writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    'maby next time' oeps ... dat begint goed ... schitterend weergegeven

    het creatonisme komt niet alleen uit een christelijke hoek, ook uit de rijke Arabische islamcultuur wordt er veel geld gespendeerd om het creatonisme als een waardige tegenhanger te promoten.

    het is juist doordat men een opositie maakt tov wetenschap men ziet hoeveel 'echte waarheid' er in de wetenschap zit, het is de wetenschap zelf die telkens weer haar theorieën moet bijstellen omdat er een hete adem hen onder druk zet ..


    koyaanisqatsi: Creationisme in de islam is nochtans 'erg nieuw' (en komt vooral uit Turkse hoek). Darwin was trouwens geïnspireerd door de middeleeuwse moslimgeleerde Al Jahiz. De soera aan het begin van dit hoofdstuk veegt wat mij betreft trouwens alle creationistische praat van tafel. Als de mens eerst als een "minder" wezen op aarde heeft rondgelopen, kan ik daar alleen maar uit concluderen dat we van de apen afstammen. :-)
  • ppe

    er wordt al lang met wat we vandaag 'creationisme' noemen geëxperimenteerd maar het is nu pas dat we het creationisme noemen.
    mensen zoals Harun Yahya zijn diegene die het gecommercialiseerd hebben
    het is dan ook erg jammer als je ziet hoe sommige Belgische imams slachtoffer worden van zijn onzin.
    want inderdaad de relatie tussen wetenschap en religie in Islam is heel anders dan in Christendom. dat wil niet zeggen dat ze overal eens zijn (verre van want in de middeleeuwen een van de grootste discussies die misschien de Arabische wereld ooit meegemaakt heeft is eentje tussen geleerden van wetenschap en geleerden die religie steunden) maar ze gingen elkaar niet in de haren (om het zacht uit te drukken)

    sorry om het zo lang te houden

    ma ik moet me altijd inhouden bij deze uiterst interessante reeks
    koyaanisqatsi: Ga gerust je gang. :-) Ik snap zelf niet waarom zoveel mensen Harun Yahya achternalopen. Ik las wel ooit een interessant artikel op Internet waaruit bleek dat Amerikaanse Christen creationisten zogezegd onderzoek ivm creationisme in de moslimwereld 'sponseren'. Eén strijd, één front zullen we maar zeggen. Nu hoe dan ook: terwijl er in de middeleeuwen in de moslimwereld een strijd tussen wetenschappers plaats vond, werd in onze contreien ook maar de simpelste alchemist zonder pardon op de brandstapel gezet.
  • Mephistopheles
    Goede vers uit de Koran, al weet ik niet of we nu wel vermeldenswaardige dingen zijn
    koyaanisqatsi: Daar zeg je wat! Ik vind het wel straf dat al die creationistenpipo's
    deze soera klakkeloos aan hun laars lappen. Maar ja, geen boek zou misbruikt, mis-geïnterpreteerd en slecht gelezen als de Koran.
  • jack
    Haha, de feedback hier is minstens even interessant om te volgen als het verhaal zelf! Waarmee ik zeker niet deningrerend wil doen over je schrijven, integendeel!
    Fijn stuk.
    koyaanisqatsi: :-) Chukran!
  • manono
    Jij gaat heel diep.

    Ik vind die vers maar niks. Het is denigrerend tegenover volkeren die in en van de natuur leefden en leven zonder deze te beschadigen. Die zijn in mijn denken zeer vermeldingswaardig meer dan de mens van nu. Maar ja...


    koyaanisqatsi: Hangt van de interpretatie af. Voor mij bevestigt hij de correctheid van de evolutietheorie. 'De mens was voordien geen vermeldingswaardig ding' verwijst naar zijn eerdere afkomst: van de eerste levensvorm tot en met de homo sapiens.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .