writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pasen

door Hoeselaar

Het is alweer zo ver, de paashaas moet in weer en wind doorheen het hele land huppelen. Nu moet je weten dat hij geen regenvaste kleding heeft en als hij door en door nat is toch door moet gaan, want de kinderen verwachten veel eitjes van hem.

Meestal is het rondom de van tijd Pasen verdomd koud en zeker de nachten waarin het vriest zijn legio. Het is daarom ook dat het paashaas zijn heel wat nadelen heeft. Zo moet hij zich altijd te poot verplaatsen en dat over grote afstanden en overal tegelijk op een enkele nacht iedereen bedienen. Het moeten nu hele grote chocolade eieren zijn of als het kan een heleboel speelgoed, sleur dat maar eens overal mee heen. En dan wil hij nog niet eens spreken over het vele speelgoed dat nu op de verlanglijstjes staat. Op sommige plaatsen moet hij spullen brengen die niets meer met het paasfeest te maken hebben, probeer dat maar eens alles op een nacht te bezorgen.

De paashaas is bij het binnengaan van ons dorp even bij een klein kapelletje blijven staan en heeft daar toen een schietgebedje gedaan. "Lieve Heer, waarom mag ik niet in Afrika de kinderen bezoeken, ik heb gehoord dat ze daar blij zijn met een enkel gekleurd eitje. Weet U, ik word ook al een jaartje ouder en het zou fantastisch zijn mocht ik daar lekker in de warmte mijn werk kunnen doen en iedereen tevreden stellen. Ik heb ook gehoord dat de kinderen daar heel blij zijn met habbekrats want hier moet het ieder jaar nog meer zijn".

Ik heb de paashaas niet meer gezien en zal maar afwachten hoe het dit jaar met Pasen zal verlopen, misschien dat hij het zich nog maar eens bedenkt en volgend jaar ook nog van de partij is.

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Het beroep van paashaas is een knelpuntenberoep.
  De VDAB, in samenwerking met diverse bonden, heeft daarom besloten om een cursus paashaas in te richten. Enige kennis van chocolade kan een springplank zijn naar een carriére in deze toch wel enigszins ondergewaardeerde sector. We spreken dan ook over de sector waaronder de kerstman, sinterklaas, halloween, valentijn, en nog andere uit te vinden feestdagen om de mensen geld uit de zakken te kloppen.
  Hoeselaar: Deze uitgebreide uitleg laat me aanvoelen dat je er voor 500% achter staat, bedankt dat je zo spontaan reageerde.

  Willy
 • henny
  Van mij mag hij Afrika bezoeken. Goed punt!
  Hoeselaar: Bedankt dat je met de paashaas meevoelt

  Willy
 • Magdalena
  Ik weet niet hoe je het de arme paashaas moet duidelijk maken Willy: in Afrika kun je geen chocola brengen zonder frigo. Het smelt onbarmhartig. De kindjes zijn wel sneller blij daar, dat is waar, maar economisch gezien is het totaal onverantwoord om aan elk kind één paaseitje te geven met een frigo errond om het te bewaren.
  Hoeselaar: Het zou nogal een kanjer van een paashaas moeten zijn om met een frigo op z'n rug door heel Afrika te seulen.
  Bedankt dat je mijn paashaas bezocht en hem goede raad mee op z'n weg gaf

  Willy
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .