writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Uit het leven gegrepen (1)

door Peerke

'Wat God in zeven dagen heeft gecreëerd moet ik toch vrij eenvoudig in enkele jaren teniet kunnen doen?'

De gevallen engel Aansteker keek vanuit zijn hel omhoog naar die aarde.

'Zeker als je daarbij ook nog in acht neemt dat God de arrogantie had om die laatste dag tot rustdag uit te roepen,' voegde hij aan zijn gedachten toe.

De oude Lucifer was in zijn ogen tekort geschoten met zijn werk. Bovendien hield die er zwaar verouderde praktijken op na. Die oude gek had het gepresteerd om de mensen zélf te benaderen en ze te verleiden tot het kwaad en het verderf.
Zó ouderwets!
Maar nu was hij, Aansteker, de nieuwe heer en meester in de onderwereld. Lucifer mocht van zijn oude dag genieten. Aansteker wist precies hoe hij het zijn ouderwetse meester het beste naar zijn zin kon maken, want al was Lucifer hopeloos ouderwets, hij was de meester van Aansteker geweest, en in de hel zijn de gevallenen nu eenmaal trouw aan elkaar.
Er was in het verleden met de verleidingen het een en ander dramatisch misgegaan op Aarde. Het was in feite van meet af aan verkeerd aangepakt, maar de aanpak zou nu spoedig veranderen. Daar zou hij, Aansteker, meester van de duistere wereld hoogst onpersoonlijk voor gaan zorgen!
Sommige oplossingen liggen zó voor de hand, dat er al overheen wordt gekeken, voor de ogen erop zijn gericht. Maar Hij, Aansteker, had terug gekeken. Hij had gezien wat was blijven liggen. Hij wist nu hoe hij de mensheid tot werkelijke waanzin kon brengen, en Lucifer zou tevreden toekijken. Aansteker was van meesterknecht nu meester geworden. Meester van de duisternis.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  geef die Aansteker maar veel bonen te eten en ajuin en ook nog bloemkool. Dan zal hij zeker niet zonder gas vallen en kan hij aan iedereen een 'poepje' laten ruiken, zodat hij in zijn eigen lofzang zijn eigen eer kan blijven bezingen, vermits eigen lof toch zo stinkt, doet hij zijn naam dan alle eer aan .. hij die brandt door bonen, ajuin en bloemkool.
  Peerke: Ik zal een bekijken of ie daar happig op is, Ivo...
  Dank voor je leuke reactie.

  Peet
 • Mephistopheles
  tja, dingen vernietigen is in elk geval een stukje makkelijker dan opbouwen. Wat dat betreft is God (er even vanuit gaande dat die halve gare daadwerkelijk bestaat) een groter kunstenaar dan de duivel,
  Gr.

  Peerke: Ach, de duivel is de zoon van God, dus uiteindelijk ook van Hem afkomstig ;-)
 • jack
  Ik ga me niet mengen in bovenstaande theologische discussie :-)

  Je zet erg de toon van je verhaal door je hoofdpersonage de naam "aansteker" te geven, maar dat is een goede zaak want dat geeft duidelijkheid.

  Ben nieuwsgierig naar het vervolg en vooral naar de nieuwe tactiek! Komt er ook een uitleg over hoe het komt dat die Aansteker Lucifer opvolgt, en niet een andere "gevallene"? Lijkt me interessant.

  Peerke: Ik ga er langzaam aan werken (ben nog met mijn roman bezig) maar weet wel hoe het ongeveer zal gaan lopen. Leuk dat je dit stukje vast las. Groet!
 • jan
  hopelijk is het geen Wegwerpaansteker...

  grtzz
  Peerke: Haha, zolang ook Lucifer niet is opgebrand...
 • Mistaker
  Leuk je weer eens te lezen!
  Ben benieuwd naar het vervolg.

  Groet,
  Greta
  Peerke: Wilde er net weer mee stoppen...
  Mmm, misschien blijf ik dan toch nog maar even.
  Goed van je te horen! Ik miste je al.
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .