writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Passie

door jan_willems

coverWanneer Stefaan, een priester die rotsvast gelooft in de goedheid van de mens, in contact komt met Yannick, een escort-boy, krijgt hij een heel andere kijk op de wereld. Hij raakt in de ban van Yannick en ontdekt dat geloof, celibaat en liefde minder eenvoudig zijn dan hij altijd gedacht had. Hij gaat op zoek naar zichzelf en raakt verzeild in een web van dilemma's.

Het boek zet de borderlinemaatschappij in de kijker met knipogen naar de Franse filosoof Houellebecq.

Het boek Passie is gebaseerd op de theaterstukken 'Passie' en 'Verlangens' van Amfitheaterproducties met in de cast Eddy Kips (Stefaan) en Kristof Goffin (Yannick) in een regie van Dirk Belloy. In opdracht van Eddy Kips, schreef Jan Willems het boek.

Jan Willems is oprichter van writehistory.be. Hij is ook schrijfdocent en publiceerde eerder in 'Mysteries van de oude beschavingen', 'Ziekenhuismoorden', en 'Mysteries van de Middeleeuwen'.

RECENSIE van schrijverspunt.Nl:

Passie'Passie' vertelt het verhaal van een verboden en daardoor verborgen liefde. Auteur Jan Willems draagt zijn boek daarom op aan alle mensen die van iemand houden en het niet van de daken schreeuwen.In het boek wordt de ontluikende liefde tussen twee mensen beschreven. Dat een van hen, Stefaan, priester is, vormt een complicerende factor. Het feit dat hij zoveel van een ander mens houdt, brengt hem in verwarring. Hij is immers door de kerk veroordeeld tot een celibatair leven. Stefaan raakt ervan overtuigd dat God hem niet kwalijk neemt dat hij van een ander mens houdt. Dat de maatschappij dat wel doet, maakt de relatie tussen Stefaan en Yannick onmogelijk.

ISBN: 978-90-78935-78-0

roman, 136 blz

De prijs is excl. verzending met de post aan de tarieven van de post.

Recensie van schrijverspunt.nl:

'Passie', gebaseerd op scripts van Eddy Kips, is een adembenemende roman met een titel die perfect gekozen is. Het verhaal draait om gepassioneerde liefde. Bovendien blijkt uit zinsbouw en woordkeuze de grote liefde van de auteur voor taal. Het soms expliciete taalgebruik past wonderwel binnen de sfeer van het boek en stoort nergens. Snel lezen lukte niet; zo vaak trof ik zinnen aan die ik, vanwege hun schoonheid, telkens opnieuw wilde lezen. Het prachtige verhaal en het mooie taalgebruik maken 'Passie' tot een prachtig boek, waar ik zeer van genoten heb.Koop dit boek nu in de leeswinkel!Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .