writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Donkere Tijden

door GoNo2

't Is koud, verrekt koud.
Onze munitie is bijna op, het eten ook. Die rotmoffen weten van geen ophouden, de obussen slaan overal in. Het gehuil van hun mortieren overstemt alles. 'k Ben bang, ontzettend bang om te sterven in dit Niemandsland.
Een verdwaalde obus slaat naast mij in. Ik wacht op de ontploffing, maar er gebeurt niets. Ben ik al dood, zonder het te weten, laat staan het gevoeld te hebben? Al m'n kameraden zijn reeds gesneuveld tot meerdere eer en glorie van 't vaderland. Is het nu mijn beurt? 't Zal je maar overkomen, denk ik meewarrig, en nog zo jong.........
De obus ligt te sissen alsof ze ieder moment mij naar pierenland kan zenden. Ik moet hier weg en wel zo rap mogelijk voor het te laat is. Ik zie een gestalte die mij wenkt.
Ik probeer er naar toe te kruipen op handen en voeten. M'n redding staat enkele meters verder en lijkt geen last te hebben van rondvliegende granaten. Verdomme, die kerel durft, wat een moedig man. Bij hem zal ik veilig zijn, eindelijk iemand om mee te praten over die vervloekte oorlog.
Twee knokige handen tillen mij als een veertje op, ik ben gered. Ik durf haast niet te kijken. Ik hoor geen enkel geluid meer. Ben ik doof geworden van al dat kanongebulder?
Ik wil weten wie mij gered heeft, hem bedanken nu het nog kan.
Ik doe m'n ogen open en kijk recht in een doodshoofd, een skelet in 't zwart, met een zeis in z'n knokige hand.........
"'t Is tijd !" zegt hij en alles wordt donker om me heen..........

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  ik ben altijd happie voor een gonostukje tussen de kiezen (of is het kniezen) maar ik kan het woord "moffen" (aaaaah, hoe kon ik het schrijven) echt niet lezen. ik blokkeer volledig en kan niet meer verder, ook al is het een stukje-leuk-bedoeld (maar dat kan ik niet weten, want ik kon echt niet verder). Ik heb dat ook bij de woorden "neger" (aaaaaah) en "nikker" (aaaaaaaaaah) en misschien bij nog zulks afschuwelijke woorden.
  tot HET woord vond ik het echt leesbaar goed, natuurlijk
  GoNo2: Niet muggeziften hé?
 • Magdalena
  echt of hallucinatie??? Komt morgen het antwoord?

  XXXX
  GoNo2: Er komt geen antwoord !
 • Mistaker
  Ik heb dezelfde reactie als Miepe, en dan te bedenken dat mijn moeder (die de oorlog heeft meegemaakt) het ook weleens gebruikt...

  Groet,
  Greta
  GoNo2: mof1 (voorwerp), de, mof·fen
  mof2 (persoon), de[m.], mof·fen
  't Staat in woordenboek, dus mag het gebruikt worden. Je moet een schrijver niet beoordelen op één woordje, maar op de inhoud van het verhaal.
 • Ghislaine
  Hoe verzin je het schattig man? The Boneman is geen gezellig man en hopelijk stelt ie zijn bezoek aan mijn persoon voor nog minstens twintig jaar uit.
  GoNo2: Zolang je me schattig noemt, blijf ik verzinnen hé?
 • tessy
  Graag gelezen. In een verhaal stoort me geen enkel woord, tenzij het verhaal specifiek bedoeld is om mensen aan te vallen of te kleineren.
  Maar als het in het verhaal past zie ik niet in waarom het niet gebruikt mag worden.
  GoNo2: Vind ik ook, iemand die blokkeert op een woord moet dringend naar een specialist in blokkades.
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 1 lid: ENVY.