writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vakantie@home

door aquaangel

Het echte vakantiegevoel is ver te vinden als je gewoon thuis blijft, en daarnaast moet ik ook nog 2 hele dagen bij de baas gaan werken. Ik weet dat ik niet mag klagen met de meivakantie naar Aruba nog in gedachten en de aankomende Aruba trip in febr/mrt 2010, maar de eerste dagen moeten we ook nog erg aan elkaar wennen in huis. De kinderen besluiten spontaan heftig te gaan puberen. En ik ben druk met alle huishoudelijk klusjes. Er komen op de eerste 'vakantiedag' ook nog eens twee logés bij; dat betekent dat er extra beddengoed gewassen moet worden., naast alle reguliere taken die gewoon doorgaan.

De dag dat ik wil gaan barbecueën, giet het water met bakken uit de hemel met als resultaat dat ik pannenkoeken kan gaan bakken. Gelukkig kunnen we de volgende dag wel al dat lekkers op de hete kolen leggen. Al dat lekkers is vooral erg veel; zoon en vooral dochter eten maar minimaal. Alleen aan het vriendje dat mee eet, kan ik het een en ander aan slijten.

We besluiten de dag erop een middagje te gaan karten. Gelukkig vinden de mannen van het gezin het cool en zelfs dochterlief vindt het aangenaam om naar de mannen in overals te kijken - wij spelen voor pitspoezen! Volgend keer zal ze ook in een kart stappen. Mijn opmerking: 'we zijn er nu-hu!', verandert niets aan haar besluit. Enkele rondjes karten later en mijn portemonnee is weer leeg

Ondanks dat het ook vakantie voor mij is, rij ik de eerste week gewoon net als anders op en neer met boodschappentassen, doe de was, verschoon bedden, kook en de stofzuiger heb ik ook nog in mijn hand. Allemaal heel normaal toch?
Wanneer ik vraag, 'maar ík heb toch ook vakantie,' krijg ik als antwoord: 'Maar ik werk normaal 40 uur!'
Ja hé, zo ken ik er nog wel meer.

Voor de dag daarop stel ik voor naar het Venetië van Nederland te rijden; Giethoorn. Ik ben er nog nooit geweest en dat lijkt me wel een leuke onderneming. De eerste reacties liegen er niet om: hoe ver is het rijden? Wat kan ik daar doen dan? Zijn daar achtbanen?
Zucht, omdat het weer toch niet meezit besluit ik Giethoorn in het water te laten vallen en de jeugd mee te nemen naar het zwemparadijs van Centerparcs. Waterglijbanen doen het bij hun altijd goed.

Eenmaal binnen zit dochterlief te mokken over een tampon. Ik snap heus wel dat een tampon op die leeftijd niet fijn is, maar kan ze haar gezicht niet op standje ik-vind-het-gezellig-hier zetten?
Ook al slaap ik al een week of 3 slecht door de pijn in mijn armen, toch glij ik moedig van de wildwaterbaan en de steile glijbaan af. Bij de laatste kom ik met een grote plons in het water terecht. Zelfs mijn kont raakte de bodem! (Zwaartekracht hé
Als er twee mokkende pubers op een plastic stoeltje zitten in plaats van ín het water, omdat ze ruzieden omdat de een de ander in het water had aangeraakt, vind ik het wel welletjes: inpakken & wegwezen! Ze hadden nog wel 2 uur langer mogen blijven als het aan mij ligt, maar wanneer G. en ik in het water liggen en het kroos aan wal, klopt er iets niet.
Op het park nog even wat te eten scoren en ik ben met gemak weer een paar euro's lichter. Wie zegt dat thuisblijven goedkoper is dan op vakantie gaan heeft het goed mis. (Of zij komen het huis helemaal niet uit!)

op vrijdag ga ik mezelf te trakteren op een kappersbeurt. Het verven gaat prima, ik word zowaar niet smurfenblauw zoals vorige maand. De kapster vindt dat de schaar erin moet. Ik zie er volgens haar zo moe uit. (Kan kloppen, ik heb namelijk vakantie!)
Met een a-symmetrische coupe kom ik weer thuis, waar mijn zoon het kapsel direct afkeurt. Hij vindt het de vorige keer leuker! (De vorige keer - bedoelt hij dat nou blauwe?) Ik besluit per direct geen waarde meer aan zijn mening te geven.
Manlief is aan een schilderklus begonnen en ik ga alweer boodschappen halen. Of ik ook mooi even langs de Praxis voor kwasten e.d. kan rijden? Ja, dat kan.
Eenmaal thuis trek ik zelf ook mijn schildersoutfit aan en verf een kozijn of 4. De kinderen lopen zo nu en dan verveeld rond, alle vrienden zijn of op vakantie of bezet met andere dingen. De tv en playstation en cd-player draaien overuren. Evenals hun gemok tegen elkaar. Ondertussen ben ik de Michael Jackson nummers goed zat. (Ik denk dat ze maar een koptelefoon moet gaan kopen, het lijkt alsof ik op het strand van Benidorm lig met die blikkerige herrie!) Alleen is de kwast in mijn hand geen ijsje.

Zaterdag, de dag dat ik moet gaan werken. Formido heeft een vroege vogel-aktie; klanten tussen 8 en 9 krijgen op alle producten 25% korting. Dus ik zet mijn wekkertje lekker vroeg op 7.30 uur, dan kan ik mooi nog met mijn scootertje op en neer naar Elst rijden voor wat rollers, afplaktape en latex en daarna direct door naar mijn werk.
Maar het wekkertje moet nog gaan en ik heb de tijd al had aangepast. Pas om 8.55 uur zal hij afgaan om naar mijn werk te gaan. Ik ga niet vroeg vogelen.
Ik heb toch zeker vakantie!!

 

feedback van andere lezers

 • koyaanisqatsi
  Als reclameboodschap voor reisbureaus zou dit beslist niet misstaan! :-)
  Leuk Aquaatje nog eens te lezen.

 • Mephistopheles
  Goed stukje.
  Ik krijg er zowaar de Aqua kriebels van.
  Kom je me niet helpen met ze weg te krabben ?

 • ivo
  wat een leventje kind, zelfs met al mijn miserie wil ik niet eens wisselen (hahaha)

  vakantie in tuinesiê is een uitdaging die je zeker ook moet plannen hoor, anders is het een reis naar de hel, waarbij de lucifers je aardig weten te bijten in plekjes die je liever niet hebt ..
 • tessy
  knap geschreven, graag gelezen met een glimlach van herkenbaarheid.
 • Ghislaine
  Dat is dikke pech Aqua. Ik zit ook thuis maar vertik het om iets uit te richten. Ik heb ziekenverlof en mag ziek wezen.
 • GoNo2
  op vrijdag ga ik mezelf te trakteren op een kappersbeurt?
  Hoofdletter en die "te" staat er te veel.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .