writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rubriek ' O Dierbaar België '1

door GoNo2

Van belastingen tot bananenrepubliek

Een vriend van mij heeft z'n belastingbrief gekregen. Hij is er nog niet goed van. Bijna 3000 € te betalen en dat terwijl hij de helft van de tijd herstellende was van een zware operatie. Via de telefoon deed hij z'n beklag bij mij dat de staat de grootste oplichter is die er vrij rondloopt. Ik kon het alleen maar beamen. Ik gaf hem de raad een herziening aan te vragen door middel van een bezwaarschrift. M'n vriend heeft geen kaas gegeten van al die administratieve rompslomp die volgens een zekere Van Quickenborne, minister van Vereenvoudiging, toch al sterk vereenvoudigd is.
Het is nochtans heel simpel om uw belastingbrief in te vullen. Onder de rubriek " personen ten laste" vul je gewoon in: - 300 000 werklozen- 250 000 asielzoekers- 1000 000 Nieuw Belgen- vijf regeringen en een compleet stadsbestuur.
Normaal gezien zult ge volgend jaar terugtrekken van de belastingen, als er geld voorhanden is. Want dat is het pijnlijke in dit apenlandje. Er is nooit geld. Er komt nog een tijd dat we zoals in de middeleeuwen, verplicht zullen zijn op een staatsboerderij te werken om alzo de helft af te staan aan de landeigenaar in casu de staat. Zij die de mond vol hebben over bezuinigingen wonen allemaal in kasten van villa's, rijden in dure auto's en houden er een luxe-leventje op na waar de kleine man eens kan van dromen. Ministers en ander politiek pluimvee leveren niets in, aan die verworven rechten mag en kan niet geraakt worden.
Ik hoor meer en meer stemmen opgaan om geen belastingen meer te betalen. Wat moet ik me daar bij voorstellen? Het loon dat gestort wordt op uw rekening is een nettoloon. Dus is er aan de bron al een heel pak verdwenen in de staatszakken. Uw aanslag die ge krijgt zult ge betalen of de deurwaarder staat morgen al aan uw voordeur. En als ge pech hebt ook aan uw achterdeur. Desnoods met vertoon van de halve politiemacht en als het moet met de paracommando's uit het binnenkort opgedoekte Flawinne.
Het enige dat ons nog rest is een revolutie op gang te brengen. Een soort van anjerrevolutie. Maar d'er is geen geld voor, laat staan dat we genoeg klootjesvolk op de been kunnen krijgen. De oudstrijders zijn nagenoeg volledig uitgestorven. Men voert nu al op de jaarlijkse defilé de oudstrijders van de eerste Golfoorlog op. De traditie heeft z'n rechten hé? Dus die revolutie zal moeten gebeuren met pamperdragende baby's en kleuters. Arm België. Maar een dreigement om het kindergeld af te nemen, zal volstaan om die kindjes netjes bij een onthaalmoeder te laten. Waar ze lessen krijgen over " Das Dritte Reich". En oom Adolf genoegzaam op hen neerkijkt vanuit z'n hoge positie aan de muur.
Of het zou moeten zijn dat de asielzoekers voor de ommekeer zouden zorgen. Naar hen wordt er meer en meer geluisterd. Ze beginnen op de Vierde Colonne te lijken, ge ziet ze niet maar ze zijn er wel. En zelfs in grote getallen. Als die een betoging zouden organiseren zijn ze met meer volk dan op de Witte Mars. Als die zich allemaal bewapenen staat er een leger voor de deur waar wij met ons toekomstig legertje van pakweg 30 000 man mogen voor gaan lopen.
Richting Afghanistan en Irak. Waar we een stuk veiliger zullen zijn.
Maar 't zal niet voor vandaag zijn want ze blijven liever op hun hotelkamers of in een kraan op een bouwwerf. Of in gekraakte panden en leeglopende kerken. Ge ziet voor elk wat wils hé? Eigenaardig dat ze nooit geen asiel zoeken in een moskee of synagoge. Ook niet in de achtertuinen van onze ministers. Als die tienduizend Groenen nu eens allemaal een paar asielzoekers lieten logeren bij hen thuis, dan waren er op slag twintigduizend minder die de straat zouden kunnen afschuimen. Men zou een wet moeten stemmen die hen er toe verplicht om dit te doen. Wedden dat het probleem binnen het half jaar opgelost is?
En zo zie ik met lede ogen hoe dit apenland verder en verder afglijdt naar een bananenrepubliek. Maar apen zijn verzot op bananen hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  ik mocht zojuist 6500 euro betalen... personeel bedrijfsvoorheffing van 2 kwartalen, even slikken maar gelukkig gaat het in de horeca toch van 21 naar 12 procent...dat is toch al iets. tja, geld is niet het leven maar als je met moeite rondkomt is het toch vloeken.
  GoNo2: Jawadde!
 • manono
  De problemen die je aankaart zijn niet zo eenvoudig. Ik begrijp wel wat je wil zeggen maar dat blijft eigenlijk ene beetje vaag en oppervlakkig.
  'Waar we een stuk veiliger zullen zijn'... dat denk ik niet.
  'waar ze nooit geen' : dubbele negatie.

  Ik vind zo'n topics altijd interessant om te lezen.
  GoNo2: Dank u!
 • Mephistopheles
  'k heb het meer voor aardbeien eerlijk gezegd
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .