writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

de evolutietheorie(1) voorwoord

door yellow

voorwoord

Sinds enkele jaren ben ik me beginnen afvragen hoe het nu zit met het leven,
van waar komen we, zijn we echt afkomstig van apen, vanwaar komt onze intelligentie?
Waarschijnlijk verwacht je nu dat ik het over religie ga hebben, dat is waar... ik ga het er in deze inleiding over hebben. Religie en wetenschap, hierover voert men al jaren en jaren discussies.

Ik wou een helder beeld zien, geen spoken, geen vooroordelen dus ben ik intensief gaan zoeken
door middel van het rolmodel dat men gebruikt in een debat namelijk de bevindingen van wetenschappers die voor en tegen zijn alsook verschillende religies die voor en tegen zijn.
Aangezien men in religie soms heel fanatiek kan worden heb ik besloten om dit onderwerp niet aan religie te binden maar vooral de wetenschappelijke bevindingen te toetsen, nadien kunnen we dan wel weer verder gaan denken maar dat blijft steeds een persoonlijke keuze.

Aangezien ik vind dat er zeer veel moeilijke taal wordt gebruikt op forums en op het internet en ook in boeken, heb ik besloten om mijn bedenkingen op een begrijpelijke wijze neer te zetten, ik hoop dat jullie deze graag zullen lezen, sowieso moet me deze materie van het hart en ik dacht dat writehistory hier voor mij de beste oplossing was om dit te delen.

Ik heb veel boeken gelezen, het voornaamste boek over de evolutietheorie waar ik mee gestart ben is een boek van Richard Dawkins, daarna heb ik ook nog andere dingen gelezen, ik zal deze mogelijk aanhalen in de voortgang van mijn bevindingen, zodus hoop ik dat jullie iets gaan hebben aan dit onderwerp dat ik zoveel mogelijk in gewone begrijpelijke taal zal proberen brengen.

Tenslotte zou ik nog even willen zeggen dat nuttige tips voor de leesbaarheid van het verhaal welkom zijn en dat jullie me ook mogen wijzen op mogelijke schrijffouten


 

feedback van andere lezers

 • manono
  Ik kijk er naar uit, Yellow.

  Het menselijk denkvermogen intrigeert me al sinds mijn twaalfde.
  Mag er van gedachten ook gewisseld worden of wil je uitsluitend feedback over leesbaarheid en schrijffouten?
  yellow: manono, heel graag zelfs, ik wil mijn gedachten over dit onderwerp delen maar ook jullie gedachten passen eronder, ik sta open voor alles zolang het maar opbouwend blijft. bedankt voor jouw interesse!
  groetjes
 • ivo
  scherp je pen maar al, en ik zie al uit naar wat er komen zal
  yellow: haha, wel ik weet zelf nog niet in welke richting het zal gaan, ik ben voorbereid met enkele naslagwerken en veel info maar hoe ik het ga neerschrijven weet ik nog niet, maar een tipje van de sluier wil ik voor jou wel oplichten, het eerste deel in hoodstuk 1 zal gaan over een zekere mijnheer Darwin ;)
 • miepe
  uitstekend initiatief, yellooow
  graag lees ik eens een geheel nieuwe theorie yéhoo
  een vanuit een materialistische benaderingswijzehoek bedachte opvatting

  jaja... ik hou van grote gaten in een stelling
  benieuwd wat dit oplevert
  yellow: dank voor uw reactie miepe, wat het allemaal gaat opleveren weet ikzelf nog niet echt :)
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .