writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Vlaamse Bermudadriehoek 5.

door GoNo2De technici van de commerciële zender hebben de opengezakte mond van onzen Armand niet dicht gekregen en zitten met de handen in het haar. Wat voor één van hen vrij moeilijk was wegens een kale knikker; die kale knikker deed ook dienst als wereldbol in de nieuwsuitzendingen. Met een uitgekiende belichting zag niemand het verschil. En alle beetjes helpen bij een bezuiniging, dacht de directie.
" Zeg, kunnen we z'n hoofd niet tussen een bankschroef steken?" wierp Kale Knikker alias Wereldbol op.
" Maar allé, dat mag dan al een mummie zijn, maar 'k heb hem nog gekend toen hij het weerbericht met een lippenstift op de kaart tekende."sprak de nestor van de aanwezige techneuten.
" En als we hem een kroontje opzetten en een Belgische vlag, met een bordje " EVEN GEDULD". Ze gaan denken dat de koning een toespraak gaat houden. Geen kat en ook geen hond die het verschil zal zien. Laat staan een compleet bejaardentehuis, want wie zit er anders nu nog te kijken?"
" Da's een goed idee, wat een grap!"
" Elaba, niet spotten met Koninklijke mummies hé?"zei de nestor van de aanwezige enz.
" Zouden we die mummie wel terug brengen na afloop van deze uitzending? We kunnen hem toch bijhouden om te gebruiken op 21 juli, de nationale feestdag? 't Is altijd zo'n gedoe om Albert een beetje fatsoenlijk in beeld te krijgen. Ik kan toch niet blijven wijsmaken aan m'n bomma dat het aan haar tv ligt dat het beeld zo bibbert?"
Het gesprek kabbelde rustig verder tot de reclame afgelopen was.
" Zoals u ziet beste kijkers, hebben we een prominente gast in ons midden. Zijne Majesteit Koning Albert II van Saksen-Coburg de Gotha. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom Zijne Sire hier plots in de plaats zit van Armand Pien? Welnu 't is een wisselprogramma tussen het Koninklijke Museum voor Natuurwetenschappen en de Koninklijke Sterrenwacht van Hove. En zoals u weet ziet onze Majesteit ze de laatste tijd nogal vliegen hé?
Grapje, hij hoort ze regelmatig vliegen, maar dat ligt aan die Italiaanse bonensoep van z'n Paola."
" Zeg, meneer de agitator, ik zit er hierbij voor spek en bonen zeker, om eventjes in de culinaire sfeer te blijven?"
" Gastonneke, 't is om te beginnen, meneer de presentator of meneer de moderator en om te eindigen schakelen wij nu over naar Stanny, die nog altijd staat te genieten van de buitenlucht in Boechout. Stanny, hoort u mij? Hoe staan de zaken er voor of er achter, naargelang de opstelling van de camera's?"
" Wel Ludo, ik moet zeggen dat de sfeer er hier goed inzit. Er staat hier een massa volk opéén gepakt, er is bijna geen doorkomen aan. Maar ik laat het publiek eventjes horen. Is iedereen happy? Je hoort het hé? Een volmondig ja uit wel tienduizend kelen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, het ontroert me enorm. Dat echte vaderlands gevoel van samenhorigheid. Men voelt de onderlinge band van Belg zijn. Eén volk, één natie, één
leider zou ik bijna zeggen. De tribunes beginnen vol te lopen met allerhande prominente persoonlijkheden en BV's. Zelfs Prins Laurent is hier aanwezig, samen met nog wat andere prinsjes en prinsesjes, waarvan ik bij benadering de naam niet eens weet. Het is een ware overrompeling. Iedereen wil deze historische gebeurtenis meemaken. Een mijlpaal in de geschiedenis van dit roemrijke landje. Ik zie nu dat de openbare omroep ook op het toneel verschenen is, zoals steeds te laat. Maar van de collega's niets dan goed hé? "
" Stanny, heb je al enig uitleg gekregen voor dat toch wel irritante gezoem?"
" Euh, Ludo, de universiteit van Leuven in samenwerking met die van Antwerpen en Gent, zijn deze zaak aan het onderzoeken. Het enige dat ze kwijt willen, is dat het waarschijnlijk die vliegende schotel is, die een plaatske zoekt om te parkeren. Ik hoop dat die aliens hun parkeerschijf niet vergeten zijn. Grapke Ludo, grapke. Maar ik heb een geprekje klaarstaan met Prins Laurent, nog altijd voorzitter van het Instituut voor Natuurbehoud en Proper Water. Kan ik dit nu laten horen?"
" Jazeker Stanny, de kijkers zullen het geweldig interresant vinden wat de prins te vertellen heeft, maar geef die mensen wat van die Belgische vlaggetjes en Vlaamse Leeuwkes. Komt altijd goed over in het buitenland hé?"
" Ik kan ze ook nog de Brabançonne en de Vlaamse Leeuw laten zingen en Zie ik de lichtjes van de Schelde.."
" Da's een goed gedacht, de kijkcijfers zullen de hoogte ingaan zoals een raket met Frank de Winne..."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Bij gelezen met de belofte dit te volgen.
  GoNo2: Dankjewel!
 • jack
  Nog steeds barstensvol spitsvondigheden.
  Ge houdt het goed vol!
  Wreed plezant om te lezen, echt waar.
  GoNo2: Dankjewel!
 • Mephistopheles
  Ja ge blijft gij het maar doen hé jongen?
  GoNo2: Dankjewel!
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .