writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 34: de opsplitsing)

door fenk



Het is perfect mogelijk om als enkele speler tegen een duo te tennissen. Het terrein aan de overkant wordt gewoon wat groter.
Ik splitste dus mijn mailverkeer op.

From: de messenwerper (demessenwerper@hotmail.com)
Sent: Tuesday, June 05, 2007 1:26:57 PM
To: munshi moonshe (munshi89@hotmail.com)

Ik heb je curriculum ontvangen en gelezen, maar nog niet verwerkt. Bepaalde delen van mijn hersenen en enkele wekere organen bieden nog weerstand om de betekenis van je brief ten volle laten doordringen.
Electra of Korè, wees of hoerenjong, psychologe of patiënte, slangenvrouw of maanmeisje, manipulator of slachtoffer,… je bipolaire verschijning verwart me. Meer zelfs, je ontboezemingen verlammen me, iedere gedachte aan jou (jullie?) bevriest onmiddellijk, als een adem tijdens een winterwandeling.

Waar zal ik beginnen? Je brief is een Bengaals vuurwerk, ik weet niet waar eerst te kijken.
Je beweert dat Munshi een co-creatie is van jou en je pleegdochter? Toch lijkt deze moon-she voor mij werkelijker dan Electra (of Korè). Maar het is niet ongewoon dat ik me meer verwant voel met fantasiefiguren en fabeldieren dan met wezens van vlees en bloed.

Zo, mevrouw, je hebt dus gelogen over je leeftijd. Wel, ik ben de laatste die je dit mag verwijten. Deze pot is roetzwart.
Maar je hebt ook gelogen over je aantal, en dit ligt iets moeilijker voor mij. Jullie zijn dus met twee. De weg splitst zich op, ik twijfel welke kant ik zal opgaan. Volg ik de Electra die de woorden schreef, of de jonge Korè wiens maangeest gebruikt werd om mijn fantasieën te prikkelen? Want ik ben slechts alleen, laat dit duidelijk zijn, ook al finaliseer ik een hele generatie van messenwerpers.

Ik kan je wel geruststellen. Ik heb slechts één e-mail ontvangen van Korè. Ze liep duidelijk niet over van moederliefde. Ik dacht eerst dat het bericht van jou kwam, omdat ze met dezelfde naam ondertekende (ongeveer toch). Uiteraard ben ik nog altijd niet zeker dat jij en Korè niet dezelfde zijn, maar ik ben geneigd je te geloven. Ik hoop dat je begrijpt dat ik de privacy van je pleegdochter respecteer, wat haar geestestoestand ook moge zijn. Ik kan dus niets over de inhoud van haar e-mail prijsgeven.
Het volstaat voor jou om te weten dat de toon eerder… hoe zou ik het formuleren… passioneel was. Ik raad je dan ook aan om haar deze dagen niet de rug te keren, toch zeker niet als ze een keukenmes in de hand heeft, als je begrijpt wat ik bedoel. Slaap zacht zou ik zeggen.
In ieder geval heeft ze een stok in het hoenderhok geworpen. Ze is duidelijk in onevenwicht. De opportunist in me werpt op dat ze juist daarom geschikt is voor mijn doel. Maar ik ben een man van mijn woord. Met jou, Munshi de eerste, heb ik de afspraak gemaakt, jij krijgt dan ook de eerste kans op 18 juni. Vergooi ze niet.

Je schrijft dat je mijn verlangen wil vervullen, onvoorwaardelijk. Ken jij dan mijn diepste verlangen? Als de tijd gekomen is, zal je het kennen, en zal je ook je eigen diepste verlangen kennen. Vergeet dit nooit. Het was de voorspelling van de slangenvrouw, en ze zal zichzelf vervullen.
Onthoud ook goed dat ik niet Egidius ben, en dat zijn onmacht niet de mijne is.

En dan is er nog iets…de pentagram op de rug van Korè… is het een blijvend litteken? Kun je me de exacte afmetingen doorsturen? Het is waarschijnlijk gewoon een toeval, maar ik wil iets natrekken. Hoelang is ze juist weggeweest? Herinner je je nog de datum waarop ze teruggevonden is in Parijs?

De enkelvoudige messenwerper



From: de messenwerper (demessenwerper@hotmail.com)
Sent: Saturday, June 06, 2007 10:16:33 AM
To: Korè Selènès (kore_selenes@hotmail.com)

Beste Korè,

Wil je erover praten?
Wie is "zij" die zich soms Munshi en soms Electra noemt?

Neem me in vertrouwen. Ik heb goede redenen om aan te nemen dat ik je kan helpen.
Maar dan moet je me wel meer vertellen over de ster met de vijf punten.

Wil ze echt je vader stelen? Wie is hij? Hoever ben je bereid te gaan om alles terug te krijgen wat ze je ontnomen heeft? Ben je in staat om te doen wat nodig is? Schrik je niet terug om het vijfde gebod te overtreden?

Ik zou je begrijpen als je me niet geloofde. Soms weet ik zelf niet meer wat waarheid en wat leugen is. Misschien zijn het vloeistoffen die sinds de oorsprong van het heelal onherroepelijk met elkaar vermengd zijn; geen enkele centrifuge ter wereld is in staat om ze nog te scheiden.

Wees sterk, zusje. Als ik me niet vergis zijn ook wij inseparabel. We dienen dezelfde meester. Weldra ontmoeten we elkaar. Je hoort nog wel van me waar en wanneer.

Kus
De messenwerper*


 

feedback van andere lezers

  • Vansion
    Het zesde ipv het vijfde gebod?
    fenk: Ja, ik heb al lang spijt van het gebruik van een rangorde hier.
    Zesde volgens de joden en protestanten, vijfde volgens de katholieken.
    x
  • aquaangel
    top
    fenk: ThXXX
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .