writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pistache & IJsblokje

door GoNo2" Niet te doen, deze hitte, niet te doen!"sprak het ijsblokje op de vergadering van het Algemene Syndicaat van Frigo's & Diepvriezers. Kortweg ASFD.
" Er moet een nieuwe ijzige wind door ons syndicaat waaien en 't moet gedaan zijn met al die hoge bonussen."antwoordde een uit de kluiten gewassen ijslollie.
" Beste vrienden syndicalisten, we zijn hier samen gekomen om ons te buigen over het feit of we nog verder willen met dit bestuur. Een bestuur die de voorbije jaren niets, maar dan ook niets gedaan heeft om de ijscultuur te promoten. Hoe soft zijn wij als ijsjes de laatste jaren geworden?
We moeten afstappen van een stelsel die de beheerders in het leven geroepen hebben om zichzelve te verrijken en te verheerlijken. Ik zeg jullie, gedaan met sommige beheerders die zichzelve een ultramoderne ijskar met bijhorende airco, cadeau doen. Gedaan met zij die op het topje van de ijsberg zitten en ons behandelen als smeltende ijsbloemen op een keukenraam!"
Naar Pistache werd er geluisterd, gezien zij de voorzitter was van de fractie die de Fruitsmaken vertegenwoordigde. Even was er twijfel bij de Aatdbeien, die hun statuut van seizoensgebonden coupes wilden veranderen. Maar na een kortstondige onderbreking, die doorging achter de gesloten deuren van de koelcel, werd er besloten dit punt op de volgende vergadering ter sprake te brengen.
" Mag ik ook nog iets zeggen?"vroeg het ijsblokje.
" Iedereen heeft volgens onze statuten het recht en de plicht iets te zeggen in deze democratische verkozen algemene vergadering. "
" Ik vraag u bij deze of je met mij wilt trouwen en samen een liefdesnestje bouwen op de noordpool. Ik smelt compleet weg als ik naar je kijk, deels door de hitte en deels door het brandende liefdesvuur die in mij woekert. Daarom Pistache, wil je met mij de Noordelijke Ijszee bevaren, in goede en slechte tijden?
In tijden van dalende koopkracht moeten wij een koude front maken, en samen kunnen wij ijsbergen verzetten. Yes, we can."
Dat laatste had hij gehoord op tv en 't klonk hem goed in de oren.
Er heerste verbazing in de zaal. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Wat een lef had dat ijsblokje!
Cornetto, van de afdeling Italiaanssprekende Ijsjes, stond recht en riep met volle overtuiging:
" Ijsblokje for president! Yes we can ! "
Daarmee was de toon gezet en de voltallige vergadering scandeerde de naam van ijsblokje. Wat gemakkelijk was gezien hij Ijsblokje heette.

" Stilte, stilte aub, gedraag jullie als koele minnaars h?"probeerde Pistache de zaal tot enige rust terug te brengen.
Een ijzige stilte was het gevolg. Wat zou het antwoord zijn van Pistache? Zou ze ingaan op het verzoek van Ijsblokje? Plots gingen de lichten uit, ook dat nog.
" Mag ik jullie vragen een ijzige kalmte te bewaren, onze technici kijken het euvel na..."

Vanmorgen op de radio:

" Door een brand in de verdeelkast, zijn in de Delhaize van Hoboken de stoppen doorgeslagen. De schade loopt in de miljoenen, door het uitvallen van de elektriciteit is alles gesmolten in de diepvriezers.
De directie deelt ons mede dat de klant geen hinder zal ondervinden en er volop gewerkt wordt aan de bevoorrading. Tot daar dit persbericht."

Het laatste wat de voor elkaar smeltende Pistache en Ijsblokje konden zien, was Cornetto, die zich een diepgevroren kriek lachte, waarbij hij Bucheron de Nol op de rug sloeg...

GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  grapjas ... Ik wist niet dat delhaize in New York was ..
  of bedoel je hoboken aan de schelde ... o boke ..

  GoNo2: Hoboken aan de Schelde h en in de USA zit Delhaize ook!
 • Mephistopheles
  Ik lach mij liever een diepgevroren Duvel, is dat ook goed?
  GoNo2: yep
 • Mistaker
  Wat leuk om te lezen op deze warme avond.

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dank je wel!
 • Ghislaine
  Moest ik in je hoofd kunnen kijken lieve Gono, dan deden mijn kaken pijn van het lachen. Grapjas.
  GoNo2: Dank je wel
Er zijn 16 bezoekers online, waarvan 0 leden: .