writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 43: smerig)

door fenk


Ik voelde me vuil en smerig. Het was onduidelijk wat me het meest besmeurde: dat ik haar bleke gezicht begraven had onder rotte bosgrond, of dat ik achteraf in haar persoonlijk notitieboekje had gesnuffeld. Maar ik besefte dat de echte smeerlapperij nog moest bedreven worden. Het bloed aan mijn handen kon er nog af geschrobd worden, maar de shit die me nu te wachten stond zou me met een levenslange strontlucht opzadelen. Ik ging nu haar zestienjarige stiefdochter meesleuren in mijn muizenval.

From: demessenwerper@hotmail.com
To: kore_selenes@hotmail.com
Subject: Elektra
Date: Tue, 19 Jun 2007 16:13:47 +0200

Beste Munshi,

Heeft ze jou ooit iets over me verteld? Wat bedoel je met "mijn diepste verlangen"?

Ja, ze heeft gefaald. Ik kan je nu niet alles uitleggen, nog niet. Maar belangrijk is dat je weet dat Elektra dood is. Ze is niet meer, en ze zal je dus nooit meer onder ogen komen.

Ik kan niet inschatten wat ze voor je betekende, het spijt me dat het zo moest gebeuren. Oordeel niet over mij, niet voordat je alle feiten kent. Ik weet ook niet of je regelmatig mensen ontmoet en of Elektra soms bezoek ontving, maar wacht alsjeblieft met anderen in te lichten. Of beter, verstop je voorlopig voor de andere mensen.

Ik besef dat je er niets van begrijpt, het is allemaal zo ingewikkeld. Ik heb ontdekt dat ze je voorgelogen heeft, de hele tijd. Vraag me niet wat, en ook niet hoe ik het weet. Ik weet het. Voorlopig moet je me vertrouwen, zusje. Blijf met mij in contact, spreek met niemand anders. Je hebt nu enkel mij, we hebben enkel elkaar.

Ik vraag je om iets voor me te doen, voor ons. Alle sporen op haar pc moeten gewist worden en haar hotmailadres opgekuist. Vandaag nog. Direct nadat je dit gelezen hebt. Je mag ook geen mails meer naar me sturen vanuit je thuisadres. Ga naar de bibliotheek of een internetcafé. Eigenlijk zou ik je willen vragen om je pc te laten verdwijnen, liefst bij het grof vuil van het containerpark. Ik weet dat dit een vergaande eis is van iemand die je nog nooit gezien hebt, maar ze wordt nu eenmaal afgedwongen door de logica van deze situatie. Je bent verstandig genoeg om dit te begrijpen.

We moeten elkaar ontmoeten, ik heb veel te vertellen en veel te vragen. Maar nu is het nog te gevaarlijk, het is in ons beider voordeel dat we niet met elkaar in verband kunnen gebracht worden.

 

feedback van andere lezers

  • Julien_Maleur
    Spannend, maar een beetje kort. Spijtig dat ik niet de tijd heb om alle voorgaanden te lezen. Zou een stukje uit een thriller kunnen zijn.
    vg
    JM
    fenk: Thx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .