writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Oerhekel aan Adam

door Magdalena

Eva werd geboren uit Adam's hunker naar zijn vrouwtje, zijn verveling, niet-vervuld zijn zonder haar.
O wat een prachtig koninklijk paar.
Kleine Eva was zo verliefd dat ze een spiegel wilde creren, een zoontje, waardoor hij kon zien hoe immens mooi hij was.
Ze beet in de appel der Kennis en kreeg een buikje.

En Adam, Adam...
beefde als een riet toen God het onvermijdelijke ontdekte en woest werd en verwittigde dat een kind voeden en opvoeden werk vergt en moeite
en dat het aards paradijs waarin hij eindeloos lui kon staren zonder strijd zonder jagen, naar de vaantjes was voor hem.

Adam, laffe Adam, was bang
en noemde zijn vrouwtje de schuldige omdat HIJ ZELF in de appel beet!

De erfzonde is niet de Kennis, maar het feit dat Adam zijn vrouwtje in de steek liet.Weten jullie dat de eerste, de aller eerste Boeddha zijn vrouwtje in de steek liet met een zoontje van n jaar oud?
Geschiedkundig aangetoond, geen zever.
De wijsheid van die man wordt al 4000 jaar aanbeden.


Zou het waar zijn dat Jezus zelf toeliet dat Maria Magdalena een hoer werd genoemd en zijn vergeving nodig had omdat ze fysiek beminde?

Zou het waar zijn dat liefde enkel woord is
zonder daad?

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  mooie overpijnzing ...
  de inhoud van liefde is al zo vaak bezongen en geschreven, misschien is 1cor.13 nog niet zo slecht ...


  Magdalena: ai... kun jij 1cor.13 eens mailen? Mijn kennis is ontoereikend.

  Och Ivo, deze maatschappij is zo hard voor waar het essentieel over gaat denk ik: mama en papa die mekaar doodgraag zien en samen een richting uit kijken in plaats van zich als vijanden te gedragen. Dat KAN toch niet zomaar een droom zijn???
 • Mistaker
  Maria Magdalena en Judas zijn slachtoffers van een foute geschiedschrijving. Tijd voor rehabilitatie: Judas als modenaam, overal Maria Magdalenastraten en pleinen!
  Het was volgens mij wel degelijk Eva die in de appel eet en dat vind ik alleen maar positief, het getuigt van ondernemingszin, eigen initiatief en nieuwsgierigheid!
  Dat van Boeddha is laf ja, maar misschien kreeg hij er later wel enorme spijt van? (weet niks van die gast af eerlijk gezegd).

  Liefs,
  Greta

  Magdalena: Schaterlachen!
  Weet je dat ik mij helemaal beduusd voelde toen ik het eerste kleutertje onderzocht dat Kan heette? Ik heb zitten piekeren of die ouders zich vergisten en heb het niet gewaagd die mensen te bellen...

  Beet Adam na Eva niet ook in de appel?
 • ppe

  hehe

  hoeveel van die mannen hun vrouwen en kinderen hebben verlaten

  eentje die ik goed ken en dus direct in mijn gedachten opkomt: Augustinus
  Magdalena: WABLIEF????
  Ik heb ooit veel van Augustinus gelezen en was fameus onder de indruk, in POSITIEVE zin!
  ..... de smeerlap?????
 • Mephistopheles
  De slang beloofde aan Eva dat ze zelf een godheid zou worden als ze van de appel beet, daarom dat ze het deed: uit hoogmoed. Ik denk dat Eva veel eerder geneigd was om lui te zijn dan Adam, anders had ze niet zo snel naar de slang geluisterd. Adam was een debiel dat hij haar voorbeeld gevolgd heeft. Blijkbaar kan de man al sinds het begin van zijn bestaan niet ontsnappen aan de invloed van zijn vrouw.
  Pff, amai. Ben content dat ik vrijgezel ben. Geef mij toch maar een python in plaats van een vrouw :)
  Magdalena: Verdikke Mephisto: het IS goddelijk om zelf een kind te creren! Eva deed inderdaad hetzelfde wat God deed: een mens creren.

  Mmmmmm ik begin mij abrupt af te vragen of het een man was die de pil uitvond...
  EN: je weet heel erg duidelijk niet wat je mist :)
 • leesmicrobe
  Dag Magdalena,

  Je hebt een aparte kijk op bepaalde dingen, moet ik zeggen! :-)
  Om te beginnen zijn Adam en Eva personages en geen historische figuren, maar dat weet je wel h! Wat jij verder doet met Adam is jouw verdraaide versie van de feitelijkheid van dat specifieke oerverhaal geven waardoor het Edenverhaal er totaal anders gaat uitzien. :-)
  Heeft Adam Eva verlaten? Bijlange niet. Net zomin als Eva geboren werd uit Adams hunker naar haar. Immers: wat je niet kent, daarnaar kan je ook niet hunkeren h!
  Wat mij vooral verwonderde is dat je het bijten in de appel blijkbaar koppelt aan 'het krijgen van een kindje'of aan seks.
  Dat mag natuurlijk. Alleen is dit verhaal een oerverhaal met een diepere betekenis. Het is een poging om Goed en Kwaad te duiden binnen de niet perfecte wereld.

  Dat van die eerste Boeddha wist ik niet (en heeft m.i. niets vandoen met het Edenverhaal). Dat Jezus zou toegelaten hebben dat Maria Magdalena een hoer werd genoemd, lijkt me sterk. Dat soort lasterpraktijken zou hij nooit geduld hebben. De kans is veel groter dat hij een relatie had met haar, om maar iets te zeggen.
  Neen, ook met je laatste suggestieve vraag kan ik het niet eens zijn. Liefde is een woord, ja. Maar binnen een (h)echte relatie is het vooral ook een werkwoord. Voor beide partijen. Voor Adam n Eva. Voor Boeddha n zijn eega.
  Tot hier mijn preek! ;-)
  Magdalena: Grinnik, dat is wel een preek ja :)
  Het gaat er mij om, als sinds ik heel erg jong was (echt) dat ik merk dat wereldwijd de moeders de pineut zijn, de eerst getroffenen n omdat hun kind meer waard is dan zij zelf n omdat ze door de zorg voor een opgroeiend kindje beperkt zijn in tijd, mogelijkheden, het eerst in armoede terecht komen.
  Toen ik jong was vroeg ik mij af wat er in godsnaam met die kinderen van moeders zou gebeuren die als minderwaardig worden behandeld.
  Nu ik ouder ben beginnen de gevolgen duidelijk te worden.

  C'est tout.

  Veel liefs!

  Nota: er is een versie die nog veel verder gaat dan dat de boom der Kennis het verschil zou aanduiden tussen Goed en Kwaad. Maar dat het gaat om Kennis die cerebraal wordt, onder andere door taal: als je een appel benoemt en over een appel spreekt met anderen DENKT iedereen dat ze weten waar je het over hebt. Maar, die appel kennen kun je per definitie pas kennen... als je erin bijt, ze voelt en proeft. Het is afstand creren tussen denken en ervaren. Smile.
 • Ghislaine
  Liefde is voor de meeste mannen plane sex. Nothing more or less. Ik heb met dit stukje gelachen, knap de draak gestoken met de heren der schepping. Alsof ze kunnen geboren worden zonder een vrouw!!
  Magdalena: Grinnik! Zeer kernachtige fb die de bedoeling van dit stukje verwoordt als d nagel op de kop :)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .