writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Over wat heeft ie het?

door GoNo2Wat zou een mens doen, moest hij of zij zonder pc, tv of gsm komen te zitten? Zou ons leven drastisch veranderen? Zouden we teruggrijpen naar pen en papier? Terug de spellendoos bovenhalen? Of duiken we met z'n allen de kroeg in? Op zoek naar gezelschap en leute ? Kunt ge u voorstellen dat ge een dag geen nietszeggend gekakel hoort van al die gsm's? Dat ge een dag niet lastig gevallen wordt door één of andere debiel, die zonodig een enquête wil houden, terwijl je aan 't eten bent?
Zouden de mensen nog kunnen leven zonder al die moderne verworvenheden? Van wie zouden we reactie krijgen op onze, toch wel op hoogstaande niveau, gedichten en schrijverij? Van onze familie? Kennissenkring?
'k Zou het niet weten, anders zou ik die vragen niet stellen hé? Ik denk dat er veel mensen verloren zouden lopen. Niet in het minst zij die alle dagen op één of andere site zitten. Ik sla mea culpa, want ik hoor er ook bij.
Ik heb het eens geprobeerd, maar na drie dagen werd ik stapelzot en dat was ik al van bij m'n geboorte. Die gsm links laten liggen was niet zo moeilijk. Die neem ik op als ik goesting heb en tijdens de kantooruren. Na 17:00 moet ge me gerust laten. Of het moest een dringend geval zijn, voor m'n kinderen maak ik een uitzondering. Die hebben recht op een aanspreekpunt dat daddy heet. M'n vrienden, de weinigen die er nog overschieten, kennen mij ondertussen en leggen zich neer bij m'n beslissing. Getuigen van respect, ik val ook niemand niet lastig op de meest onmogelijke uren. En de prijs van de tomaten en komkommers kan ik vinden op internet.
De tv missen? De helft van de tijd staat dat ding op als achtergrondvulling. Om het gevoel te hebben dat ik hier niet alleen zit, nu m'n kat naar de eeuwige jachtvelden vertrokken is om daar op muizen te jagen. Nieuws? Welk nieuws? Op alle zenders zie je hetzelfde nieuws, kommer en kwel, sensatie en oeverloos leed, waar niemand iets aan wil doen. Het enige lichtpuntje is de daling van de benzineprijzen. Om twee dagen nadien ze te verhogen met het dubbele van wat ze twee dagen voordien gedaald zijn. Programma's? Snertprogramma's waarin alles belachelijk gemaakt wordt. Je moet goed gek zijn om aan sommige van die prietpraatprogramma's mee te doen.
Voetbal, zegt ge? Sjonge nog an toe, twintig man die achter een bal lopen te hollen en elkaar de benen kapot stampen. Voetbal is al lang geen feest meer, maar een regelrechte oorlog. Een geldoorlog. Crisis in de banksector. Miljarden belastinggeld uitgeven om de banken te redden. En wat zie ik op die voetbaltruitjes staan ? Juist, reclame voor een bank. Op de wielrennerstruitjes idem dito.
Zijn we aan de pc gekomen. Da's een ander paar mouwen. Gezien ik tv kan zien op m'n pc, de gazet kan lezen en zelfs kan chatten en bellen, heeft dit voorwerp toch een bijzondere plaats ingenomen in m'n dagelijks leventje. Zou ik zonder pc kunnen? Eerlijk gezegd en gezwegen, 'k denk het niet. 't Is wel het proberen waard hé? Maar vroeger moest ik naar de post of bank lopen om verrichtingen te doen, nu doe ik zelfs boodschappen vanuit m'n luie zetel. En ze leveren nog aan huis ook.
Dus is m'n conclusie: ik kan alles missen, behalve dat plastieken bakje . Waarom heb ik dat niet uitgevonden?
Dan was ik nu stinkend rijk en liet ik iemand anders een verhaaltje de wereld insturen over ...ja over wat eigenlijk?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  een overdenking die past in onze samenleving van vandaag, vroeger zaten de mensen op hun stoel op straat te keuvelen, of op het café ... of in de bond van weet ik wat ...

  nu bestaat dat allemaal niet meer, het is te 'volks' en perjoratief ..

  dus geef ons maar de pc, best amussant en goedkoop ...
  GoNo2: Pejoratief
  Een ongunstige of negatieve associatie gekregen.
  pejoratief
  ongunstig, verslechterend

  amusant

  Zal je bedoelen zeker?

  En moest het goedkoop zijn, dan had morgen iedereen een pc hé?
 • Ghislaine
  Het is nog niet zolang geleden dat we er effectief zonder moesten. Socialer is de maatschappij er niet van geworden, jammer genoeg.
  Weerom een mooie overdenking Gono, die aangeeft dat de wereld geen seconde stilstaat.
  GoNo2: Dank u!
 • Mistaker
  Graag gelezen!

  Groet,
  Greta (terug uit het ziekenhuis, bedankt voor je sterkte-wens, voel me nu 'high')
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .