writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Zoete zaterdag

door Victoria

Een zaterdagochtend in mijn leven als vrijgezel:

Ik word wakker met de zon die lokkend door het spleetje tussen de gordijnen haar felle stralen op mijn bed werpt. Mijn slaapkamer ziet er nu helemaal uit zoals ik ze al een tijdje in gedachten had. Witte en crèmekleurige meubels tegen een onopvallende lichtblauwe achtergrond. Ik heb onlangs geïnvesteerd in nieuw (helaas prijzig), wit beddengoed. Ik mag mezelf toch verwennen?

Loom stap ik uit mijn bed met de slechte matras. Die is aan vervanging toe, maar ik wacht daar nog even mee. Wie weet vind ik volgend jaar een prins met een zalige matras? Zo ééntje van Auping of een ander groot en vooral duur merk … Liefst in een bredere afmeting dan 140 x 200, want dat kan soms wat krap zijn. Nee hoor, ik ben helemaal niet verwend.

Zoals altijd zet ik veel te veel koffie. Ik geniet meer van mijn kopje koffie als ik weet dat er nog een drietal zullen volgen. Overvloed schaadt, zeggen ze, en ze hebben gelijk. Maar het is zo lekker! Geen weekendgevoel zonder de klevende, bittere nasmaak van koffie in mijn mond. Eigenlijk best onaangenaam, die nasmaak. Vers geperst vruchtensap zou gezonder zijn, maar enfin. Ik heb nu eenmaal mijn gewoonten en daar wijk ik niet graag vanaf, zeker niet op zaterdag. In de week durf ik mijn koffiemoment al eens over te slaan.

Met de zon in mijn bos ongekamde donderblonde krullen, lees ik tevreden in mijn pyjama mijn favoriete maandblad, Ariadne at home. Ik heb er een paar maanden geleden een abonnement op genomen, ook al in een vlaag van zelfverwennerij. Het is mijn mooiste cadeau sinds jaren! Ik geniet van de prachtige foto's en neem gulzig de sfeer in mij op, terwijl ik mij ervan bewust ben dat mijn pasgeschilderde appartementje dezelfde uitstraling heeft. Zo kan ik wel twee uur rustig in mijn zetel zitten, het lezen wordt alleen onderbroken om koffie bij te schenken of om van CD te wisselen. Zalig toch? Het liefdesverdriet kan wachten tot zondag… het schoonmaken ook.

 

feedback van andere lezers

  • Jurgje
    Goeie, evenwichtige zinnen; genoeg maar niet teveel beschrijvende details afgewisseld met introspectie; kortom, een goed sfeerbeeld.
    Victoria: dit is een stijl die ik graag gebruik. simpele gebeurtenissen op papier zetten zonder veel tierlantijntjes.
  • silvia
    graag gelezen !
    Victoria: dank je wel silvia
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .