menukaart nog eens brengen ?
  • ivo
    kookboek met recepten in gedichtvorm dat is nog iets ..
    Aramis: tja, dat zal in mijn geval veel studie vergen want ik ben "niet echt" een kok ;)
  • teevee
    Ik kan wat koken
    al staan de vuren heter
    met de knieën onder tafel
    want eten kan ik nog beter
    Aramis: joma, joma, ge gaat die troep hier onder tafel wel opkuisen zunne !
  • Wee
    Lekker gedicht!
    Vooral je eerste vers is om op te (vr)eten :)
    x
    Aramis: ok, geef de rest dan maar aan mij, jouw overbuur aan de tafel ;)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .