writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 35 bis: nog drie keer slapen)

door Vansion

Tien dagen lang deed Elektra niet veel meer dan wachten. Ze wachtte op een teken aan de wand: een teken van Egidius-zaliger; een teken van God; een teken van Godot. Ze wachtte op een reactie van Korč. Maar er gebeurde niets.
Tot ze uiteindelijk besefte dat haar wachten niet meer was dan opgave: opgave van het gebiologeerde zoeken dat haar al die jaren in de ban had gehouden; opgave van het soort zoeken dat het vinden in de weg staat.
De afspraak met de messenwerper naderde. Nog drie keer slapen en ze zou hem zien...

From: munshi89@hotmail.com
To: demessenwerper@hotmail.com
Subject: nog drie keer slapen
Date: Fri, 15 Jun 2007 11:56:16 +0200

Beste messenwerper,

Korč verdween op 18 augustus 2005, op het naamfeest van de geschaakte Trojaanse. Ik ben benieuwd wat u gaat natrekken.

Ik kan en zal niet verbieden dat u met haar contact houdt. Maar u speelt wel met vuur! Korč is nog een kind en erg impulsief. Bovendien is ze zwaar beschadigd. Wie haar helemaal om zeep helpt, zal boeten. En dat is een understatement.

U doet er goed aan mijn vertrouwen niet te beschamen. Onze briefwisseling staat veilig opgeslagen op mijn laptopje, maar zou wel eens onder de vorm van een stevig dossier bij mijn collega's kunnen belanden als haar ook maar iets overkomt. De sleutel naar uw identiteit is in mijn bezit.

Nochtans is het niet mijn wens deze te gebruiken. Ik zou mijn eigen droom kapotslaan. Ik houd van de messenwerper, niet van zijn ontwerper. Bovendien ben ik een vrouw. Ik voed mij enkel met wat mij gul gegeven wordt. Afgedwongen zaad smaakt naar bedorven leven. De gedachte eraan doe mij kotsen.

Ik wacht op uw instructies. Ik heb tijd nodig om mij voor te bereiden. Korč moet ergens terecht kunnen als ik er niet ben. Ik hoop dat u haar niets verteld hebt van onze ontmoeting op maandag.

Elektra


 

feedback van andere lezers

 • jack
  Ik krijg kop noch staart aan dit verhaal, waarschijnlijk omdat ik het begin heb gemist en er nog niet toe ben gekomen bij te benen.
  In elk geval leest het opvallend vlot, maw, erg goed geschreven. Aparte thematiek!
  Vansion: Thematiek is eigenlijk stiekem heel banaal...
  (lacht duivels)
 • ghislaine
  Alles gevolgd en meesterlijk bevonden
  Vansion: dankjewel hoor
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .