writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zonnemorgen

door roggemanj

Ik zweef door het landschap, de jonge tarwe staat zachtgroen te zijn op de akkers hier, de dauw parelt op de aren.Het zachte zonlicht begint aan zijn opgang.De natuur ontwaakt, jonge eenden slaapwandelen de straat over op weg naar hun kreekje, het lijkt of alles schreeuwt om gezien te worden. Zij maakt deze dingen in me wakker, zij is de reden waarom ik dit allemaal voel.
Ik realiseer me dat alles zo mooi is, ook de simpelste dingen trekken mijn aandacht en het gevoel voor haar krijgt weer de bovenhand, ze weet wat ik bedoel. Ik kijk bij mezelf naar binnen en voel me stil worden, datzelfde gevoel dat ik krijg als ik naar haar kan kijken, het stilvallen maakt duidelijk dat we afgestemd zijn op elkaar. Ik hou van haar zoals ik nog nooit van iemand gehouden heb, soms kan ik echt niks meer schrijven, val ik gewoon stil en beleef die gevoelens telkens weer, ik zucht diep en denk aan het groene gras waar we soms zitten, ik denk terug aan het zonlicht dat ons verwarmt, dit is houden van.
In gedachten glij ik soms over het mistige meer, met haar in gedachten, het water klotst zachtjes tegen de romp van de boot, er is die stilte in mij voor haar en ook die intense warmte, een bron die nooit zal ophouden te bestaan, wat de tijd ook voor ons in petto heeft. Ik heb zin om het aan iedereen te zeggen wat ik voel, ik voel me sterker dan ooit, wil haar hand in de mijne voelen en lopen, lopen tot we niet meer kunnen, ik bekijk haar en ze lacht, ze lacht zoals zij dat alleen kan, ze is heel gewoontjes in alles wat ze doet en toch heeft ze een gigantische grote invloed op mij, ik hou van de persoon die ze voorstelt, ik hou van haar met gans mijn kleine hart, ze heeft toegang tot mij, ik sta volledig open voor haar en ze weet dat, ik die me altijd voorzichtig opgesteld heb tegenover mensen, geef me bloot aan haar omdat ik weet dat het kan, dat het allemaal mag. Mijn geheimen zijn veilig bij haar, ik vetrouw haar blindelings.
De lucht krijgt op dit eigenste moment in de morgen haar mooiste kleur, het is een prachtige morgen, een zonnemorgen.

 

feedback van andere lezers

 • geertje
  wow, wat een verhaal...
  je bent hoofdletters gaan gebruiken :-) :-(
  mooie beschrijving van je innerlijke wereld johan
  graag gelezen !
  liefs
  roggemanj: ik schud hier m'n hoofdje en je tovert weer die glimlach op mijn bekje
 • vansion
  Goed. Dit is niet je beste.
  Maar die uitstekend verdien je voor al wat ik tot nog toe van je gelezen heb.
  Ik moet het toch eindelijk nog eens kwijt hé. Ongeacht wat en hoe je schrijft ... ik blijf maar keer op keer zien dat je een schrijver BENT. Onmiskenbaar.

  In een maatschappij waarin zoveel mensen auteursgeld opstrijken met cinémamakerij en kinderachtig blaasgekwaak zou jij moeten de kans krijgen het onderste uit je kan te halen en ervoor gehonoreerd worden.
  Ik méén het.

  Ik denk dat je te bescheiden bent.
  roggemanj: ........dit doet me echt stilvallen...echt waar...met blozende kaken wil ik je bedanken voor al deze lof over mij..
  Groetjes, johan
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .