writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • ppe
    Koya ik begrijp niet zo goed wat je hier precies bedoelt: "'En daarom…' zuchtte Ahmed, 'stelde ik me de vraag of het toch niet beter een ietsje meer zou kunnen zijn? Kwestie van de meerderheid een duwtje in de rug te geven.'"

    het zal duidelijk in de volgende aflevering worden maar zit met frustratie want ik ben erg benieuwd over wat zal er bespreken worden :) (neem het mij niet kwalijk)
    koyaanisqatsi: Dat "ietsje meer" slaat op de imam zijn preken, die nauwelijks één zin beslaan en de man al zo goed als met twee benen buiten (de moskee) hebben gezet. (het verwijst grotendeels naar de eerste hoofdstukken, en die zijn alweer een tijdje geleden gelezen natuurlijk)
  • ivo
    dit is inderdaad het nadeel dat je stukje per stukje in 39 dagen leest, terwijl een boek veel sneller gaat


    koyaanisqatsi: ik zal het zeker doorgeven aan de uitgever! ;-)
  • Ghislaine
    Vandaar dat ze de Belgische vrouwen nog steeds uitschelden voor hoeren. Leuk en schattig hoe je dat allemaal beschrijft, alleen leef ik er tussen en merkt toch een andere Islam. Die van repressief tov alles wat Belg is, ondanks dat ze het zelf zijn, alleen aan de buitenkant. Respectloos tegenover Belgische vrouwen en politie(Zie Molenbeek) Winnen ze niet, dan vernielen ze maar, liefst de wagens en treiteren ze onze huisdieren. Ik wil met je ruilen, moet echt een paradijs zijn.
    koyaanisqatsi: Paradijs? Niet echt. Mijn vrouw heeft twee maanden geleden een parkeerboete gekregen. De verbaliserende agenten heetten Mohammed en Said (als ik me niet vergis). En als je me niet gelooft wil ik wel een copie vd PV opsturen.
    Ik vrees dat je dus al met minstens twee moslimcollega's zit opgezadeld. :-)
  • jack
    Ik had nochtans geen probleem met dat "of het niet beter ietsje meer zou kunnen zijn". Het volgt toch logisch op die alweer erg bondige "preek".

    Heb me altijd al afgevraagd hoe het kantoor / spreekkamer van een imam eruit zag ;-)
    koyaanisqatsi: Rommelig dus... :-)
  • Mephistopheles
    Achterdocht een zonde? Hangt van de hoeveelheid af denk ik.

    koyaanisqatsi: Idd, een gezonde dosis heeft al levens gered.
  • manono
    Wat ik me afvraag is of een gesloten geloofsgemeenschap niet nefast kan zijn voor iemand in die groep die niet tot de mainstream gelovigen behoort. Iemand die dynamischer, progressiever zonder aanslag te willen plezegn op zijn of haar geloof. Zo iemand moet het toch heel moeilijk hebben, denk ik.
    Want is deze godsdienst en de Rooms-Katholieke ook hoor, niet bij uitstek ook cement om een uniformistisch gedrag te bereiken?
    koyaanisqatsi: Ik kan natuurlijk enkel vanuit mijn persoonlijk standpunt reageren.
    Een godsdienst is wat mensen er van maken, net zoals een ideologie. De 'fout' ligt niet meteen bij de godsdienst of de ideologie (tenzij deze verwerpelijk is natuurlijk) maar bij de interpretaties die de mensen er aan geven.
    De Koran benadrukt dat één van de plichten van een gelovige het zoeken naar wijsheid en waarheid is. Wat mij betreft is dit een plicht waaraan men quasi onmogelijk als "mainstreamer" kan voldoen, aangezien de gelovige ervoor moet terugvallen op zijn eigen capaciteiten en levenservaringen.
    Nu, hoe men het draait of keert: het is van alle tijden en culturen dat het 'individu' botst met de drang naar uniformiteit die inherent is aan iedere samenleving.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .