writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

biecht vanuit mijn bureauzitje

door miepe

lang geleden....

Ik verloor mijn taalbagage gaandeweg, later zelfs vliegensvlug, van, naar en tussen Rwanda, Niger, Burkina Faso, KKKKKameroen...
Het franse woordgebruik was ondertussen mijn hersenen aan het inpalmen; die overwoekerde zelfs de ruimte voorzien voor mijn moedertaal.
Dat was over de schreef, zo vond ik en dus strandde ik in september 2006 met een nagenoeg bankroete woordenschat op het eiland Writehistory (wh voor de inwoners ervan)
Op deze site zou ik wat aan mijn taalarmoede gaan doen en de schatkist bijvullen andermans woordgebruik geniepig meepikkend. Dat alles bleek een uitstekend plan!


Met de schamele bezittingen schreef ik dan maar lijnen tot werkjes.
Achter de schermen onmoette ik Johan, Bergeys, Gono, Feniks, Vansion, (ja, je staat maar vijfde ggg) Lucky, Mistaker, Aqua, Ghislaine, Zwartkopje, Luypaert, Fenk, Royen, Mistral, Ivo, Backie (nee, je staat niet laatste, er zijn nog puntjes)....
Feedback hield niet zooo veel in, maar het was heerlijke communicatie binnen een nieuwe gemeenschap. Het werkte prettig motiverend en trofisch voedend. Ik werd zelfs op een bepaald moment onmatig gulzig, maar gelukkig had ik ook nog de verplichting om opdrachten te vervullen buiten het bureauzitje.

(Dit tussen haakjes voor wie het interesseert:
Ik ruilde het bureauzitje geregeld voor een studiozit bij «Radio Dix» Quatre-vingt-sept-point-six-FM-Kigali Voiciiii Ilt! Of voor een stevig paar bottines waarmee ik wel eens tegen één van de twintig miljoen schenen schopte tijdens de campagnes van het taboedoorbreken in Rwanda)

Wh -ik werd ondertussen een inwoner- bleef voor mij een belangrijke en veilige thuishaven. Ik haalde er frisse neuzen, haakte me graag dagelijks aan de dobberende bootjes van zwalpende schrijvers of grabbelde naar voeten van zwevende dichters in de hoop mee de lucht in te mogen. Ik kwam even snel en even veel in vervoering als in ophemeling.

Present!

Wat ik eigenlijk het prettigst vind, is de dialoog tussen u-jij-mij en wij. Ik hou van wisselwerking, van de confrontatie met diegene die me aanspreekt. Het vissen op de grenzen, in diepe en troebele waters. Nieuwsgierigheid zoekt weetgierigheid; mijn respect vindt mijn bewondering voor je noviteiten en leuk-vondsten.

Ik waardeer de eerlijkheid in je feedback, de oprechtheid in je werk, het spontane aan je reaktie, begrijp en permitteer ook de kritiek op mijn idiote persoon.
Maar ik ben ook bang dat dit alles een beetje verloren gaat namens de angst om op tenen te trappen of omwille van intimidatie der één of andere vermeende ijdeltuit.
Ik mis het pardoes-punten gegeven, het onberekende in het uitlaten van een werkje, het meerekenen van... in plaats van afrekenen met iemand....
Nee, ik spreek niet over mijn werk, maar over het algemeen.

Hoewel ik met graagte dit onderwerp zou uitspitten, laat ik het toch liever aan iemand anders over.

Binnenkort...

zijn er geen vingers meer over aan mijn ene hand, vingers die weken aftellen voor ik moet afhaken. Maar daarover zwijg ik... We zijn nog niet zo ver. Ik ben nog even present! Ik leg mijn biecht liever tijdig af.P.S. Als ik dan terug kom, hoop ik ook alle "nieuwere" terug te vinden: ppe, Mephisto, Jan , Killea, Matahahari, Yellow, SK, Sylvia, Arwenn, Ivan, Jack, Tess, bragt, , ... en zelfs allen die me nooit lazen ggg

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  miepe, de puntentelling is niet van belang, maar toch is het leuk als je punten krijgt(allez, ik krijg er toch graag) Weet je Miepe, iedere schrijver is anders, de éne wat gevoeliger dan de andere, dat maakt het juist uniek, ik weet zo onderhand wel(en zo lang ben ik hier nog niet)wat ik kan zeggen en wat niet maar probeer toch eerlijk fb te geven, ik weet ook wel dat wij even een misverstand hadden, ik ken nu je manier van feedback geven en ik vind je een leuk schrijfster die niet voor een grapje verlegen is, we mogen onszelf vooral niet te ernstig nemen. Ik waardeer je erg hier als schrijfster en ook als feedbackgever(wat een woord) dus mij zal je niet snel op de tenen trappen, leef je maar goed uit...het mag(dit was mijn persoonlijke biecht naar jou toe)

  groetjes en prettig weekend
  (morgen naar een dichtersmeeting by the way, zie ik ook eens de gezichten achter...)

  M.
  miepe: de puntendeling is wel van belang. ach, ik wéét het, dat zie je zo. Maar het gaat hem niet daarom hoor. ik vond ook héél leuke mensen... héél leuke momenten (die doorgaan.. ggg.. maar niet allen pfff)

  hadden wij een misverstand? ô ja? eum
  gauw rechtzetten dan

  voilà
 • GoNo2
  Kameroen= hoofdletter hé?
  Wat een litanie, iedereen wil punten krijgen, dat is ons in school aangeleerd. En wat die fb betreft, je kent m'n standpunt hé?
  Zolang ik me hier kostelijk vermaak, blijf ik nog wat en btw ik ben speciaal terug gekomen voor jou Miepe ! En ge krijgt er nog een uitstekend bovenop voor uw collectie puntenverzameling.
  miepe: mo, mo, mo ,mo! ja, Kameroen. pas ik onmiddellijk aan.
  ook het "kostelijke vermaak" is voor mij van hooogste belang
  en dat je nou spéciaaaaaal voor mij? ach...


  maar P.S. Gono, van die pispaal... dat was NIET netjes!
  wel grappig
  gggg

  (zit hier nog na te giechelen. hô hô pfff)
 • jack
  Dat juf Miepe-toontje van jou is hilarisch! Ik stel me jou voor als een klein maar dapper vrouwtje.

  Wat zeg je daar, ga je weg??? NEE! O nee, je gaat gemist worden!
  Ik las trouwens in een reactie bij de kapitein dat jij een groot Thes Sport-supporter bent geworden, hahaha. Dat was nu eens erg leuk om lezen.

  Maar: weg naar waar? voor hoe lang?

  Dat puntensysteem hier is moeilijk he. Als ik een gedicht niet goed vind, durf ik dat niet snel zeggen en geef ik dus vaak gewoon geen reactie. Wat dan ook weer niet wordt geapprecieerd. Het is me wat. Ik beledig niet graag mensen, niemand, neem ik aan. Gemakkelijker is het als het gedicht in de smaak valt he.

  Welwel, wat een eer om vermeld te worden zeg!
  Miepie, wat je ook gaat doen: veel succes, veel plezier en come back soon!

  xxx
  miepe: tjoeoeoeoe 1m 74 (68 kg, niet zo klein, niet zo dik, maar ook niet zo mooi... gggg) zo ben ik
  maar dat zeg ik van mezelf (en wat kan ik goed liegen!)

  ja, ik moet inpakken en dat is pffff-lastig om weer een nieuw leven te beginnen dat aanvangt met het wachten op de boot met je "compaq-uit-de-mode-en-met-zout-smaak-van-de-zee"

  Cotonou... (september?)

  Ja, ik volg nu stiekem de transfers van de Thes-Sports. ga er zelfs even gaan investeren als ik kan
  ik kijk graag voetbal, sorry.

  en dat puntensysteem is niet leuk. slaat nergens op en mishandelt spontaneïteit

  ik kom zo snel mogelijk terug

  ik denk dat ik een vliegtuig neem 11 juli. moet dat nog gaan reserveren, met mijn lange tanden van 1m 74 ggg

  ik dank je en ik vind jou wel altijd iets heel leuks
 • Johan
  Drie weesgegroetjes, vijf onzevaders en een klapperzoen.
  miepe: ja, dat zal zeker helpen, Johan. En zo geschiedde een wééhaamirakel. ik zet je nu als eerste in de rij en en en Backie vanachter, krijg ik vast een "niet goed" voor (gggg!) en ppééke schuif ik ook mee op naar voren


  P.S. Waar is Albert gebleven? tsssk
 • ivo
  als je naar Brussel komt weet het ons te zeggen ...misschien lukt het me nu wel ..
  miepe: Het lukt me niet, Ivo, het lukt me niet dit jaar. Kom jij maar naar beneden!
 • tessy
  Jamaar zo niet hé wie gaat er dan mijn fouten verbeteren?
  dorie ik zal je missen.
  miepe: ja, dat is waar Tessy. pft, wie gaat DAT nu doen? Ik ga eens goed nadenekn of ik geen oplossing voor je vinDT (een kleine oefening misschien, vind de fout ô nu heb ik ze verklapt ggg)
 • Mistaker
  Ik ga je missen Miepe!!!!
  À bientôt, j'espère.

  G x
  miepe: ik zou het wel 160 keer kunnen zeggen
  meer moet dat niet zijn


  ik jou ook (X 160)
 • ppe
  ai ai miepiee en het was juist leuk aan het worden :)

  maar ik weet dat je terugkomt want in onze gedichten moet altijd iets rechtgezet worden ;) (vooral bij die van mij)
  miepe: ja, als ik even mag natuurlijk, maar ik vraag het toch altijd heel beleefd aan je, zo'n gedicht of drie vooraf

  ...

  ik hou je zeker af en toe nog in de gaten en als het MAG dan zal ik eens aan je oren komen trekken

  later
 • ghislaine
  Wist ik niet dat je weg ging! Hoe komt dat? Tja, dat ben ik hé
  Zie maar dat je rap terug bent, of ik kom je halen. Geboeit, zodat je de benen niet nog eens neemt
  miepe: ja, kom me maar halen
  neem me maar geboeid ghislaine!

  ééééé dat wordt spannend
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .