writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 39: Exodus)

door Vansion

18 juni 2007

Zou vandaag nog het uur van de waarheid slaan? Elektra beefde. Voor ze vertrok, legde ze een brief op de keukentafel.

"Korè, meidje van me, duivelinnetje,

Ik weet wat je gaat doen nu je voor de eerste keer het huis voor jou alleen hebt sinds …
Je gaat het sleuteltje zoeken van de geheime lade en in mijn logboeken snuisteren. Misschien zelfs vooraleer je deze brief leest. Je zult ontgoocheld zijn. Je zult zien dat 1991 en 2007 weg zijn. Ik heb ze verbrand.

Misschien ga je ook mijn laptopje mismeesteren. Hoeft niet. Ik geef je het paswoord van de mailbox van Munshi. Ja, ik ben blijven corresponderen met hem. Ik vermoed dat je dat altijd hebt geweten en dat je jaloers was. Ik weet dat je ondertussen zelf met hem mailt. De stand is dus één-één.

Lees de boel maar eens door. Misschien zie je wat ik niet zie. Misschien mag ik morgen ook eens lezen wat hij jou heeft toegespeeld? Met twee zijn we sterker. Geloof me … ik doe dit allemaal om jou. Maar ik wil voorzichtig zijn en je beschermen. Als mensen dingen verzwijgen, hebben ze daar altijd een reden voor.

Je weet het even goed als ik. Als je het in jeweetwel- kringen over de vijfpuntige ster hebt, zwijgt iedereen als vermoord. Jij kunt niet meer praten. Zij willen niet. Of durven ze niet? De enige man die ik ooit heb liefgehad heeft zichzelf op een gruwelijke manier voor eeuwig het zwijgen opgelegd. Waarom?

Ik ben niet naar een vergadering. Ik heb een afspraak met de messenwerper. Of wist je dat al? Wees niet jaloers. Jouw tijd komt nog. Zie mij als je verkenner, je voorhoede. Ik weet dat je gelooft dat hij je aan sporen kan helpen. Maar heb je al eens bedacht dat hij er misschien gewoon op uit is sporen te wissen?

Ga niet nog eens lopen, Korè. Ik heb vier weken vakantie. We gaan samen op stap. We gaan samen alles uitpluizen. Met of zonder de messenwerper. Dat beloof ik je.

Elektra

PS Mijn paswoord is het antwoord op de vraag "What's the missing link between fear and sex? Eerst voluit geschreven, dan nog eens als 'teken'.

PPS Als ik morgenvroeg niet terug ben, neem contact op met Dirk. Hij is de enige collega die ik vertrouw. Al laat ik er de flikken liever buiten. Met hun lompe bottines vernielen ze teveel sporen. Ze blussen zo hard dat de waterschade groter is dan die van het brandje."

Toen verliet ze het huis, bloednuchter, kranig, donker en ongewapend...

 

feedback van andere lezers

  • fenk
    Het verdwenen jaar 1991!

    (is dit niet deel 39? of proberen we niet meer om te verbergen voor de anderen dat we er zelf niet meer aan uit kunnen :) ? )
    Vansion: ja! deel 39 - ik geraak er wél nog aan uit!!!
    verdwenen jaar 1991! wat bedoel je?
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .