writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

’Krolletje en Bolletje (deel 1)’

Betere leesbaarheid

op de speelplaats

Krolletje en Bolletje voelen veel vlindertjes in hun buikjes kriebelen. Ze zijn eigenlijk wel een klein beetje bang. Wat als de kindjes hen niet leuk vinden en niet hun vriendjes willen zijn?

Bolletje wordt een beetje wit rond zijn oranje neusje.

Zouden we ons niet beter verstoppen Krolletje, zegt Bolletje, zodat we eerst kunnen zien of het leuke kindjes zijn.

Ik vind dit een goed idee, zegt Krolletje, want hij is ook wel een beetje bang.

Krolletje en Bolletje kunnen heel goed klimmen en zij verstoppen zich vlug in een hoge boom die dichtbij de speelplaats staat. Zo kan niemand hen zien. Eigenlijk is het een beetje alsof ze terug op hun grote toverster zijn. Niemand ziet hen, maar zij kunnen heel stiekem naar de kindjes kijken.

Alle kindjes komen aan op school en ze beginnen onmiddellijk spelletjes te spelen. Krolletje en Bolletje zouden eigenlijk heel graag meespelen. De kindjes zien er allemaal zo braaf uit en de vlindertjes in de buikjes van Krolletje en Bolletje verdwijnen. Heel voorzichtig klimmen ze uit de boom. Ze verstoppen zich wel nog een beetje achter de boomstam.

Plots komen twee kindjes naar Krolletje en Bolletje. Ze vragen of de wezentjes ontsnapt zijn uit een tekenfilm. Jullie zien er zo speciaal uit, zeggen de kindjes. Willen jullie met ons meespelen? Tuurlijk, zeggen Krolletje en Bolletje. Ze voelen plots hun hartjes warm worden.

Krolletje en Bolletje zijn precies de twee grote sterren op de speelplaats. Iedereen wil met hen spelen. Alle kindjes vinden hen leuk, omdat ze er zo lief en gek uitzien. Krolletje probeert touwtje te springen en Bolletje gaat knikkeren met een paar jongetjes. Ze voelen zich zo gelukkig.

Plots gaat de schoolbel en de kindjes moeten naar de klas.

En dan...stemresultaten

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Wat gebeurt er als de schoolbel gaat?

Krolletje en Bolletje verstoppen zich terug in de grote boom. 10%
Krolletje en Bolletje gaan naar de klas, maar de juffrouw is bang van hen. 10%
Krolletje en Bolletje gaan naar de klas, maar de juffrouw en de grote mensen kunnen hen niet zien. 80%

totaal 10 stemmen
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .