writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zoek de fout ? (1)

door GoNo2Ik ben nog maar eens naar een infosessie geweest. 'k Moet eerlijk bekennen dat ik al wat opgestoken heb van die sessies. Het lijkt wel of de vakbond zich gespecialiseerd heeft in groepstherapie. Volgens mij worden die sessies inééngestoken door een psychiater die zot verklaard is door een psycholoog, die hem als therapie "sessies-maken" opgelegd heeft.
Maar een werkloze heeft tijd zat en een infosessie min of meer, kan er altijd nog in hé? Deze keer ging het over de pensioenrechten-en plichten. Ik ben nog maar vierenvijftig, maar een mens moet vooruitziend zijn. En tegen dat ik op pensioen ga, zal de leeftijdsgrens opgetrokken zijn tot zeventig, nietwaar?
Ik zit in een zonovergoten lokaal op de benedenverdieping, met uitzicht op een rumoerige straat. Waar het belgerinkel van trams die niet door kunnen, omdat er eentje z'n wagen verkeerd geparkeerd staat, voor een muzikale noot zorgen. Om gek van te worden, maar dat ben ik al. Probeer u maar eens te concentreren met al dat lawaai. En 't gaat nog wel over een materie die voor mij van levensbelang kan zijn.
De airco doet het ook al niet en is vervangen door een mini-versie van een windmolen uit de Aldi, 't kan ook de Lidl zijn. Maar om iets te leren, moet ge afzien. Zei onze schoolmeester vroeger. Nu pas begrijp ik wat hij bedoelde. Na bijna een revolutie, waarbij doden zouden gevallen zijn, wordt er besloten om de stores te laten zakken en de zon buiten te sluiten.
" Meneer Noël, interesseert het u niet?"vraagt een snotneus, die pas de schoolbanken verlaten heeft en via z'n papa, die een verantwoordelijke functie heeft bij de vakbond, alsnog goed terechtgekomen is.
" Is het tegen mij dat u het heeft of is het tegen een andere ezel?"
't Is nu het moment niet om mij aan te vallen, zeker met zo'n hitte niet. En nog minder door iemand die amper kan lezen of schrijven gezien de "dt"-fout die op het bord staat en die niemand ziet, behalve ik.
" Zoudt ge niet beter die fout verbeteren, alvorens mij te vragen of het mij interesseert? Of zijt ge bij de Walen naar school geweest?"
Het vakbondskereltje wordt rood tot ver achter z'n oren en kijkt vertwijfeld naar het bord. Gevolgd door tweeëndertig man, die ijverig mee aan het zoeken zijn. Het lijkt wel een programma van VTM: " Zoek de fout...". Of Tien voor Taal. Geloof het of niet, er steekt er zelfs eentje z'n vinger op. En hij zit dan nog juist naast mij ook.
" Doe die verdomde vinger weg, ge zit precies in de kleuterklas, laat diene debiel zelf zoeken hé?"sis ik binnensmonds, alleen verstaanbaar voor hem.
't Helpt, want vingertje verdwijnt.
" Sorry, 't was zo niet bedoeld, maar 'k had de fout plots gezien hé..."
" So what? Denkt ge dat ge punten gaat krijgen of dat uw uitkering zal stijgen?"
Daar moest hij eventjes over nadenken, wat een prestatie was met die kokende hitte. Chapeau hoor!
Onze meester in spe had nog altijd de fout niet gezien en begon achterop te geraken met z'n vastgelegd schema. Twintig minuten reeds voorbij, tijd voor mij om naar het toilet te gaan en een sigaretje te roken. Tegen dat ik terug ben, zal hij hoogstwaarschijnlijk in overleg met de voltallige klas min één, de oplossing van het mysterie van de fout gevonden hebben. Hoop ik toch.

Wordt vervolgd ( misschien)

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Zingendevleugel
  Ik vind het verhaal niet boeiend helaas, iets van je afschrijven kan opluchten, smaakte dat sigaretje?
  dt een foutje is niet erg
  als er maar bloemen bloeien
 • Mistaker
  De kleuters die ik ken, steken hun vinger niet op hoor, die roepen en dan nog door elkaar heen ook.
  Leuk verhaal.

  Groet,
  Greta
 • ivo
  idd de meester die geen meester maar slaaf is van zichzelf .. en zijn eigen 'eer'.
 • miepe
  ik ben VOOR dt-fouten
  da weet je altijd wat gezegd
  maar dat van die WALEN VIND IK NIET GOED ZULLE VENTJE DAAR!!

  maar vooruit, ben het al vergeten zie
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .