writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zwart

door robrecht

Als een godin, liet ze hem net niet vallen. Als een godin streek ze neer en beval hem te knielen voor haar gedaante. Tegelijkertijd echter, liet ze hem springen en dansen, op zoek naar haar eeuwige erkenning en goedkeuring. Dit ziende, besloot ze hem te voorzien van een mankend been en twee bastaardzonen. Nochtans gaf hij de moed nog steeds niet op. Het ene moment stond de wanhoop af te lezen van zijn lekkende ogen, het andere moment keerde een koude vastberadenheid zijn gevoelstoestand om tot een opzij te zetten hindernis. Zijn passie en zijn gevoel leidden nergens naar, de wanhoop niet te nauw genomen.

Met tienduizend waren ze, de vuisten van de verstoorde onrust. Met tienduizend deden ze niets en wachtten ze hun lot angstig en berustend af. Geen idee hadden ze, geen flauw benul, wat hen bezielde zich te verenigen. Geen weet hadden ze, geen kennis, geen inzicht in wat hen samenbracht, wat hen deed samen troepen. De krachten verenigd en gebundeld, tegen Het, tegen het Het, tegen het wat nu? De vijand bleef onbekend en in ieder geval onbemind.

Als een godin, wenkte zij hen tot haar. Bevend, sidderend en knikkend, traden zij nader, het oor te luister leggend, de ogen sluitend. "U weze hier tijdig gekomen en u zal tijdig gaan. Uw leven wordt u ontnomen en uw lever vervult u met menig traan. Stokkend liegt uw adem uw longen voor, mokkend bereikt de dame de ellendige sleur. Ons wordt ons, maar zij blijven zij, het leven wordt u geschonken en de strik, dat zijn wij. Vergeet deze woorden, vergeet deze smart, slechts wanneer de klok weer zal luiden, wordt ook het Het... zwart.

 

feedback van andere lezers

  • GoNo2
    Bangelijk goed !
  • Mistaker
    Wat is een sloor?

    Groet,
    Greta
    robrecht: Oei, 'tAntwerpse sluipt erdoor. 'Sleur' moest het dus zijn.

    Groet
    Robrecht
  • tessy
    Ademloos gelezen.
  • miepe
    een beetje een vrees-aanjagende-stijl
    vlees ook
    ggg

    maar niet slecht
    heel eigen
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .