writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vragen staat vrij.

door GoNo2't Is verdorie jaren geleden dat ik nog iets van hem gehoord of gezien heb. En plots krijg ik dan een telefoontje met de vraag of ik die stem herken. Hoe kan ik een stem herkennen, die al jaren uit m'n geheugen gewist is? Als de paus mij belt of de president van de Vuile Staten van Amerika, wordt ik dan veronderstelt die hun stem ook te herkennen? Nee dus. M'n antwoord aan de telefoon was neen.
Allé, doe eens wat moeite, 'k ben er zeker van dat ge weet wie ik ben. Ik heb geen zin in spelletjes, ben m'n frietjes aan het voorbakken en de tijd staat niet stil hé? Straks komt er bezoek van de uitgebreide familie en als uitverkoren gastheer moet ik zorgen dat die meute hongerlijders aan hun trekken komen.
Ik deel hem minzaam mede dat ik geen goesting heb om te raden en nog minder om een uur aan de lijn te hangen. Schijnbaar dringt het aan de andere kant van de lijn niet door. Doe nog eens een poging, klinkt het, m'n naam begint met een W.
Worst, probeer ik of is het Willie Wonka? Of de 'W' van Winchester United? Of is het Manchester United? Van voetballende mietjes ken ik niets, dus kan het mij geen barst schelen.
Ik vraag of hij eventjes geduld heeft, want ik moet m'n frietjes opschudden. Geen probleem en zelfs al moest er een probleem zijn, dan had ik nog de telefoon neergelegd. Frietjes zien er heerlijk uit en ik prop er een drietal in m'n mond, kwestie van de smaak te pakken te hebben hé? En het is altijd plezant om met een volle mond tegen iemand te praten die ge niet herkent. Onbeleefd? Kan zijn maar als ge niets beleeft, is het altijd onbeleefd.
Ik vraag hem nog één keer wie hij is, anders gooi ik de telefoon dicht. 'k Heb wel andere dingen te doen dan te zitten leuteren over namen die beginnen met een 'W'.
't Schijnt een zekere Willy te zijn, die Willie Wonka zat er niet zover naast. Willy, de naam zegt me niets. Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen welke persoon achter die naam schuilt.
Maar enfin, denk eens goed na, 'k ben zeker dat ge mij kent, we zaten samen in het leger in Arlon, in de infanterieschool, gaat er nog geen belletje rinkelen? Het enige belletje dat rinkelt is dat van m'n gsm. Nu zit ik met twee lijnen op m'n dak en een frietpot. Meer moet dat niet zijn. Ik begin de neiging te krijgen om beiden in m'n frietpot te gooien en een gesprek te voeren met een kilo patatten. 't Is m'n dochter die wat later komt want pasgeboren kleinkind moet nog in 't bad en heeft juist z'n papje op. Oef, denk ik, eventjes uitstel van executie. Het stoofvlees zal juist op tijd klaar zijn. Nu nog die Willy afschudden en klaar is Keessie.
" Hallo, bent u er nog?"
" Jaezeker, ik ben er nog..."
" Hallo, wat zegt u? Bent u er nog?"
" Ik ben er nog..."
" Hallo, verdomme, is het teveel gevraagd te antwoorden?"
" Maar ik antwoord toch?"
" Hallo, Willy van de infanterieschool, ik versta u niet meer, ik hoor alleen maar gekraak. Rottelefoon. Bon, als ge niets zegt, hang ik op. Probeer nog eens tijdens de kantooruren hé?"
" Maar, maar euh..."
Klik, einde gesprek.

Ik zit te wachten op m'n kroost met bijhorende kinderen en verwanten. Alles is netjes op tijd klaargekomen, no problems in the kitchen. De telefoon rinkelt weer. Verdikke, daar hebt die Willy weer. Ik trek de stekker uit, wil niet meer gestoord worden, dat ze me gerust laten tijdens het proeven van het stoofvlees à la GoNo ( met Kriek dus ). Ze mogen gaan komen of ik eet heel die pot op m'n eentje op.
M'n gsm gaat af en 't is m'n andere dochter om te vragen of het soms te veel gevraagd is om de telefoon op te nemen. Gezien ze een uurtje later komen wegens een massa volk in de Carrefour.
Ook dat nog. Moet ik me zo haasten en iedereen heeft schijnbaar wel een reden om te laat te komen.
Waarom kunnen uw bloedeigen kinderen nooit op tijd komen? Vraag ik me af. Maar of er ooit een antwoord komt?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jan
  die belt op een keer nog eens volgens de wet van Bartje...

  grtzz
 • ivo
  scherp ... dat wel
 • Ghislaine
  Troost je Gono, de mijn komen ook altijd te laat of vergeten te komen. Een tip waar je mee doet wat je wenst,

  Je gms(cellphone) gaat over, niet af. Een pistool gaat af. Of gsm al goed zit weet ik niet, zelf gebruik ik liever mobiele telefoon of mobieltje. Leest lekkerder dan gsm.
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .