writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rubriek ' O Dierbaar België '2

door GoNo2

Wat heb ik gezegd?


Wat heb ik gezegd ? De sigaretten en de diesel worden duurder, simpelder kan haast niet. En wie draait er voor op? Juist, de kleine man. Maar een pintje wordt niet duurder, een pleister op een houten been. Een pintje kost nu al gemiddeld zo'n zestig oude Belgische frankskes. Eerst worden de mensen gestimuleerd om met diesel te rijden en nu mogen ze afdokken. De volgende belastingen die er aankomen zullen die op schotelantennes en zonnepanelen zijn. En als iedereen een pc heeft, kunnen ze daar ook nog op belasten.
De banken worden ook aangepakt. Denk je nu werkelijk dat die gaan wakker liggen van de belasting die hen opgelegd wordt? Die rekenen dat gewoon door aan hun klanten. Aan jou en mij.
Idem dito met gas, water en elektriciteit. Er zijn nog nooit zoveel mensen niet geweest die hun nutsvoorzieningen niet meer kunnen betalen. En dat in de 21ste eeuw. Globalisering noemen ze dat.
De fabrikanten van budgetmeters doen gouden zaken. En mensen die het lef hebben om toch nog te sparen, krijgen er een belastingske bovenop. We gaan terug naar de tijd dat we ons zuurverdiende centjes in een oude sok onder ons matras zullen steken. Maar de kleine man heeft al lang geen oude sok, laat staan een degelijke matras meer.
Wie heeft die crisis veroorzaakt? De financiële wereld, die speculeren met andermans geld en zot van glorie de kleine spaarders de dieperik ingeduwd hebben. En zich nog steeds bonussen uitbetalen alsof er niets gebeurd is. Notabene met ons belastinggeld. Onze regeerders zien niet verder dan hun neus lang is. Het zal zeker de koopkracht niet ten goede komen want het beetje vertrouwen dat de economie uit z'n as zou herrijzen, wordt te niet gedaan door een reeks belastingen die de economie nog verder in een neerwaartse spiraal zal duwen.
Ik geloof er geen bal van dat de verlaging van de btw in de horeca meer jobs zal opleveren. Ik heb in de horeca gewerkt en kan er van meespreken. Btw-bonnetjes krijg je uitsluitend als men je niet kent en vemoedt dat je wel eens een controleur zou kunnen zijn. Jaren geleden hanteerde m'n baas de gulden regel van één bonnetje op de vijf, ik vermoed dat het percentage nu nog hoger zal liggen.
Het kan bijna niet anders als men ziet wat men moet betalen aan de staat om personeel in dienst te hebben. En dan spreken ze over fraude? Ik noem het overleven. Frauderen doen alleen de grote multi-nationals, die maar om de tien jaar controle krijgen. En constant zitten te dreigen dat ze hun boeltje oppakken en naar de lageloonlanden vertrekken. Met nog meer werklozen tot gevolg. Daar is de regering gevoelig voor hé?
Voor de rest zal het hen worst wezen, met hun uitstapvergoedingen zitten ze op rozen. Rozen zijn mooie bloemen. De werkmens mag alleen genieten van de doornen en die kunnen verdomd stekelig zijn...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • silvia
  zo is het ! jammer genoeg...
  GoNo2: Dank u!
 • yellow
  ik ben volledig met je mee, en die btw-verlaging(waar mijn winkel ook toe behoort)geeft ons gewoon wat extra ademruimte voor het harde werk dat wij iedere dag moeten doen,
  groetjes,
  M.
  GoNo2: Dank u!
 • manono
  'er zijn nog nooit zoveel mensen niet geweest' : je hebt iets met die dubbele negatie...
  Je bent heel goed op de hoogte van de laatste nieuwsjes.
  Verder ben ik het grotendeels eens met wat je zegt.
  Ik denk dat 6% BTW altijd nog beter is dan 21% voor de horeca.
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .