writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De eerste nieuwtjes van het nieuwe decennium.

door GoNo2Eerste doden van het nieuwe decennium gevallen.

Het Israelische leger heeft besloten om de Gazastrook te bombarderen, dit na een aanval van Hamas. Om tien na twaalf, plaatselijke tijd, besloot de legerleiding dat ze niet langer de provocaties uit de weg zouden gaan.
Het Israelische oppercommando excuseert zich voor het bombardement en zegt dat zij niet konden uitmaken of het vuurwerk afgestoken om middernacht geen verdoken aanslagen waren. Zij wijzen er ook op dat zij een andere tijdrekening gebruiken. Een beetje zoals de Chinezen.

Obama viert Nieuwjaar op HawaÔ.

President Obama van de USA viert in familiekring nieuwjaarke- zoete. Hij roept hierbij alle terroristen op hem gerust te laten en wenst zijn bijna naamgenoot een ongelukkig en onvoorspoedig jaar 2010. Als nieuwjaarsgeschenk stuurt hij nog als extraatje zo'n 50 000 man meer naar Afghanistan en Irak.
Ex-president Bush zegt dat er nog veel olie in de grond zit in beide landen.

Nieuwe klimaattop in 2010.

Er komt een nieuwe klimaattop in 2010. Na het succes van de vorige, zijn alle wereldleiders het erover eens geraakt dat dit de beste manier is om de banden tussen de democratische staten te verstevigen. China zegt dat ze met bijna twee miljard zijn, da's dus bijna 1/3 van de huidige wereldbevolking. Daarom eisen ze het voorzitterschap op. De infrastructuur is nog aanwezig van de voorbije Olympische spelen. Buiten het beroemde Vogelnestje dat op instorten staat wegens het gebruik van aangelengde mortel. De verantwoordelijken voor deze corruptieve daad zijn terechtgesteld in het stadion met dezelfde naam. Na protest van de Vlaamse en Waalse Betongietersbond.

Binnenland.

Volgens het KMI zal het op oudejaarsavond sneeuwen en vriezen. De wegen zullen spekglad liggen en men geeft de raad om binnen te blijven. Dit ter voorkoming van gebeurlijke ongevallen waarvoor de regering geenszins aansprakelijk wil gesteld worden.
Het KMI meldt ons dat door een computerfoutje het weerbericht van de noordpool op het televisiescherm verschenen is. Zij bieden hun excuses aan, maar wijzen er fijntjes op dat de vorst nog in het land is. Gezien de Belgische vlag op het Koninklijk Paleis kan dit kloppen.

Premier Leferme meldt ons dat z'n geit op oudejaarsavond ontsnapt is. Bij navraag bleek z'n vrouw op bezoek bij de plaatselijke afdeling van de Boerinnenbond. De premier zal klacht neerleggen bij de Hoge Raad voor Journalistiek wegens het niet correct weergeven van de feiten en wijst er op dat het wel degelijk om z'n geit gaat en niet z'n vrouw. Waarvan akte.

Er komen geen nieuwe belastingen, dit zegt de minister van Begroting. Het volstaat om de oude belastingen te verhogen. De koninklijke hofhouding moet in 2010 inleveren. Hun dotaties worden verminderd met bijna 2%. Gezien zij nog een indexaanpassing van 5% voor het jaar 2009 te goed hebben, vernemen wij uit goeie bron, dat de koning klacht neerlegt bij de Hoge Raad van FinanciŽn wegens het laattijdig uitbetalen van deze wettelijke en legale inkomsten. Te vermeerderen met de nodige intresten. De koning dreigt er ook mee om alle hulp aan de daklozen stop te zetten. De premier wijst er op dat de nodige maatregelen genomen zijn om in de toekomst te vermijden dat dit nog kan gebeuren en geeft het OCMW opdracht gegeven om een voorschot aan de Koning en de Zijnen uit te betalen. Men meldt ons ook dat koningin Fabiola levend en wel terug gevonden is in Opgrimbie. Ze zat opgesloten in de kapel en heeft drie dagen overleefd op Chateau Neuf du Pape en gewijde hosties. Toen men haar vond was ze een walske van Johan Strauss aan het dansen met haar imaginaire Boudewijn. Geheel in de traditie van de nieuwjaarsconcerten. Ze was op een koninklijke manier lichtjes(?) aangeschoten en vroeg waar haar kapper bleef. Prins Laurent moet het met veel minder doen en denkt erover na om te scheiden en als alleenstaande door het leven te gaan. Z'n vrouw zegt dat dit nu ook al het geval is. Ze heeft al lang z'n maat genomen en als gediplomeerde landmeteres kent ze iets van maten nemen. Z'n maat is de Prince de Ligne, een echte Belgische prins. Zo staat het toch in de Dag Iedereen en de Glory.

Na het overdonderende succes van de boekenbeurs gaat WH internationaal. De eerstvolgende boekenbeurs is in Dubai.
Schrijvers, schrijfsters, dichters en dichteressen worden aangemoedigd om hun literair oeuvre om te zetten naar het Swahili, Arabisch, Chinees, Koreaans. Er zal een gratis programma aangeboden worden op de site, waarin alle stands zullen vermeld staan. Een soort van Kamasutra dus. Tot zover de eerste nieuwtjes van het nieuwe decennium.

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  haha, dat laatste stukje bijzonder grappig, prettig 2010 gewenst gono!
  GoNo2: Dankjewel!
 • miepe
  dankjewel!

  (voor de info, nog niet voor de fb)
  GoNo2: dank U wel!
 • Mephistopheles
  Goed om te weten, ik zal mijn beste Chinees sebiet eens bovenhalen
  GoNo2: Dankjewel!
Er zijn 19 bezoekers online, waarvan 0 leden: .