writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

31 De Gevreesde H.Himmler SS-Reichfuhrer

door GoNo2

Harry en Franz werden naar het bureel van Himmler gebracht. De SS-korporaal klopte op de deur, het duurde even voor er antwoord kwam. Harry kende dit bureau, 't was niet de eerste keer dat hij hier kwam.
" Binnen."riep een stem.
De SS-korporaal, z'n naam heeft geen enkel belang, had nu een onderdanige houding aangenomen.
" Herr Reichfuhrer, ik breng u de heren, waarover ik een rapport heb geschreven ."
De korporaal wachtte op een teken van goedkeuring van z'n rapport, maar Himmler keek zelfs niet op van de documenten waar hij mee bezig was. Himmler legde de documenten op een stapeltje, keek op z'n uurwerk en stak een sigaret op. Hij leunde achterover in z'n stoel en taxeerde z'n gasten (?). dat had hij geleerd van Hitler. Na Hitler, Rijksmaarschalk Goering, Rudolf Hess-de plaatsvervanger van de Fuhrer, was Heinrich Himmler de man met het meeste gezag. Maar ook de meest gevreesde.
Harry bekeek hem eens goed. Die man zag er helemaal niet uit als iemand die men moest vrezen. Hij zag er meer uit als een boekhoudertje, zo eentje die de hielen likte van de baas en overuren klopte als de baas het zei. Een kantoorklerk van nine to five. Was die kerel niet een kippenfokker geweest? Die had het wel ver geschopt als kippenkweker. De grootste baas worden van alle politiediensten van Duitsland, ge moet het maar doen. Waarschijnlijk leverde hij nog gratis kippen aan de Fuhrer ook. Maar nee, die was vegetariër, rookte niet, dronk niet en zat zeker niet achter de vrouwen aan. Gezien hij in z'n talrijke speeches er op hamerde dat hij met Duitsland getrouwd was. Heiliger dan de paus, bijna. Harry schrok wakker uit z'n overpeinzingen toen Himmler met schorre stem de korporaal de deur wees.
" Korporaal, u kunt beschikken!"
" Jawohl, Herr Reichfuhrer. Heil Hitler!"
" Jaja, Heil Hitler!"antwoordde Himmler verveeld.
De korporaal keek nog eens naar Harry en Franz, alsof hij wou zeggen:-we zien elkaar nog terug.
Harry toverde een smile op z'n gezicht, weer eentje voor z'n lijstje van toekomstige bewakers.
" Neemt u plaats, mijne heren, bitte."
Harry deden wat van hen gevraagd werd en installeerden zich comfortabel in de salonzetels. De salonzetels stonden voor het bureau, wat met zich meebracht dat eventuele gasten lager zaten dan degene die achter het bureau zat. Uitgekiende manipulatie. Men zat al direct in een minderwaardige positie. Harry voelde zich er wat ongemakkelijk bij. Niet zozeer omdat hij lager zat, maar wel omdat hij geen blijf wist met z'n lange benen.
Himmler nam een dossier en bladerde er eens door, met een zekere gewichtigheid eigen aan z'n hoge functie. Harry zag dat de Reichfuhrer slinkse blikken op hem wierp, hij kon zich perfect voorstellen hoe andere officieren, die op het matje geroepen werden, zich moesten voelen. Maar 't maakte allemaal onderdeel uit van het grote spel, dat men intimideren noemt. Er moesten andere postkaarten komen dan die omhooggevallen kiekenkweker. 't Enige wat Harry van de Reichfuhrer wilde, was de mogelijkheid om geld te verdienen, veel geld.
" En u bent Franz Zimmertauren, SS-Polizei en volgens dit rapport, de secretaris van Harry,"
" Jawohl, Herr Reichfuhrer."
" Indien u ermee akkoord gaat, Herr Reichfuhrer."sprak Harry, beetje stroop smeren kon nooit kwaad.
" Zeker, zeker Harry, u moet doen wat u nodig acht om deze zaak, u opgedragen door onze beminde Fuhrer, tot een goed einde te brengen."
" Maar eerst gaan we iets drinken en dan spreken we verder over de details. De Fuhrer heeft in z'n alwetendheid de plannen een beetje veranderd."
Harry hoorde een zweem van sarcasme en ironie in de stem van Heinrich Himmler, Reichfuhrer SS.
Dat beloofde voor in de toekomst......

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • killea
  Spannend wie immer! Noel
  xx
  j
 • tessy
  Spannend, wat staat er nu weer te gebeuren
  GoNo2: 'k Vraag het me ook af hé ?
 • Peerke
  Ja, ik zit er ook zo in.
  Knap gedaan
  GoNo2: Blijven volgen, 't wordt gekker en spannender....
 • jack
  Jep, t blijft spannend!
  GoNo2: Ik durf bijna m'n eigen schrijfsels niet meer lezen, straf hé ?
 • Mephistopheles
  Ik ben nog steeds aan boord!

  GoNo2: Dankuwel !
 • Mistaker
  Weer zeer graag gelezen!

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dankuwel
 • henny
  Wat hangt hem nu weer boven het hoofd? Ik ga het lezen.
  GoNo2: Dankuwel !
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .