writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dolle gekruisigden (91)

door Mephistopheles

We zaten nog steeds met z'n viertjes aan dat tafeltje te lullen. Ned had zijn mond amper gehouden en kon niet wachten om elders heen te trekken.
'We moeten ons zo dadelijk maar eens naar onze bestemming begeven,' bracht Ned uit, doelend op die striptent waar hij Billy naartoe wilde lokken.
'Je bedoelt die verassing voor je weet wel wie?' vroeg Rutger, die blijkbaar ietsje trager was van begrip en in tegenstelling tot de rest nog steeds niet door had waar het over ging.
'Natuurlijk,' antwoordde Ned, 'je weet wel, die verassing voor Billy. Dat hadden we daarstraks toch afgesproken?'
'Waar hebben jullie het over?' vroeg Billy die natuurlijk gehoord had dat het met hem te maken had.
'We hebben nog een verassing voor je,' vertelde Ned hem, 'van mij en Rutger, voor je verjaardag. Maar dan moeten we wel ergens heen.'

Billy keek zonder een woord te zeggen voor zich uit. Hij was aan het nadenken, een poging aan het doen om het zaakje uit te spitsen naar ik vermoedde. Met die graad fysica van hem zou hij vast wel een stapje in de goede richting weten te doen, daar twijfelde ik niet over. Pas na enkele ogenblikken van stil gepieker begon hij terug te spreken.

'Waarheen willen jullie precies?' vroeg hij stamelend. Ik had niet de indruk dat hij het door had waar het over ging.
'Het is speciaal voor jou,' benadrukte Ned nogmaals, 'van mij en Rutger.'
Billy keek nog steeds niet begrijpend voor zich uit.
'Ik ga een privédansje voor je regelen,' zei Ned als een vader die zijn eerstgeboren zoon een stukje speelgoed beloofde.
'Een privédansje?' bracht Billy uit. Het lampje dat eerder boven zijn hoofd brandde begon te flikkeren. Een kortsluiting dreigde.
'Hij gaat een of andere meid betalen om met haar borsten in je gezicht te komen friemelen,' zei ik,'daar komt het op neer.'

Billy kleurde rood en aan zijn gelaatsexpressie zien was duidelijk dat hij het wist dat hij rood aan het kleuren was, een besef dat hem nog nerveuzer maakte. Hij had een krampachtige uitdrukking op zijn gezicht, alsof er honderden maden in zijn ingewanden aan het kronkelen waren. Hij staarde ons aan en begon weer na te denken. Wat zou Isaac Newton gedaan hebben? Of Einstein? Ik kon zijn brein horen wroeten in zijn hoofd, hoe het zich aan het inspannen was om een manier te vinden om uit de netelige situatie te ontsnappen waarin hij zich bevond, want het was me maar al te duidelijk aan het worden dat Billy veel liever thuis voor zijn computerscherm spelletjes zat te spelen in plaats van zich met een stripteaseuse in te laten. Voor iemand als Ned was zoiets volstrekt onbegrijpelijk. Ned was van het soort dat zijn pik volgde zelfs nadat hij gecastreerd was, en hij maakte het in geuren en kleuren kenbaar aan Billy dat het tijd was voor zijn inauguratie, het woord 'inauguratie' uitsprekend alsof het om de inwijding in een geheim genootschap ging. Billy bleef echter de boot afhouden, alles in het werk stellend om geen deel te hoeven nemen aan Ned's zondige plan, maar telkens weer met ietsje minder energie en overtuiging, terwijl Ned's vastberadenheid nog lang geen tekenen van stagnatie vertoonde. In een wanhoopspoging probeerde Billy het gesprek over een andere boeg te gooien en veranderde hij bewust van onderwerp, vermoedelijk vanuit de hoop dat Ned het hele voorval zou vergeten als hij maar lang genoeg aan de praat over iets anders gehouden werd.

 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  2e paragraaf: met de bedoeling het zaakje uit te spiTTen

  grinnik: pr
  Mephistopheles: spitten pitten pitsen spitsen, pff hou het maar eens uit mekaar
 • koyaanisqatsi
  Wat Newton zou doen? Geen idee. Van Einstein kan ik het evenwel redelijk raden...
  Mephistopheles: Einstein zie ik nog een glas achterover kieperen en op één van die grieten afstappen. Newton zou zin krijgen in een appel denk ik
 • GoNo2
  Newton zou met appels gooien, terwijl Einstein z'n tong uitsteekt...
  Mephistopheles: Als Newton het waagt om ook maar één van die appels tegen mijn hoofd te gooien steek ik de tong van Einstein in zijn reet..
 • jack
  Die Billy, ik zie m zo voor me. Waarschijnlijk ist zo'n type die ook last heeft van overmatig zweten en navenante lijfgeur...
  Goed stuk.
  Mephistopheles: die OOK last heeft van overmatig zweten en navenante lijfgeur?
  heb Jij daar dan OOK last van? :p
 • Mistaker
  Snoep verstandig...

  Groet,
  Greta
  Mephistopheles: Ik snoep nooit eigenlijk, toch niet al die veel te gesuikerde toestanden of die stukjes chocolade enzovoort. Geef mij maar een goed glas en iets lekkers om te roken. Die hedendaagse snoepjes mogen van mij doen wat Osama Bin u weet de rest van z'n naam wel naar mijn mening mag doen: ontploffen!!!!!
 • henny
  Billy is veel te goedaardig voor die gasten.
  Verassen en verassing moet echt met twee rr hoor!
  Mephistopheles: ja, een zacht sponsje om in te kneden, een vogel voor de kat in veel jammerlijke situaties
 • manono
  Nu ik even doorlees vind ik dit stukje ietsje te lang
  Mephistopheles: er zijn nog van die te lange stukken. Volgende week als er wat meer tijd is begin ik aan de herwerking
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .