writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rubriek ' O Dierbaar België '3

door GoNo2

De eerste stap gezet.

We gaan onze gevangenen naar Nederlandse gevangenissen sturen. In Nederland zijn ze braver dan hier, gezien ze daar een overcapaciteit aan cellen hebben. Hier hebben ze te veel gevangenen en te weinig cellen. Zei de cel Justitie in de commissie Financiën. Voorwaar een eerste stap in de richting van aansluiting bij Nederland. België is dus wel degelijk aan het barsten. De voertaal in deze gevangenissen blijft Nederlands, geen Frans dus. Het personeel zal bestaan uit Hollandse cipiers met een Vlaamse directeur. 't Wordt daar een leuke bedoening. In elke gevangenis een coffeeshop.
De huurprijs valt nog mee, voor zo'n slordige dertig miljoen eurookes per jaar, zijn onze criminelen gehuisvest. En dat terwijl er dagelijks mensen op straat gezet worden. We zorgen toch goed voor ons volk hé? Na de asielzoekers in de hotels, mogen onze criminelen logeren in het buitenland op onze kosten. En de accomodatie is daar stukken beter dan hier. Naar verluidt zou er een meesterkok het eten daar bereiden. "Comme chez soi" in de jail. Als het ware een Jailhouse Rock-kok.
Natuurlijk wordt er ook aan onze Arabische broeders gedacht. Vijf maal per dag bidden op een gesubsidieerde mat.. Gesponserd door Heineken. Moet kunnen. Het bezoek zal gescheiden zijn. Vrouwen en mannen apart. Achter glas dus. 'k Vraag me af hoeveel het bouwen van een gevangenis wel mag kosten. Me dunkt dat men met dertig miljoen ( meer dan één miljard Belgische frankskes) toch wel meer kan bouwen dan een toegangspoort alleen hé? Maar onze regeringen doen hun best om ons belastinggeld op te krijgen. Hoe meer geld uitgeven, hoe meer vreugde is hun slogan. En 't is de oplossing die telt. Ik las dat de Belgische wetgeving van toepassing zou zijn in die luxe-gevangenissen. Dus als er een oproer is, moet men de federale verwittigen. Leuk. Tegen dat die er zijn, schiet er niks meer over om nog neer te slaan.
Als men vrijkomt is het toch plezant om op uw cv te kunnen zetten 2 of 3 jaar in het buitenland? Dat staat goed en 't geeft direct een meerwaarde. Maar als men z'n klanten een beetje soigneert, zullen ze allemaal braafjes luisteren. Gezien hun goed gedrag komen ze dan vroeger vrij. Ze gaan nog vechten om in de bak te mogen zitten. Toch in een Hollandse bak. En gratis Hollandse maatjes. Cipiers bedoel ik. Om aan hun jointjes te geraken.
Als men nu voor het gerecht zal verschenen zijn, zal men op een wachtlijst terechtkomen. Van wachtlijsten kennen we hier iets.
"Meneer, ga een maar naar huis, we verwittigen u wel als er plaats is in den Hollandse Bak.
U moet zich niet ongerust maken, die paar maanden op de wachtlijst zijn zo om. Hier is uw nummerke. Hier heeft u een wenslijstje, gewoon eventjes invullen en wegwezen nu. Er zijn nog 5000 wachtenden na u. De volgende."
" Uw naam aub?"
" T. Aliban, monsieur le juge."
" Beroep?"
" Er is nog geen uitspraak, hoe kan ik dan in beroep gaan?"
" Zeg, flauwe plezante, wat voor werk doet u?"
" Ik werk in de afbraaksector, explosief werk maar ik doe het met vuur!"
" Ik zie dat u opgepakt bent omdat u lid bent van een terroristisch netwerk?"
" Da's een fout in de spelling, het moest een toeristisch netwerk zijn...ik was hier gewoon op prospectie, als het ware de markt aan 't verkennen."
" En die dynamietstaven?"
" Een goeie vertegenwoordiger heeft altijd staaltjes bij hé?"
" En moest u veroordeeld worden, opteert u dan voor onze Hollandse accomodatie? Een gezellige, leuke gevangenis met een uitstekende keuken aangepast aan de religie en de noden van onze medemensen. Mag ik u nu al inschrijven? "
" Jazeker, lijkt me een leuk idee!"
" De volgende..."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  Stuur ze maar naar Nederland, dan moeten wij ons geen zorgen maken als ze ontsnappen :)
  prettig weekend gono,
  M.
  GoNo2: Dank u!
 • manono
  Jebent wel heel cynisch. Dat moet kunnen.
  GoNo2: Dank u!
 • Mephistopheles
  Dat cynisme moet zeker kunnen. De wereld heeft het nodig, meer dan je zou denken.
 • koyaanisqatsi
  Hebben ze daar ook workshops 'hoe blaas ik mezelf op'?
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .