writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

De Holocaust van de Lage Landen - Henk Schuermans

door writehisstory

coverDe aanloop naar de Holocaust


Antisemitisme (jodenhaat) had altijd al onderdeel uitgemaakt van het NSDAPpartijprogramma, de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiders-partij. NDSAP was de naam van de partij die op 24 februari 1920 ontstond uit de Duitse Arbeiderspartij (Deutsche Arbeiterpartei of DAP) en de Duitse Nationale Volkspartij (DNVP). De NSDAP groeide uit tot een nationaal-socialistische partij met extreem-rechtse en extreem racistische denkbeelden met als boegbeeld Adolf Hitler.

Adolf Hitler was een Duitse dictator van Oostenrijkse komaf. Hij gaf leiding aan de nationaal-socialistische Duitse Arbeiderspartij en hij was van 1933 tot zijn dood in 1945 rijkskanselier van het Derde Rijk.

De jonge Adolf was een vrij teruggetrokken persoon en wekte zelfs een verlegen indruk. Dit in schril contrast met zijn latere discussiebereidheid, waarin hij steevast trachtte zijn gelijk te behalen. Dagdromen was een van zijn favoriete bezigheden.


Dit was een van de redenen waarom Hitler stelselmatige arbeid verafschuwde: het hield hem af van het dagdromen en hij voelde zich er bovendien te goed voor: hij was volgens hemzelf 'bestemd voor belangrijkere dingen'.



Zelfkritiek was hem vreemd...



106 blz, met kleurfoto's


Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .