writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Reddeloos verloren…

door GoNo2
Ze spreken over niets anders meer. De opwarming van de aarde gaat met rasse schreden voort. Niet meer te stoppen, zo lijkt het wel. En bij iedere fikse regenbui zijn de doemdenkers er als de kippen bij om ons er op te wijzen dat de wereld in 2012 zal vergaan. Dat zeiden vroeger de Getuigen van Jehova ook. Nu zijn het de Maya's die het voorspellen. Volgens hun kalender hé? Misschien hebben ze gelijk, misschien ook niet. We zullen wel zien wat er zal gebeuren als 't zover is.
Dat de wereld aan het opwarmen is, staat als een paal boven water. Maar vroeger waren er ook aardbevingen, bosbranden al dan niet opzettelijk aangestoken, en tsunami's waren er ook. De bijbelse zondvloed is daar een getuigenis van. Vulkaanuitbarstingen met lavastromen zijn er bij de vleet geweest en zullen er nog komen. De natuur herhaalt zich, telkens weer. Hernieuwt zich als het ware. En daar kan geen mens iets aan doen.
De vooruitgang gaat nu eenmaal gepaard met verlies van mensenlevens. De miljoenen wagens die dagelijks de baan oprijden, zullen wel een handje helpen, zoveel is zeker. De oorlogen, met hun rotzooi die ze dag in dag uit afschieten zullen ook niet veel goeds bijdragen aan Moeder Natuur. Maar is het niet zo dat we allemaal een beetje verwend zijn? We vinden het normaal dat er water uit de kraan komt, dat er licht uit een lamp komt. Dat de vogels fluiten, de bloemen bloeien, de bomen bladeren krijgen. We staan er niet meer bij stil en we jagen ons zelf de vernieling in. altijd maar meer en meer. Produceren om te consumeren. We rijden van A naar B, zonder zelfs maar oog te hebben voor de natuur die ons omringt. Een kind plukt een bloem van tussen het gras, een volwassene trapt er op.
We kopen nog een auto erbij, want met één auto komen we niet toe. De benzine mag duurder worden, we besparen wel op iets anders. Samen gezellig in de file, socialer kan het bijna niet. Tot op een dag alle verkeer zal stilstaan. En de natuur zal lachen, de vogels ook. Zie die schepsels van God daar eens staan, reddeloos verloren…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  de file .. gruw gruw gruw ... autostrade die pakhuizen vervoeren in 18m containers - waardoor de voorraad niet meer bij hun aan de fabriek of winkel staat, maar onderweg is op de baan en waardoor het rijden een marteling wordt en vooral een stuk gevaarlijker.
  Laat moeder natuur maar lachen en vogels hun gekwetter verloren zien gaan in het eeuwig gebrom van stinkende motoren die zelfs 's nachts de rust niet meer gunnen van degene die wil slapen, zelfs tijdens de bolero die nu speelt hoor ik de treinen en vrachtwagens bulderen en het is nog vroeg dag .
  GoNo2: Juist
 • koyaanisqatsi
  En de ironie van het verhaal? Als we slechts zouden kopen en consumeren wat we echt nodig hebben, lag de economie al helemaal op zijn g...
 • manono
  Ik heb nooit begrepen waarom de mens zichzelf het meest intellectuele wezen op aarde noemt. Ik benoem het menselijk denkvermogen al jaren als een defectief, ontspoord brein.
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .