writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Homo Anonymus

door GoNo2Het internet is toch een prachtige uitvinding hé? Mensen die voorheen geen twee woorden durfden zeggen, kunnen nu hun ei kwijt in de veilige geborgenheid van de anonimiteit. Prutsventjes -en madammekes die leven als zombies, opgesloten in hun coconnetjes, kunnen eindelijk hun gal spuwen.
Ze eigenen zich het recht toe om vanuit hun frustraties te oordelen over hun medemens als waren ze God in eigen persoon. Ze willen gehoord worden, maar luisteren zelf nooit. Het enige dat hen nog rest is Windows, een venster op de wereld. Maar ze zien niet dat hun venster vuil is en er strepen door lopen.
Ik ken ze, die zogenaamde moraalridders. Ze bombarderen me met nietszeggende holle frasen. Pseudo-intellectuele prietpraat waarbij Plato en Socrates zich omkeren in hun graf. Ze doen me denken aan sommige politiekers, wat zeker geen referentie is. Maar ze wanen zich veilig achter hun pc-scherm. En krijgen ze van het zelfde laken een broek, dan zijn ze gekwetst en onbegrepen. Dan komt hun ware aard naar boven. Dan schieten ze op alles wat maar enigszins bewegen kan. Ze moeten er zijn, de strontvliegen zijn er ook. En zijn we niet allemaal schepselen Gods?
Ach, ze doen maar. Al hun e-mails lees ik met grote aandacht, om ze daarna naar de prullenbak te deleten. Ik doe geen moeite meer om er op te antwoorden, ze zijn van nul en generlei waarde. Hun mailtjes niet en hun persoontje nog minder. Laat ze maar zeggen dat ik een groot ego ben, dan is er toch nog iets groots aan mij, gezien m'n beperkte gestalte van 1m60. Kleine bomen vangen minder wind dan hoge, denk ik dan maar.
Moest het internet er al niet zijn, ik zou het terstond uitvinden. Al was het maar om sommige mensen de kans te geven om hun gedachtegoed naar buiten te brengen. Men is nooit te oud om te leren en leren doe ik elke dag. Zelfs van haatmails, zelfs van pseudo-intellectuelen met hun filosofisch gedoe, die kant noch wal raken.
Maar wie ben ik hé om te oordelen over m'n medemens? Waarschijnlijk ook een prietpraatverkoper, die gevangen zit in de anonimiteit van een virtuele wereld met vuile ramen ?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    de virtuele wereld als beeld voor de realiteit ..
  • Ghislaine
    Grappig.
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .