writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Blanco

door backie

Uit gemis aan schrijfplezier
gooi ik mijn pen overboord
zie hier m'n laatste blad papier
beklad met menig woord

weg is de inspiratie
voor een enig mooi gedicht
een ondraaglijke situatie
dat mij tot stoppen verplicht

zelfs een titel voor hierboven
is een onmogelijke taak
om me nu nog uit te sloven
lijkt mij geen gezonde zaak

't is moeilijk uit te leggen
misschien genees ik wel ooit
want m'n mededichters zeggen:
schrijven verleer je nooit

 

feedback van andere lezers

  • sinneskyn
    tja backie....vanuit jouw gevoel worden vaak weer de mooiste gedichten geboren.. ff loslaten en dan krijg je vleugels...sinnegroetjes hil ( best leuk gedicht overigens:)
    backie: als ik de laatste dagen wat wil schrijven is het vechten en zweten. Dus 90% transpiratie en 10% inspiratie. De balans is te weinig in evenwicht.
    Bedankt, sinneskyn
  • Marlis
    aj, een schrijversblokkade dus...dat gaat vanzelf weer over...ik denk dat iedereen daar wel eens last van heeft:-)

    Groetjes
    Marlis
    backie: Ik hoop dat het van korte duur is. Denk dat het de verandering van 't uur is. Ga wat frisse lucht snuiven.
    bedankt, Marlis.
  • drebddronefish
    De inspiratie was blijkbaar toch niet zo ver weg, aangezien dit hier staat, groetjes
    backie: Toch wel. Ik heb mooie beelden ergens in mijn hoofd opgeslagen, maar kan ze niet als woorden op papier zetten. En als er al een paar op papier staan, weigeren ze gewoon samen te werken. Het lijkt wel dat ze in ruzie liggen of gewoon egoïstisch zijn. Ik ga ze vanaf morgen een weekje cursus geven over het thema 'teamspirit' en het dan nog eens samen wagen. Het resultaat ziet u volgende week op deze site, goed of slecht. En dat gekrabbel hierboven is geen gedicht, dat is een klaagzang. Zo maak ik er duizend want klagen is mijn tweede hobby.
    Toch bedankt voor de mooie feedback. Schrijf er maar op los, drebddronefish. Zodat ik veel leesmateriaal heb nu ik geen schrijfplezier heb.
    Groeten. backie
  • harmandi
    Eén woord synoniem voor je depressie? Wat dacht je van LEEG? Niets forceren, niet persé willen schrijven. Wat je nodig hebt is inspiratie, vulling. Dat komt helaas niet op commando, wat treurig en ronduit deprimerend kan zijn. Maar het gaat over, vertrouw daarop. Depressies brengen soms de mooiste gedichten en verhalen voort!
    backie: Ik weet wat u bedoelt, harmandi. Maar ik heb meer het gevoel dat het VOL is. 'Het buikje van vol' is het niet, daarom schrijf ik te graag. Maar het hoofd vol, dat is volgens mij de oorzaak. Te veel willen in één keer. En doordat er teveel in mijn hoofd zit, niet de juiste woorden op papier zetten. Ze willen allen op hetzelfde tijdstip eruit: één grote warboel daardoor.
    Bedankt, harmandi, voor de pijnwerende feedback.
    Groeten. backie
  • maartendeman
    mooi gedicht. Wel een beetje chicken-egg. Is de oorzaak van de depressie het gebrek aan inspiratie of andersom?
    backie: Het één brengt altijd het andere mee, denk ik. Ik denk dat het andersom was: egg-chicken
    Hartelijk dank voor de feedback, maartendeman.
    backie
  • mistral
    geen zorgen maken backie, ikzelf heb jaren niet kunnen schrijven en dit niet omdat ik leeg was, maar zoals je zelf beschrijft, te vol. Meditatie en niks forceren, het komt vanzelf terug, moed! en ik vind wat uit je pen vloeide wel goed gevonden, ! groetjes
    backie: Dank u, mistral. Het is nog zo erg niet als in het gedicht. Maar het gaat allemaal zo moeizaam buiten vroeger. Ik zou enkele weken moeten stoppen, maar de verslaving is te groot.
    groeten. backie
  • geertje
    angst = depressie
    voor mij
    voor jou zal dat anders zijn misschien.....

    even herbronnen, eender waar ?

    houd je goed !
    zorg goed voor jezelf en laat je verzorgen
    dan komt er een kentering, zeker van.
    (spreek uit ervaring dus..)
    veel moed

    geertje m.
    backie: Bedankt, geertje. Het is al weer wat beter.
  • vlinderman
    Een gedicht schrijven over geen gedichten kunnen schrijven, daar moet je dan Backie voor heten, denk ik zo. Het is ook iets heel herkenbaar, het overkomt mij ook al eens. Dan herschrijf ik gewoon wat oudere dingen tot het overwaait.

    groet en inspi toegewenst, Frans V.
    backie: Als je bedoelt met herschrijven 'verbeteren', dan kan dat natuurlijk nuttig zijn. Het kan natuurlijk ook slechter worden, dan is dat het gevaarlijke van herschrijven.
    Bedankt, Frans
    groet. backie
  • Vansion
    backie ... noem het gewoon "liefde voor de stilte"

    ik vind dit geen goed gedicht; maar een heel oprecht schrijfseltje. dat verdient mijn waardering als mens.
    wat 'echt' is mondt vroeg of laat uit in iets nieuws ... enfin ... dat geloof ik ...
    backie: Het is een klaagzang, hé, Vansion. Je verwacht toch niet iets unieks van een dichter zonder inspiratie.
    thanks.
    groeten. backie
  • VickyLievens
    goed geschreven.

    backie: Dank u, Vicky. Dat was mijn leven als leeghoofd in het jaar 2005.
    groeten. backie
  • fenk
    Of hoe een negatief resultaat soms ook een resultaat kan zijn. Mooi gerijmd trouwens.
    And now, for something completely different.
    Slechts als je de 9 in x=0,9999... oneindig keer herhaalt, dan bekom je x=1. Inderdaad, indien x kleiner dan 1 was, dan zou er een getal tussen x en 1 bestaan, wat duidelijk niet het geval is.
    backie: Thanks. O ja, de uitleg van mijn raadseltje over die 0,99999= 1 staat in een feedback van één van jouw gedichten.
    groeten. backie
  • RolandBergeys
    Leuk, hoor (enfin, de depressie niet)
    backie: lang geleden geschreven, Roland, maar zit er regelmatig mee. Toch bedankt voor een oudje te lezen. Dat gebeurt hier zelden. Maar ja, waar moet je dan beginnen hé.
    Groeten. backie
  • aquaangel
    een hele fraaie dit backi

    Aquadienogsteedstoestemmingvraagtvooreenheelfraaibackiegedicht ;)
    backie: Waar ben ik aan begonnen, hé Angélique? Een mens wil ne keer grappig zijn door zogezegd jaloers op jouw gedichtje te dichten. Eerst miepe die mij doet blozen bij de verhalen. Dan Sabine die over mij dicht. En nu jij ook. Oké, jij hebt het volle recht om te reageren. Maar drie keer op één dag is wat veel hoor. Als je het echt nodig vindt, wacht dan liever tot morgen(dinsdag). Ik ben benieuwd. Ik waarschuw je nu al. Er zullen weinig positieve feedbacks komen, of erg weinig reacties. Want drie gedichten op twee dagen over die backie, dat is voor velen van het goede teveel. Denk je ook niet?
    Je krijgt mijn volledige toestemming. Ik zal het wel overleven zeker. Backie, backie, backie. Straks zit ik aan de crack-ie.
  • erinneke
    inhoudelijk heb ik maar één woord voor je (enfin, twee eigenlijk' 'bullshit poessie" hehe, het is gezegd. soms is er inspiratie en soms niet, we hoeven daar niet over te janken en te zeuren en we moeten daar geen anderen mee lastigvallen. Het is geen ziekte, geen tekortkoming en niemand vraagt je om dagelijks iets te produceren, dus laat het zielig gedoe maar achterwege. Los daarvan vind ik het een leuk gedicht, grappig door ironie, leuk rijmend en speels. En hopelijk ben je nu niet pissed off of zo, maar het moet niet allemaal medelijden en sympathie zijn.
    backie: Waarschijnlijk ben ik de bullshit en jij het lief poessie. Dit is geschreven in een tijd van inspiratie, dus het was niet zielig bedoeld. Maar ik begrijp wel wat je bedoeld. Op deze site alleen al lees je om de week iets van en over iemand die gaat stoppen. En maanden daarna zijn ze hier nog naarstig bezig. Dan hebben ze een beetje medeleven en een schouderklopje, en dan zijn ze weer goed voor een paar maandjes. Iedereen zoekt dat soms eens.
    Bedankt erinneke. I'm not pissed off. It's bullshit.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .