writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

frustratie 2

door eisenik

Er zit iets droevigs in het donker vanavond. Het geronk van een auto in de verte brengt enkel jaloezie. De echo van trage rubberen zolen wordt met de stap indringender, alsof de ruimte bij elke straathoek groter wordt. Een omver gevallen vuilzak staart je al van ver in het gezicht en lacht om je gebrek aan discipline. De overbelichtte straten maken je nachtblind met neon. Je ademt de honger uit je gezicht en zweeft alsof er geen einde is aan de wandeling. Je beseft dat er geen tekort is aan voldoening, maar aan valse hoop. Dat de nacht niet altijd helpt te vergeten en dat elke ochtend geen nieuw begin kan zijn, je kan het niet langer ontkennen. Er zit iets droevigs in het donker vanavond. Je bent jaloers als je buiten een auto hoort ronken. Je zet je schoenen aan de deur, die lijkt te krimpen in je kleine appartement. Je overvolle vuilzak vergeet je opzettelijk buiten te zetten. Je sluit het staartlicht buiten met de gordijnen. Je maag verkneed zichzelf bij de aanblik van de lege kast. De reis zit er op. Ergens flikkert een straaltje valse hoop. De nacht moet je helpen vergeten. Morgen is er een nieuwe ochtend, een nieuw begin.

 

feedback van andere lezers

  • klaver4
    Knap en heel beeldend beschreven. Je loopt zo mee en ziet het aan je ogen voorbijtrekken (of erop blijven plakken eerder).
    Wanneer alleen zijn eenzaam zijn wordt, quoi...
    ps: verkneedT
    en ik had de ruimte bij elke straathoek enger (of iets in die zin) wordt geschreven ipv groter, kwestie van fysica, dan galmt alles harder; kan natuurlijk zijn dat mijn zintuigen een afwijking hebben...:o)
    knap!
    Grtz
    Klaver4
    eisenik: thnx
  • miepe
    overbelichte straten
    verkneedt zichzelf
    (binnen het thema frustratie zal dat misschien een volgend onderwerp van je zijn. ik geloof dat je die "verbeteringen" van mij echt vréselijk vindt)

    over de inhoud ben ik beamendigerder. nachten kunnen frustrerend zijn. nachten laten vaak de dagen niet vergeten. ze maken herrie en merries.

    dag eisenik!
    eisenik: =)
  • Magdalena
    zeer knap met doordringende sfeer

    giechel griechel grinnik, ik profiteer ervan nu je het nog niet verbeterde: venkneedT (amaai, dat doet deugd)

    Ik blijf wel haperen aan iets uit de inhiud: 'Je beseft dat er geen tekort is aan voldoening, maar aan valse hoop.' Bedoel je daar letterlijk mee dat je valse hoop wilt hebben?
    Dit is nieuwsgierigheid, want ik weet dat het er eigenlijk niet echt toe doet: echte of valse hoop zijn allebei even sterk als motivators. Alleen, de valse leidt meestal tot pijn, tenzij je op tijd op iets anders kunt overspringen.

    groetjes en, verdikke, schrijf verder: dit is keigoed!
    eisenik: thnx
  • tessy
    Graag gelezen, vlot geschreven , ik kijk uit naar meer.
    eisenik: :)
  • Vansion
    go go go
    een nieuw eisenik-aspect
    dat ik rauw lust
    eisenik: :) dank je
  • Jurgje
    Je raakt iets heel herkenbaars met goed beeldspraak. Dat is het dus. Niet meer en niet minder.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .