writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

’Krolletje en Bolletje (deel 1)’

Betere leesbaarheid

de reis naar planeet aarde

Op een bepaalde dag zijn Krolletje en Bolletje zich zo hard aan het vervelen. Ze weten niet meer wat te doen op hun toverster...

Krolletje, zegt Bolletje, ik wil eens iets nieuws doen.

Wat dan wel, vraagt Krolletje.

Ik wil eens naar die gekke mensenwereld gaan. Misschien dat daar kindjes zijn die me niet altijd plagen met mijn dikke buik.

Dat is een goed idee, zegt Bolletje. We kunnen op de mensenwereld nieuwe vriendjes leren kennen.

Krolletje en Bolletje bouwen aan een heel speciaal vliegtuig. Het is een rond en roze vliegtuigje zonder vleugels. Wanneer het nacht is en iedereen op de aarde slaapt, vliegen Krolletje en Bolletje naar de mensen toe.

De gekke wezentjes landen pardoes in BelgiŽ. Niemand heeft Krolletje en Bolletje zien landen, want alle mensjes lagen te slapen. Ze verstoppen vlug hun vliegtuigje in een groot bos onder heel veel takken.

Krolletje en Bolletje hebben zelf gekozen om naar BelgiŽ te reizen, omdat daar precies heel veel lekker eten is, zoals frietjes met mayonaise en appelmoes met worst. Bolletje wil zijn dikke buikje vullen met al die lekkere dingen. Ze hadden ook op hun toverster gezien dat in BelgiŽ zoveel mensen precies een ander huidskleurtje hebben en zoveel mensen ook een ander taaltje spreken. Misschien zou het dan niet opvallen dat zij eigenlijk de mensentaal niet begrijpen en er een beetje gek uitzien?

Wanneer de mensen opstaan, stappen Krolletje en Bolletje naar een grote school en ze wachten daar op de kindjes van de mensenwereld.

En dan...

stemresultaten

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Wat gebeurt als de kindjes op de school aankomen?

de grote mensen bellen vlug naar de politie 20%
alle kindjes zijn bang van Krolletje en Bolletje 20%
alle kindjes willen met Krolletje en Bolletje spelen 60%

totaal 10 stemmen
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .